Merhaba ilk öncelikle. Bilgisayarı oldukça rahat ve akıcı kullanıyorum ancak bazı zamanlar aniden giren aşırı bir kasma ve yavaşlık oluyor bilgisayarda. Mesela bir oyunun açılması 1 dakika sürmesi gerekirken 3-4 dakika sürüyor. 2-3 saat sonra düzeliyor. Virüs programı kullanmıyorum, virüs yok bilgisayarda bundan eminim.

1753362119601.webp

Kullanım yüzdeleri böyle olmasına rağmen sanki işlemci kullanımını %80-90 gibi davranıyor bilgisayar ve can sıkıcı oluyor.

1753362169929.webp

Bundan kaynaklı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
2 ay önce yaptım. Biraz tozlanma var ama tozlansa bile bu kadar sıcaklık değeri normal mi sizce? Virüs olmadığından eminim ama bazı konular mining virüsü falan demiş.

Mining virüsü olacak olsa ekran kartınızı sömürür gibi geliyor bana. Ayrıca temizlikten beri böyle mi macunu doğru sürdüğünüze emin misiniz? Yeni sistemse soğutucu altında jelatin kalmış olabilir.

Mining virüsü olacak olsa ekran kartınızı sömürür gibi geliyor bana. Ayrıca temizlikten beri böyle mi macunu doğru sürdüğünüze emin misiniz? Yeni sistemse soğutucu altında jelatin kalmış olabilir.
Bilemiyorum hocam. Şimdi bilgisayarı bi' söküp tekrar temizlik yapayım ve macunu yenileyeyim. Eğer düzelirse çözüm olarak işaretlerim, olmazsa etiketlerim. Teşekkürler yardımınız için.

Olamaz. Sıcaklık değerlerinizi kontrol ettiniz mi?
Hocam düzeldi. Teşekkür ederim, 40 derecelerde seyrediyor ve oldukça hızlı.

Son düzenleme:
Bilemiyorum hocam. Şimdi bilgisayarı bi' söküp tekrar temizlik yapayım ve macunu yenileyeyim. Eğer düzelirse çözüm olarak işaretlerim, olmazsa etiketlerim. Teşekkürler yardımınız için.

Hocam düzeldi. Teşekkür ederim, 40 derecelerde seyrediyor ve oldukça hızlı.

Sorun macunda mıydı yada soğutucuyu mu oturtamadınız.