Bütçe
~₺15.000
n11'de sepette Axess'e taksit oluyor. 6000 CL30 almak isterseniz ki Hynix Die içerdiği için şiddetle tavsiyemdir, şu bellekten 2 adet alabilirsiniz. Mağaza puanı iyi:

En uygun bu gibi duruyor bunu alayım emin olamamıştım şimdi sizde önerince netleştirdim.

Bu RAM Hynix mi acaba? Bunu nasıl öğrenebilirim biliyor musunuz?
XPG Lancer Black 16 GB (1x16 GB) DDR5 6000MHz CL30 gaming (oyuncu) RAM (AX5U6000C3016g-clabk)

En uygun bu gibi duruyor bunu alayım emin olamamıştım şimdi sizde önerince netleştirdim.

XPG Lancer Black 16 GB (1x16 GB) DDR5 6000MHz CL30 gaming (oyuncu) RAM (AX5U6000C3016g-clabk)
6000 MT/s'de CL30 gibi bir değeri sadece Hynix verebiliyor. Diğer üreticilerde böyle bir yonga yok. Bu yüzden bu kadar emin konuşabiliyoruz. Oldu da çıkmadı, neredeyse imkansız, iade hakkınız var.

6000 MT/s'de CL30 gibi bir değeri sadece Hynix verebiliyor. Diğer üreticilerde böyle bir yonga yok. Bu yüzden bu kadar emin konuşabiliyoruz. Oldu da çıkmadı, neredeyse imkansız, iade hakkınız var.
İnternet üzerinde çip hakkında bilgisi yok veya ben bulamadım. Sanırım bir program aracılığıyla öğreniliyor değil mi ?

İnternet üzerinde çip hakkında bilgisi yok veya ben bulamadım. Sanırım bir program aracılığıyla öğreniliyor değil mi ?
Evet internette direkt bulamazsınız ancak bir yolu var. Anakartların bellek destek sayfasına belleğin seri numarasını yazdığınızda belleğin içindeki çiplerin üreticisi de yazar. 6000 MHz ve CL30 gecikme değerine sahip bütün patriot belleklerde "SK Hynix" yazdığını net bir şekilde görebilirsiniz. Yine sizin attığınız XPG de SK Hynix olarak gözüküyor.

Evet internette direkt bulamazsınız ancak bir yolu var. Anakartların bellek destek sayfasına belleğin seri numarasını yazdığınızda belleğin içindeki çiplerin üreticisi de yazar. 6000 MHz ve CL30 gecikme değerine sahip bütün Patriot belleklerde "SK Hynix" yazdığını net bir şekilde görebilirsiniz. Yine sizin attığınız XPG'de SK Hynix olarak gözüküyor.

Çok teşekkür ederim yardımlarınız için siparişi geçeceğim şimdi konu çözüme kavuştu.

Lancer %99 A-die. Patriot A veya M-die çıkıyor. RREk olarak GoodRam'in 6000MT/s CL30 versiyonu da A-die.

Evet internette direkt bulamazsınız ancak bir yolu var. Anakartların bellek destek sayfasına belleğin seri numarasını yazdığınızda belleğin içindeki çiplerin üreticisi de yazar. 6000 MHz ve CL30 gecikme değerine sahip bütün patriot belleklerde "SK Hynix" yazdığını net bir şekilde görebilirsiniz. Yine sizin attığınız XPG de SK Hynix olarak gözüküyor.
%100 çözüm değil, QVL listelerine çok güvenmemekte fayda var. XPG Lancer A-die iken 1 kere bile olsa M çıktı. Patriot'un da %100 A-die gelmesi gibi bir ihtimal yok. HWİNFO, ZenTiming (tRFC değeri) belirleyici.

Mesela Sk Hynix bünyesinde 3 modül var; A-M-P die. Ek olarak daha tam emin olamadığımız A'nın yeni ismi H-die var. H'ye değinmeyeceğim. Yeni bir bilgi varsa @Ayhan Dönmez hocam bilgilendirir.

A-die, 1x16 ve 1x32 belleklerin en iyisi. M ve P'nin yeri tartışılır. P, M-die'dan iyi ama A-die'dan kötü görünüyor şu an. Stabil olmuyor tRFC 450 altı bir değerde. (400-432 gibi)

1x24 yani 3GBit belleklerde ise revize M-die diğer belleklere göre daha üstün. 3GBit belleklerde Samsung boş durmamış bu arada. Ona dikkat etmek lazım.

Son düzenleyen: Moderatör: