Emin misiniz? Genelde doktorlar söylemese bile veya anlamazsanız bile E-Nabiz'da hastalığınızın nedeni, ismi vs. yazar.
Evet hocam. Hatta kırmızı ile kapattığım bölgede doktorun imzası, imzası vs. de vardı.

Emin misiniz? Genelde doktorlar söylemese bile veya anlamazsanız bile E-Nabiz'da hastalığınızın nedeni, ismi vs. yazar.
M25.59 - EKLEMDE AĞRI, YER TANIMLANMAMIŞ yazıyor e-Nabız'da.

Bir sağlıkçı olarak ben de yazıyı pek anlayamadım. Normal şartlarda Latince terimlerle bağımın iyi olduğunu söyleyebilirim. Ancak tedavi için FTR (fizik tedavi) odasına yönlendirildiğiniz yazıyor. Kifoz veya lordoz benzeri bir durum olduğu yazıyor. Vertebra (omur) ve cervix-collum (boyun) bölümündeki ağrılardan da bahsettiği yazıyor. Yaşadığınız rahatsızlığı belirtirseniz belki teşhisi koyabiliriz. 😂

Bir sağlıkçı olarak ben de yazıyı pek anlayamadım. Normal şartlarda Latince terimlerle bağımın iyi olduğunu söyleyebilirim. Ancak tedavi için FTR (fizik tedavi) odasına yönlendirildiğiniz yazıyor. Kifoz veya lordoz benzeri bir durum olduğu yazıyor. Vertebra (omur) ve cervix-collum (boyun) bölümündeki ağrılardan da bahsettiği yazıyor. Yaşadığınız rahatsızlığı belirtirseniz belki teşhisi koyabiliriz. 😂
Hocam kısaca AVM gibi çokça ayakta durduğumuz ancak aynı anda eğilip kalktığımız durumlarda sağ-arka omzuma, uzanmadıkça geçmeyen bir ağrı giriyor. Doktor, sorunumu anlatırken ya kemiklerden(?) ya da postürden dolayı olur demişti. Başka bir detayım yok :D

En başta bölüm 52 FTR odası, devamında da nokta nokta olan hastamın FTR açısından tarafınızca değerlendirilmesi rica olunur yazıyor ama o nokta noktayı çözemedim.

Bölüm 52 FTR odası postiral* kifozu olan hastanın ftr açısından tarafınızca değerlendirilmesi rica olunur
Yazıyor olması gerek. Arkadaşımla bunu tartışıyoruz yarım saattir. Henkai hocamız kifoz olduğunu belirtmese anlayamayacaktık. Postural kelimesini de yanlış yazmış doktor, komple kafa karıştırıcı.

Hocam kısaca AVM gibi çokça ayakta durduğumuz ancak aynı anda eğilip kalktığımız durumlarda sağ-arka omzuma, uzanmadıkça geçmeyen bir ağrı giriyor. Doktor, sorunumu anlatırken ya kemiklerden(?) ya da postürden dolayı olur demişti. Başka bir detayım yok :D
Regio deltoidea algia diyebiliriz kısacası. (Omuz bölgesindeki ağrı)
Doktorun önerdiği hareketleri yaptıktan sonra turp gibi olursunuz. Bu dönemde çok fazla ayakta kalmamaya, ters hareketlerden kaçınmaya, ağır kaldırmamaya dikkat etmenizi öneririm.
Şiddetli ağrı devam ederse o zaman eczaneden yakı bandı uygulayabilirsiniz ağrıyan bölgeye. (Tedavi tavsiyesi vermiyorum sadece bu gibi kas spazmlarında yakı bandı oldukça etkili)

Merhaba arkadaşlar,
Arka omzumda oluşan şiddetli ağrılar sebebiyle ortopedi doktoruna gittim, beni fizik tedaviye yönlendirdi, orada bana altı adet hareket gösterdiler, o hareketleri yapıyorum ve iyiyim şu an.
Benim sorum şu, ben rahatsızlığımın adı ne onu anlamadım doktor söylediğinde. Zaten çok kısık sesle konuşuyordu bir de latince(?) bir şey söyleyince hiç anlamadım zaten. Kağıda yazılı bir şey var, o mudur bilmem. Yine de sormak istiyorum:
Kağıtta doktorun ne yazdığını okuyup anlayabilen var mı? Varsa yazabilir mi lütfen?
Teşekkür ederim.

Eki Görüntüle 118517
Hangi dil bu?

ChatGPT'ye attım ilk defa hata verdi :D
1737830156378.webp

Bende attım harbi hata verdi :D