Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@Caner Uncu tabii alip taktiginda calismasi lazim kartin. Yok amuda kalkip 3 kere islik calip su icersen calisir falan kabul edilir sey degil. Baska sistemde duzgun calisirsa da bastan satarken buyuk harflerle yazman lazim "X islemcili sistemler onerilir" seklinde falan.
@3035 kendi sisteminde 3 farklı RX 6700/XT kartı denemişti ancak üçünde de stutter sorunu yaşadığını söylemişti. En son garantiden iade kararı çıkmış. Şimdi NVIDIA kullanıyor, sorun yokmuş. Acaba bu AMD kartlar bazı bileşenlerle uyumsuzluk yaşıyor olabilir mi?

Bir konu da şu: En son Windows 11 kurduğumda durup dururken ekran gidip geliyordu. Windows 10'a geri döndüğümde böyle bir sorun yaşamadım.

Pro sürümünü yüklediğimde de sorun düzelmemişti. Arkada bulunan efekt bozulması kısmını Pro driverı ile çektim. Şu anda kart olmadığı için tek video bu. Ancak her iki türlüde sorunum düzelmedi. Bu sebeple 4060 aldım. Bu arada sorunu Linux kurarak çözebiliyorsunuz.

Ek: Şahsen @Ehwenisher, @3035 ve @Caner Uncu ile beraber çoğu durumu araştırdık. Ancak bir sonuç alamadık. Ki bu önerilerden bir tanesi direkt BIOS ayarını değiştirmeydi. Ancak o bile sorunu düzeltmedi. Yani AMD'de belirli bir kumar var veya sürücüler herkese aynı şekilde optimize edilmiyor.

Bu videodaki grafik ayarlarınız nedir? Witcher 3 indiriyorum aynı lokasyona gideceğim bakalım bende de olacak mı? 4070 Ti süper ile deneyeceğim AMD kartım olmadığı için.

Bu videodaki grafik ayarlarınız nedir? Witcher 3 indiriyorum aynı lokasyona gideceğim bakalım bende de olacak mı? 4070 Ti süper ile deneyeceğim AMD kartım olmadığı için.
Hocam gölge ve insan sayısı hariç hepsi Ultra+'ta. Bu arada sorun tüm kartlarda mevcut. Bu sorunu DLSS 3.7.20 sürümünü kurarak azalttım biraz. Ancak net çözüm RT açmak.

NVIDIA'yi savunmak icin matematigi buken adam(!)
NVIDIA'yı savunuyorum çünkü AMD'nin şu saçma kumar mantığından bıktım.

Hocam gölge ve insan sayısı hariç hepsi Ultra+'ta. Bu arada sorun tüm kartlarda mevcut. Bu sorunu DLSS 3.7.20 sürümünü kurarak azalttım biraz. Ancak net çözüm RT açmak.

Yeni nesil versiyon çıktığı sıralar oynamıştım buna benzer hatalar yaşadığımı hatırlıyorum. Spesifik olarak bir bölgede oluyorsa genelde oyundan kaynaklı oluyor. Black myth Wukong true ending boss yolunda merdiveni çıkarken her seferinde drop sorunu yaşıyorum mesela. DLSS genelde bugları azaltıyor. Bu videoda kenar yumuşatmayı TAA mı yoksa FSR mı kullandınız?

NVIDIA'yı savunuyorum çünkü AMD'nin şu saçma kumar mantığından bıktım.

Bir şey soracağım üstat konsolların içi AMD, konsollarda neden hiç sorun yaşayan yok?

Yeni nesil versiyon çıktığı sıralar oynamıştım buna benzer hatalar yaşadığımı hatırlıyorum. Spesifik olarak bir bölgede oluyorsa genelde oyundan kaynaklı oluyor. Black myth Wukong true ending boss yolunda merdiveni çıkarken her seferinde drop sorunu yaşıyorum mesela. DLSS genelde bugları azaltıyor. Bu videoda kenar yumuşatma TAA mı yoksa FSR mı kullandınız?
Hocam DLSS sürümünü dosya ile güncelleyince çözdüm. Ray Reconstion diye bir şey vardı.

Bir şey soracağım üstat konsolların içi AMD, konsollarda neden hiç sorun yaşayan yok?
Konsollar standart tek tip üretildikleri için uzun süre optimizasyon süreci geçiriyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.