Peki A-die olduğunu nasıl anlayabilirim ?Lancer %99 A-die.
Patriot A veya M-die çıkıyor.
RREk olarak Goodram'in 6000MT/s CL30 verisonu da A-die.
%100 çözüm değil, QVL listelerine çok güvenmemekte fayda var.
XPG Lancer A-die iken 1 kere bile olsa M çıktı.
Patriot'un da %100 A-die gelmesi gibi bir ihtimal yok.
HWİNFO, ZenTiming (tRFC değeri) belirleyici.
Mesela Sk Hynix bünyesinde 3 modül var; A-M-P die.
Ek olarak daha tam emin olamadığımız A'nın yeni ismi H-die var.
H'ye değinmiyeceğim. Yeni bir bilgi varsa @Ayhan Dönmez hocam bilgilendirir.
A-die, 1x16 ve 1x32 belleklerin en iyisi. M ve P'nin yeri tartışılır. P, M-die'dan iyi ama A-die'dan kötü görünüyor şu an. Stabil olmuyor tRFC 450 altı bir değerde. (400-432 gibi)
1x24 yani 3GBit belleklerde ise revize M-die diğer belleklere göre daha üstün.
3GBit belleklerde Samsung boş durmamış bu arada. Ona dikkat etmek lazım.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- ~₺15.000
A-die tRFC 450'nin altındaki bir değeri boot ediyor. M-die edemiyor.
M-die kötü değil bu arada, yanlış anlaşılmasın. Diğer üreticilerin modellerinden çok daha iyiler zaten.
Son düzenleme:
A-die tRFC 450'nin altındaki bir değeri boot edeiyor. M-die edemiyor.
M-die kötü değil bu arada, yanlış anlaşılmasın. Diğer üreticilerin modellerinden çok daha iyiler zaten.
Teşekkürler bilgilendirmeler için bu konu hakkinda pek bilgi sahibi olmadigim icin biraz havada kalıyor benim tarafimda bunlar.
M'ler genelde 24 GB'lık modüllerden çıkıyor. Samsung boş duruyor bu arada ben dikkat etmiyorum şahsen. DDR4'teki gibi olmadı, olmayacak, olamayacak.Lancer %99 A-die. Patriot A veya M-die çıkıyor. RREk olarak GoodRam'in 6000MT/s CL30 versiyonu da A-die.
%100 çözüm değil, QVL listelerine çok güvenmemekte fayda var. XPG Lancer A-die iken 1 kere bile olsa M çıktı. Patriot'un da %100 A-die gelmesi gibi bir ihtimal yok. HWİNFO, ZenTiming (tRFC değeri) belirleyici.
Mesela Sk Hynix bünyesinde 3 modül var; A-M-P die. Ek olarak daha tam emin olamadığımız A'nın yeni ismi H-die var. H'ye değinmeyeceğim. Yeni bir bilgi varsa @Ayhan Dönmez hocam bilgilendirir.
A-die, 1x16 ve 1x32 belleklerin en iyisi. M ve P'nin yeri tartışılır. P, M-die'dan iyi ama A-die'dan kötü görünüyor şu an. Stabil olmuyor tRFC 450 altı bir değerde. (400-432 gibi)
1x24 yani 3GBit belleklerde ise revize M-die diğer belleklere göre daha üstün. 3GBit belleklerde Samsung boş durmamış bu arada. Ona dikkat etmek lazım.
M die ile A die arasında son kullanıcı açısından bir fark yok bence. Bizim gibi sapıklar dışında alt değerlerle oynayan kişi sayısı kaç merak konusu.
Bu arada ben 16'lık kaç modül açtım hatırlamıyorum, hepsi A çıktı. M'lere hep 24'lerde rastladım. QVL listlerde dikkat edilmesi gereken hususlar var. Seri numarası %99 tutan ama kit olarak belirtilen modeller var. Kafa karıştırıcı biraz.
Myers
Yetkin
Hocam şu ramden kullanıyorum fakat hiçbir program Dram üreticisini okuyamıyor sizce bu da Hynix midir?6000 MT/s'de CL30 gibi bir değeri sadece Hynix verebiliyor. Diğer üreticilerde böyle bir yonga yok. Bu yüzden bu kadar emin konuşabiliyoruz. Oldu da çıkmadı, neredeyse imkansız, iade hakkınız var.
A-die o.Hocam şu ramden kullanıyorum fakat hiçbir program Dram üreticisini okuyamıyor sizce bu da Hynix midir?
Emin olmak için tRFC değerini 450 altı bir değe girip kontrol edebilirsiniz. 432 olur mesela.