AhmetBurak

Başarılı
Merhaba abilerim.
Yaklaşık 1 senedir sürekli bir karın guruldaması, hafif ağrı bu şekilde devam ediyor. Dahiliyeye girdim kan ve gaita testi yaptı. Baktı bir sorun çıkmadı ama sen yine de gastroenteroloji bölümüne randevu al, endoskopi ve kolonoskopi yapsınlar belki bağırsaklarında sorun vardır dedi. Şu anda dersteyim ve karnımdan guruldama sesleri geliyor ve utanıyorum bildiğiniz. Deneme sınavlarında olsun, derste olsun sürekli böyleyim bacağımı titreterek karın ağrımı kesmeye çalışıyorum. Bildiğiniz başka taktik var mı?

Merhaba abilerim.
Yaklaşık 1 senedir sürekli bir karın guruldaması, hafif ağrı bu şekilde devam ediyor. Dahiliyeye girdim kan ve gaita testi yaptı. Baktı bir sorun çıkmadı ama sen yine de gastroenteroloji bölümüne randevu al, endoskopi ve kolonoskopi yapsınlar belki bağırsaklarında sorun vardır dedi. Şu anda dersteyim ve karnımdan guruldama sesleri geliyor ve utanıyorum bildiğiniz. Deneme sınavlarında olsun, derste olsun sürekli böyleyim bacağımı titreterek karın ağrımı kesmeye çalışıyorum. Bildiğiniz başka taktik var mı?

Acı biber fazla yiyince benim de başıma geliyor acı tüketiyorsan bırakmayı deneyebilirsin. Tuvalete gidip gaz çıkarmayı dene.

Deneme sınavında kamufle etmek için tam zamanlamasında öksürebilirsin. Zamanlamayı tutturamazsan sıkıntı çıkar. Şaka bir yana bende de oluyor. Benimkinin stresten olduğunu düşünüyorum. Beslenme şekilleri ve yediğin yiyeceklerin de etkisi olabilir.

Test yapıp sonuçlara göre konuşmak gerekiyor, o da bizim işimiz değil.
Burada beslenme, stres, hayat tarzı gibi ıvır zıvır şeyleri sayarız.

Aynı olay deneme sınavlarında çok yaşıyordum, sonra babamı psikoloğun deli doktoru olmadığına ikna edip götürdüğümde adam bana mide için kas gevşetici tarzı ilaç yazdı ve sorunum düzelmişti.

Bu aralar salgın var mış. Aynı şeyi evde 3 kişi yaşadık. Günde 300-400 vaka girişi oluyormuş benim şehrimdeki hastaneye. Onun dışında psikolojik falan olabilir. Kullandığınız ilaç var mı?

Karın guruldaması ilk seferki normal ama ses çıktığın da stres yapınca daha da şiddetleniyor universite sınavın da başıma gelmişti, yanında her zaman su bulundur böyle durumlarda su içince iyi geliyordu bana.

Merhaba abilerim.
Açlık dışı karnım guruldamaz. Aç kalmamaya çalış derim.