Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

LIGHTOFGOD

Becerikli
Yer
İzmir
Arkadaşlar herkese selam,

MSI B450M-A Pro Max anakartım var. Format attıktan sonra ilgili driverları kurarken BIOS güncelleme gafletinde bulundum ve güncelledim. Güncelleme bittikten sonra restart atarken PC tekrardan açılmadı.
  • Ekrana görüntü gelmiyor, sürekli offline moda geçiyor.
  • Klavye ve fareye güç gelmiyor.
  • Ekran kartı çalışmıyor.
  • Sadece kasadaki fanlar çalışıyor.
  • Sıvı soğutma su pompalamaya devam ediyor ve CPU'yu soğutuyor.
Denediğim yöntemler:
  • Restart atmak
  • İşlemci harici tüm parça ve kabloları söküp tekrardan kurmak
  • 12 saat boyunca açık şekilde beklemek
  • BIOS pilini söküp 30 dk beklemek
  • BIOS pilini söküp JBAT1 üzerinden kısa devre yapıp CMOS sıfırlamayı denemek
Arkadaşlar sorun hala devam ediyor ve sizlerden yardım bekliyorum. Yeni evlendim, o yüzden yeni anakart almak istemiyorum. Desteklerinizi bekliyorum. :(

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Anakartı söküp gönderiyorsunuz, BIOS güncellemesi sonrası görüntü vermiyor deyin.
300-500'e de yapan var 1500'e de, önce sorunun BIOS'da olduğunu netleştirmek gerekiyor.
Tamam hocam buzzerı takıp durum güncellemesi yapacağım teşekkür ederim.

300-500'e de yapan var 1500'e de, önce sorunun BIOS'da olduğunu netleştirmek gerekiyor.
Tamam hocam buzzerı takıp durum güncellemesi yapacağım teşekkür ederim
Yok hocam en az 4-5 kez kontrol ettim, direk seri no yazarak sürücüyü indirdim, daha önce de zaten bios güncellemesi çok kez yaptım, ilk defa böyle bir durum oluştu.

En kötü 500-600 ücret alırlar gibi, CH341A programlayıcısı 300-400 TL. Kendiniz de yapabilirsiniz.

Yanlış BIOS yükleyemez, anakart izin vermiyor. Büyük ihtimalle yarıda kesilmiş gibi.
Hocam şöyle aslında bios güncellemesi tamamlandı, sonra bir kez MSI yazısı çıktı sonra bir daha asla o ekran geri gelmedi.

Son düzenleme:
Garip hocam, olmadı ekran kartını uçlarını sil, slotu temizle. Olmadı başka kablo dene ya da başka porta takın. Olmadı TV de dene.
Olmadı, SSD/HDD'yi söküp deneyin.