Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar, cezalar hakkında bir değişiklik talebinde bulunacağım. Eğer sizin için de mantıklı gelirse oylarsanız sevinirim. Şimdi, örneğin X kullanıcısı 20-30 cezayı geçti ve bunun tabii ki belli kurallar ve belli ceza kategorilerinde çok ceza yiyince artık belli bir cezadan sonra, mesela en son 3 gün ban yediysem, ondan sonra hep 24 saat ve üzeri ban yiyorum. Yani, bu çok sinir bozucu oluyor. Banlanmazsak ben ve diğerleri çok artar, evet, haklısınız, fakat ben mesela bu kadar ceza yemişken 2-3 hafta hata yapmayıp, 2-3 hafta sonra bir ceza yiyince tekrar 24 saat ve üzeri ban yemek çıldırtıyor insanı. Yani, diyebileceğim o ki cezalar, belli bir hafta/ay yemedikçe süreler sıfırlanmalı. Siz ne düşünüyorsunuz?

Artı 34 Eksi
@143 en azından saatlik sistemi gelene kadar yine 6 ay sonra bakılabilir. Maksat kullanıcının o uyarıdan sonra bir daha yapmamaya teşvik etmektir. Derdim forumda kullanıcıları kurallara uymaya özen göstermek ve teşvik etmek.

• Beğendim
İfadeler: 143
@BurakBirinci, dediğinizde haklısınız. Haksızsınız demiyorum ancak bazı kullanıcılar görüyorum ki adamın 500-600 mesajı var mesela. 20-30'a yakın uyarısı var. Hadi, aynı sebepten uyarıyı 1-2 kere almış olsun. Aynı uyarıdan 15-20 kere alanlar da var. Bu adamın mesela dikkatli davrandığını düşünmüyorum.

@143 Yok estağfurullah, aslında zaten aynı şeyi söylüyoruz hocam. Anlatmaya çalıştığım şey kullanıcı bazında değerlendirilmesi yönünde yani 1-2 uyarı alan arkadaş ile 15-20 uyarı alan arkadaşla bence aynı kafeye koyulmamalı, farklı olmalı. Tabii bu şekilde moderatörlere belki yük bindirebilir. Fakat bunun dışında ben bir yol göremiyorum. Yoksa kurunun yanında yaş da yanacaktır diye düşünüyorum.

• Beğendim
İfadeler: 143
Mantıklı bulacaktım ancak konudaki yazım hatalarını görünce yine kararsız kaldım.