hovarda

Yetkin
Yer
Samsun
Arkadaşlar şeker hastasıyım, yaşım 40 oldu. Hızlıca boşaldığımda sperm geliyor ama sertleştiğinde boşalmaya çalıştığımda gelen giden yok. Şimdi ben doktora gitmeye çekiniyorum, hem de fobi gibi bir şey var; yıllar evvel kalp ameliyatı olmuştum, o günden beri hastaneye gitmek istemiyorum. 2009'dan beri kıl dönmesi var, onu göstermeye bile gidemiyorum. Bu sperm gelmemesi için gitsem ameliyat falan ederler mi, ilaç mı verirler?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sperm gelmemesi için gitsem ameliyat falan ederler mi, ilaç mı verirler?
Bunu biz bilemeyiz. Ayrıca doktora gidiyorsunuz, bunda utanılacak bir şey yok. Ürologlar siz utanın diye mi var? Anlaşılan insanlar size, üroloğa gitmenin bir utanç meselesi olduğu veya ayıp meselesi olduğuyla alakalı bilumum fikirler empoze etti. Böyle şeylere aldanmayın. Doktor sizi tedavi edecek, sizinle dalga falan geçmeyecek.

Soruya gelirsek ise bunu net cevaplayamayız. İlaç da verebilir, kritik bir durum varsa ameliyat olmanız da gerekebilir.
2009'dan beri kıl dönmesi var, onu göstermeye bile gidemiyorum.
Korkunuzu anlayabiliyorum ama sağlığınızı önemsiyorsanız ameliyat olmayı da göze alacaksınız.

Bunu biz bilemeyiz. Ayrıca doktora gidiyorsunuz, bunda utanılacak bir şey yok. Ürologlar siz utanın diye mi var? Anlaşılan insanlar size, üroloğa gitmenin bir utanç meselesi olduğu veya ayıp meselesi olduğuyla alakalı bilumum fikirler empoze etti. Böyle şeylere aldanmayın. Doktor sizi tedavi edecek, sizinle dalga falan geçmeyecek.

Soruya gelirsek ise bunu net cevaplayamayız. İlaç da verebilir, kritik bir durum varsa ameliyat olmanız da gerekebilir.

Korkunuzu anlayabiliyorum ama sağlığınızı önemsiyorsanız ameliyat olmayı da göze alacaksınız.

Ehm geçmiş olsun hocam. Fobileri bir kenara bırakıp gitmelisin hastaneye. Umarım çavuşun durumu düzelir.

Arkadaşlar benim için çok zor utançtan geçtim ameliyat masasına yatmak istemiyorum.

Fobiler ve kulaktan kulağa geçen sözde utanç verici faaliyetlerin sağlık karşısında önemi yok.
Sağlık şakaya gelmez.

Üreme yetinizin kayıp olma ihtimalinden, kısır olabileceğinizden bahsediyorsunuz, paşa paşa doktora gideceksiniz başka oluru yok.

Fobiler ve kulaktan kulağa geçen sözde utanç verici faaliyetlerin sağlık karşısında önemi yok.
Sağlık şakaya gelmez.

Üreme yetinizin kayıp olma ihtimalinden, kısır olabileceğinizden bahsediyorsunuz, paşa paşa doktora gideceksiniz başka oluru yok.

Hocam ben utançı geçtim ameliyatsız çözümü var mıdır onun derdindeyim. Doktor bunda korkulacak bir şey yok ilaçla düzelir diyeceğini bilsem yarın giderim. Ama bana durum vahim ameliyat olacaksın keseceğiz derse sıkıntı burada başlar.

Hocam ben utançı geçtim ameliyatsız çözümü var mıdır onun derdindeyim. Doktor bunda korkulacak bir şey yok ilaçla düzelir diyeceğini bilsem yarın giderim. Ama bana durum vahim ameliyat olacaksın keseceğiz derse sıkıntı burada başlar.
İlk önce doktorun kapısına giderek muayene ve testleri tamamlamanız gerekecek, ardından sorunun ne olabileceği üzerinde durup teşhis koyarlar ve teşhise bağlı olarak tedavi sunarlar.

Direkt "beni kesecekler" iddiası sadece sizi korkutur. Hastalığınıza teşhis konulduğunda ise doktorunuza da iyisiyle kötüsüyle sorularınızı sorarsınız.

Şeker hastası birisinin ameliyat süreci ve iyileşme aşaması biraz sancılı geçiyor, bunun farkındayım, belki bu durum gözünüzü korkutuyordur ama sizin şeker hastası biri olarak kendinize ekstra dikkat etmeniz gerekiyor neticede yaşınız yüksek.