Detaylar
Kim cevapladı?1163
Başarılı
Ne yaptın? Detayını ver, bılgı verelım ona gore.Birisi dolandırıcılık sebebi ile şikayet ederse cezası ne olur? Şüpheli şahıs 18 yaşından küçük ise paçayı kurtarır mı?
Son düzenleyen: Moderatör:
canbozkurt
Yetkin
Dolandırıcılığın boyutuna göre değişir.
Dolandırıcılığı yapan kişi 18 yaşın altındaysa hafifletici sebep olur genelde çocuk olduğundan.
Onun dışında dolandırıcılık sonucu karşı tarafın uğradığı maddi / manevi kayıp miktarı ve şikayeti de çok önemli.
Dolandırıcılığı yapan kişi 18 yaşın altındaysa hafifletici sebep olur genelde çocuk olduğundan.
Onun dışında dolandırıcılık sonucu karşı tarafın uğradığı maddi / manevi kayıp miktarı ve şikayeti de çok önemli.
Bu konuya bakabilirsiniz hocam.
Burada suçlu ben miyim?
Okulda arkadaşım başka bir tanımadığı birinin kartını alıp kullandığını söyledi. Ben de kartı iade etmesi için küçük bir saka hazırlamak istedim ve şu mesajı kendisine yolladım. "... kurumu tarafından ... isimli şahsın kartını kullandığınız tespit edilmiştir. Hakkınızda adli işlemler...
Karşı tarafın uğradığı maddi bir zarar yok.Onun dışında dolandırıcılık sonucu karşı tarafın uğradığı maddi / manevi kayıp miktarı ve şikayeti de çok önemli.
Hiç bir şey olmaz.Bu konuya bakabilirsiniz hocam.
Burada suçlu ben miyim?
Okulda arkadaşım başka bir tanımadığı birinin kartını alıp kullandığını söyledi. Ben de kartı iade etmesi için küçük bir saka hazırlamak istedim ve şu mesajı kendisine yolladım. "... kurumu tarafından ... isimli şahsın kartını kullandığınız tespit edilmiştir. Hakkınızda adli işlemler...techolay.net
Karşı tarafın uğradığı maddi bir zarar yok.
Bende bir şey olacağını düşünmüyorum ama şikayet etse şikayeti resmiyete geçer mi?
Aradım zaten. Bana "kardeşime iftira attın böyle şaka mı olur lan!" dedi.Bu kadar düşünmek yerine git abisini kişisel olarak ara ve ona ne yaptığını sor.
Şaka yapmışsın, maddi kaybı da yok diyorsun, ortada bir dolandırıcılık görünmüyor. Abisi dava açmaya avukata gitse, vekalet ücretlerini öğrenince geri döner. Karakola gitse, polise durumu anlatsa polis ifadesini almadan ikna edip geri gönderir. Bugün bir hakaret olayı için arkadaşım zar zor ifade verdi.
Kendimi şaka için resmi bir kurum gibi tanıttım ondan bir sıkıntı çıkar mı?Şaka yapmışsın, maddi kaybı da yok diyorsun, ortada bir dolandırıcılık görünmüyor. Abisi dava açmaya avukata gitse, vekalet ücretlerini öğrenince geri döner. Karakola gitse, polise durumu anlatsa polis ifadesini almadan ikna edip geri gönderir. Bugün bir hakaret olayı için arkadaşım zar zor ifade verdi.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
90 metrekare ev için klima ve hava soğutucu önerisi
- AlpertunGa
-