- Makaleler
- 1
Askerliğini yapmış arkadaşlar seferberlik durumlarına e-Devlet üzerinden kontrol edebilir.
Eki Görüntüle 49019
Bu ne alama geliyor?
Askerliğini yapmış arkadaşlar seferberlik durumlarına e-Devlet üzerinden kontrol edebilir.
Eki Görüntüle 49019
Eki Görüntüle 49029
Vatanını işgal edenlere karşı vatanını savunmak her vatanseverin görevidir; ama "yurtta sulh cihanda sulh" ilkesini unutmamak lazım!
Ülkeyi savaşa sokmak isteyenler, savaş nedir bilmeyenlerdir; savaşın acı sonları hakkında zerre bilgisi olmayan cahillerdir. Bu sözümden kim rahatsız olursa olsun, savaşın gerçekleri bunlardır. Japonya'ya nükleer bomba atılmıştı, bunun sonuçlarının ne olduğunu bilmeyen insanlardır. Ayağının dibine bomba düşmesi, bedeninin tanınmayacak hale gelmesi nedir bilmeyen insanlardır.
Filistin için kılımı bile kıpırdatmam.Ben Filistin veya baska ulke icin savasa giremem, hukumet Filistinle birlikte bizide savasa sokmaya calisiyor kendisini Osmanlı'da saniyor.
İsrail'le 800 Km'lik mesafemiz var. Herifler bize saldırmak isterlerse burada ordu kaydırmak zorundalar. Bu esnada esad var, Irak var. Onu geçtim, NATO müttefiği bir devletiz. NATO buna izin mi verir sizce? Onu da geçtim, hadi NATO'dan ihanete uğradık, Ruslar var, Çin var. Ayrıca gelse bile biz basit bir Orta Doğu ülkesi değiliz. Bugüne kadar savunma sanayisine ciddi yatırımlar yapılmadı mı? Askerimize de güvenimiz tam değil mi?
@megaton Bizde girersek 3. Dünya Savaşı kapıda. Biz girmeyelim ne olur?
Ne yazık ki 2. Dünya Savaşı kadar şanslı değiliz. 1. Dünya Savaşı Osmanlı topraklarını parçalamak için yapıldı. 2. Dünya Savaşı Almanya yüzünden çıktı.
3. Dünya Savaşı çıkarsa gene orta doğunun karışmaması imkânsız. ABD açık açık PKK ypg vs her türlü terör örgütüne destek veriyor, neden? Türkiye için bu konuyu açıklamaya dahi gerek yok.
Doğu sınırımız güvenli değil biz savaşa girmesek bile doğudan terör saldırısını olacak. Yani her türlü bizde savaşacağız. Ayrıca 3. Dünya Savaşı çıkarsa herhangi bir ayaklanma çıkarsa özellikle doğu bölgesi devlet için kötü olur bu yüzden seferber için adım atılıyor. Yoksa profesyonel ordulara karşı dünyanın hiçbir yerinde herhangi bir sivil halk karşı koyamaz çünkü 1. Dünya Savaşı gibi değil artık.
Son 10 yıldır çok güzel çalışmalar yaptık savunma sanayi anlamında. Ordumuza güvenim tam.
NATO'nun önemli bir üyesiyiz artık. Her ne kadar ekonomik olarak kötü olsak da savaş teknolojileri olarak çok geliştik. En sevdiğim yanı hava kuvvetleri için yerli mühimmat üretmek oldu. NATO'nun güvenilir bir yanı yok kendi uçaklarımızda yerli füze olması çok büyük avantaj. Onun dışında kendi uçağımız ilk uçuşunu başardı.
Benim en ümitli olduğum yanımız vatan sevgimiz. Gerçek vatanseverler insanlar oldukça bu bayrak inmez.
1910 yılında yaşasaydık aynı şeyleri konuşacaktık. Seyit onbaşı da biliyordu ben savaşmam demesini ama savaştı. Suriye'li gibi korkak değiliz şu Anadolu'dan başka gidecek bir toprak parçası da yok. Nasıl zamanında yabancı devletlere kapitülasyonlar yapıldı ise şimdi aynısı yapılıyor. Araplar geldi her yer satıldı vs. o yüzden mülteci geldi vs ben savaşmam demeyin. Bunu diyorsanız da kendinize atatürkçü demeyin.
Eki Görüntüle 49029
Vatanını işgal edenlere karşı vatanını savunmak her vatanseverin görevidir; ama "yurtta sulh cihanda sulh" ilkesini unutmamak lazım!
Ülkeyi savaşa sokmak isteyenler, savaş nedir bilmeyenlerdir; savaşın acı sonları hakkında zerre bilgisi olmayan cahillerdir. Bu sözümden kim rahatsız olursa olsun, savaşın gerçekleri bunlardır. Japonya'ya nükleer bomba atılmıştı, bunun sonuçlarının ne olduğunu bilmeyen insanlardır. Ayağının dibine bomba düşmesi, bedeninin tanınmayacak hale gelmesi nedir bilmeyen insanlardır.