Eki Görüntüle 241076

@ahmetmelihalemdar Empedans ve terminasyonları Gigabyte anakart için Auto bırakın. Sizin için gereksiz, stabiliteye katkısı da yok. Anakart kendisi düzgün ayarlıyor, sorun yok bu hususta 1:1 modda. Terminasyonlar 1:2 mod sorunsalı, sizle alakalı değil.

Eşlemediyse VDDQ 1.4, VDDP 1.1 deneyin. VDDP yetmiyordur.

Bias 0-1 almadıysanız alın. TX Bias-0, RX Bias-1. DFE Gain Bias ayarları, Nitro menüsünde. Nitro-Robust Enabled, 1-2-0, Burst 1x-1x ideal.

Yapay zeka çok güvenmeyin bu konuda, tutarsız.
Ayhan Hocam doğru mudur nitro ayarları
Vddp 1.100 yapınca 34-34 eşitledi su an

Dosya Ekleri

• 20260416_003001.webp
    20260416_003001.webp
    1,5 MB · Görüntüleme: 38
Eki Görüntüle 241076

@ahmetmelihalemdar Empedans ve terminasyonları Gigabyte anakart için Auto bırakın. Sizin için gereksiz, stabiliteye katkısı da yok. Anakart kendisi düzgün ayarlıyor, sorun yok bu hususta 1:1 modda. Terminasyonlar 1:2 mod sorunsalı, sizle alakalı değil.

Eşlemediyse VDDQ 1.4, VDDP 1.1 deneyin. VDDP yetmiyordur.

Bias 0-1 almadıysanız alın. TX Bias-0, RX Bias-1. DFE Gain Bias ayarları, Nitro menüsünde. Nitro-Robust Enabled, 1-2-0, Burst 1x-1x ideal.

Yapay zeka çok güvenmeyin bu konuda, tutarsız.
Son hali de bu

Dosya Ekleri

• 20260416_003315.webp
    20260416_003315.webp
    4,3 MB · Görüntüleme: 30
H16A dediğiniz şey nedir hocam. Kusura bakmayın ilk defa böyle detaylı giriyorum bu konulara. Bir de test esnasinda max. Kac dereceleri gormeli ramler. Malum akvaryum kasalar mesh lere gore biraz dezavantajli

70 dereceyi geçmesin ki sıcaklık kaynaklı hata almayın. Hynix'te 80 derece üzeri görmeyin ama genel olarak. Fiziksel hasar durumu söz konusu olmaz, sıcaklık kaynaklı hataya düşmeyin. Mesele orada.

tREFI 65535 yapacağım dersen de, modüller 50-55 dereceyi hiç geçmemesi lazım 6000 1:1 mod için. Hata verdirecektir yoksa. Yazın BSOD sebebi. tRFC yine 390 yerine 360 yapıp da 120 ns kısmayın. 50+ derecede BSOD bunların hepsi. Yazın özellikle.

H16A, Hynix 16 Gbit A-die. H16M, Hynix 16 Gbit M-die. H24M, Hynix 3Gbit M-die vs. diye gider. SK Hynix A-die yani sizdeki modüller, 2 Gbit IC kullanılmış. OC ve EXPO profili olarak en başarılı çip DDR5'te, ötesi yok.

70 dereceyi geçmesin ki sıcaklık kaynaklı hata almayın. Hynix'te 80 derece üzeri görmeyin ama genel olarak. Fiziksel hasar durumu söz konusu olmaz, sıcaklık kaynaklı hataya düşmeyin. Mesele orada.

tREFI 65535 yapacağım dersen de, modüller 50-55 dereceyi hiç geçmemesi lazım 6000 1:1 mod için. Hata verdirecektir yoksa. Yazın BSOD sebebi. tRFC yine 390 yerine 360 yapıp da 120 ns kısmayın. 50+ derecede BSOD bunların hepsi. Yazın özellikle.

H16A, Hynix 16 Gbit A-die. H16M, Hynix 16 Gbit M-die. H24M, Hynix 3Gbit M-die vs. diye gider. SK Hynix A-die yani sizdeki modüller, 2 Gbit IC kullanılmış. OC ve EXPO profili olarak en başarılı çip DDR5'te, ötesi yok.
Valla üstadım. Bu ramleri alarak(sadece tipine bakarak) bilmeden güzel bişey yapmışım demek ki 😀
Nebi Akgun un degerlerini daha da sıklaştırarak çok yardımcı oldun. Fazlasi bana fazla 😀
Son verdiğin değerleri de 3 gireyim. Bi de oyle test edeyim biraz. Şimdiden cok teşekkür ederim. @Riaki
Bi sorun yaşarsam yazarım yine

Valla üstadım. Bu ramleri alarak(sadece tipine bakarak) bilmeden güzel bişey yapmışım demek ki 😀
Nebi Akgun un degerlerini daha da sıklaştırarak çok yardımcı oldun. Fazlasi bana fazla 😀
Son verdiğin değerleri de 3 gireyim. Bi de oyle test edeyim biraz. Şimdiden cok teşekkür ederim. @Riaki

PBO+CO için Global C-State kapatın, o şekilde -25/-30 vs. stabil olabilir silikon iyiyse. Scaler 6x yeterli, PBO-Advanced, Limits-Motherboard bırakın. PBO+RAM stabilitesi için VT3 uygulanacak. @TechMad @STama VT3 GUI ayarlarını iletirse sevinirim.

@Riaki Aynı şekilde VT3 ayarlarını iletebilirsin. Beraber uygulayın. @xunqui henüz haber yok, ona da benzer ayarları iletmiştim.

Ben de VGA ışığı ile uğraşıyorum.
PC açılsa da ışık gitmiyor şu an anlayamadım. Birkaç ayar kapatıp açıyorum deneme amaçlı. Özellikle GDM, Power Down kısmı etkiliyor. Çözemedim.

Dosya Ekleri

• 20260416_010818.webp
    20260416_010818.webp
    5,8 MB · Görüntüleme: 23