Ethernet kablosu hız kaybı olmadan nasıl çoklanır?

Dreamshox

Uzman
Dostlar odamda 1 adet Ethernet kablosu var ve bunu çoğaltıp 2-3 cihazda daha kullanmak istiyorum. Neden böyle bir şey yapmak istediğimi sorarsanız odamda internet çekmiyor. Extender alıp denedim ama stabil olmadığı için beni memnun etmedi. Odama ekstradan kablo çektiremiyorum çünkü modem uzakta ve direkt odama gelen elektrik hat kısmında kopma olduğu için kablo geçmiyor. Özel bir kanaldan da Ethernet kablom geçiyor lakin 1 kabloluk genişliğe sahip olduğu için 2. kabloyu oradan geçiremiyorum.

Kablo nereden geliyorsa oraya switch koyup diğer cihazlara gelen ana yerden kablo çekme şansınız var mı?

Kablo karmaşasıyla uğraşmana gerek yok. Mesh sistem kur, aynı ağı evin her yerinde kullanabiliyorsun. Hız kaybı ve ping kaybı oluşmuyor. TP-link'in Deco serisine bakabilirsin.

Kablo nereden geliyorsa oraya Switch koyup diğer cihazlara gelen ana yerden kablo çekme şansınız var mı?

Switch'i kendi odama koysam olur mu?

Kablo karmaşasıyla uğraşmana gerek yok. Mesh sistem kur, aynı ağı evin her yerinde kullanabiliyorsun. Hız kaybı ve ping kaybı oluşmuyor. TP-Link'in deco serisine bakabilirsin.

Hocam dışarıda okuduğum için eve böyle bir şey kurmak istemem. Ailemin internetle alakalı olan tek işi sosyal medyaya girmek. Boşuna masraf etmiş olurum yani.

Switch'i kendi odama koysam olur mu?

Hocam dışarıda okuduğum için eve böyle bir şey kurmak istemem. Ailemin internetle alakalı olan tek işi sosyal medyaya girmek. Boşuna masraf etmiş olurum yani.
Hocam benim anladığım şu doğru mu? Router üzerinden odanıza kablo geliyor ve odanızdaki cihazlar üzerinden mi kullanmak istiyorsunuz? Eğer öyleyse routerdan gelen kabloyu switche bağlarsanız ordan da istediğiniz cihaza bağlayabilirsiniz evet.

Hocam benim anladığım şu doğru mu? Router üzerinden odanıza kablo geliyor ve odanızdaki cihazlar üzerinden mi kullanmak istiyorsunuz? Eğer öyleyse routerdan gelen kabloyu Switch'e bağlarsanız oradan da istediğiniz cihaza bağlayabilirsiniz evet.

Evet tam olarak sorum buydu. Zaten mesajınızdan yola çıkarak cevap yazdığınız diğer konuyu açtım.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt