Split mi Full body mi tartışmasının yapıldığı başka bir konuda belirtmiştim burada da belirteyim: Bu işi profesyonel yapmıyorsanız kendinizi powerlifter, bodybuilder diye tanımlamak saçma. Zevk aldığın, uygularken sürekliliği koruyabildiğin ve progressive overload vs. ilkelere sadık kaldığın programı uygula. Bu PPL'de olur, başka programlarda olur.
Ben zamanında bodybuilding programlarını denedim, upper/lower, PPL.. Benlik değiller. Hele 6 gün salona gittiğim günler anlık depresyona girmiştim. Ne çalışırken zevk alıyorum, ne de hedeflerime uygun. Arnold fiziği istemiyorum ben kardeşim, buna kim laf edebilir? Ben ideal kilomda ideal yağ oranıyla fit bir fizik istiyorum, bunun da benim yaptığım 3 günlük Full body programlarda (phrak's gslp, gzclp vs. SL 5x5 değil) mümkün olduğunu düşünüyorum açıkçası. Lineer ilerlemem durduğunda 4 günlük 5/3/1 gibi yine kuvvet odaklı programlara geçerim muhtemelen. Örnek bacak için tonla izole hareket yapacağıma sağlam squat, sağlam deadlift çalışmak daha mantıklı geliyor. Hem hedeflerim hem de benim zevkim açısından. Ben şu anda gelişimimi söylemek için çok erken bir durumdayım ancak Reddit'ten aç, r/gainit subredditinden progress postlara bak. Bu programlarla gelişen çok kişi var. Büyümenin anahtarı çok yemek yemek ve lineer ilerlemeyle ağırlık kaldırmaktır.