prime

Yetkin
R5 7500F, B650M-R sisteme sahibim. Sistemde Crucial Pro CL46 5600 MHz 2x16 32 GB RAM'ler bulunuyordu. Bugün itibariyle Patriot Viper Venom 16x2 32 GB CL30 6000 MHz RAM'lere geçtim. Expo'yu BIOS'tan önceden kapadım. Yeni RAM'leri taktım, 15 dk geçti, görüntü gelmedi. Klavyeye de hiçbir şekilde ışık gelmiyordu. RAM'leri tek tek ilk slota takıp denedim görüntü geldi. Belki BIOS ayarlarımdandır diye BIOS'u sıfırladım. Artık tek modül RAM'de de görüntü vermiyor. Şu an 2 modül RAM'ler takılı. 10 dk oldu. Klavyeye ve mouse padime BIOS sıfırladıktan sonra görüntü geliyor ama monitörde görüntü yok. Sorun nedir?

Hocam sana tavsiyem, bilgisayarı komple kapatıp ve statik elektriği boşaltman. BIOS pilini sökerek 10dk beklemen iyi olabilir. Sonra tekrar takıp ve RAM'leri geri takın ikisini de. Yeni RAM takıldığı için sistem RAM tanımlaması yapıyor ve uzun sürebiliyor.

Hocam sana tavsiyem, bilgisayarı komple kapatıp ve statik elektriği boşaltman. BIOS pilini sökerek 10dk beklemen iyi olabilir. Sonra tekrar takıp ve RAM'leri geri takın ikisini de. Yeni RAM takıldığı için sistem RAM tanımlaması yapıyor ve uzun sürebiliyor.
2 RAM takılı iken 20 25 dk bekledim hocam. Kasa üzerinde beyaz ve kırmızı ışık ledleri var onlar yanıp sönüyor ara sıra o kadar. BIOS pilini mi çıkarayım şimdide?

Dediğimi yapın derim, RAM'lerin biri arızalı olabilir hocam. Tek tek deneyerek arızalı olup olmadığını anlayabilirsiniz. Genellikle 15dk beklemeniz gerekmekte.

Dediğimi yapın derim, RAM'lerin biri arızalı olabilir hocam. Tek tek deneyerek arızalı olup olmadığını anlayabilirsiniz. Genellikle 15dk beklemeniz gerekmekte.
Tek tek denedim ramleri. Tek tek deneyince bios sıfırlamadan önce sorunsuz çalışıyolardı... Biosu default ayarlara çevirdiğimden beri tek modül olarakta açılmıyorlar gibi.

BIOS güncel. 2. slottaki RAM'i çıkarttım. İlk slota takılı şu an, bu şekilde deniyorum. BIOS'u zaten sıfırlamıştım. @20424 hala siyah ekranda tek slot ile de. Kaç dakika beklemem gerek?

3 dakikayı geçmemesi lazım, RAM'leri tam oturttuğunuza emin misiniz? Görüntü vermesi gerekiyor.