Ben 15 yıllık pcde daha yüksek fps alıyordum online modda ama son güncellemeler neden olduysa bilemem ben zaten darboğazı bahane ediyorum bence sizin söyledikleriniz komple yanlış. Bu oyun için Throttle Stop ile uğraşmak vakit kaybı.
Komple yanlış mı? Peki kaynak sunarız hiç sorun değil. İşte kaynak. Bakın buradaki kullanıcı bahsettiğim şekilde üretici firmanın ayarlarını kaldırmakta ve cihazının ısınmaması için gerekenleri yapmış. Sonuç ise çok daha iyi bir deneyim elde etmiş. Daha birçok kaynak mevcut sizde araştırabilirsiniz. Şimdi ben doğrudan sorun buda demiyorum ama genel olarak bundan kaynaklanıyor. Bu GTA V online mod da iken düşük FPS konularını bir araştırın genelde kullanıcıların düşük performans gösteren işlemcilerinden dolayı bu sorun olmakta. Evet oyunlada ilgili olabilir ve sizin 15 yıllık sisteminiz daha iyi bir sonuç verebilir ama sizin oynadığınız zamanda. Şu anda üstünden bir sürü güncelleme geçmiş ve bu kullanıcı bu cihazda bu sorunu yaşamakta. Ben oyun ile ilgili olduğunu düşünmüyorum bu sebepten dolayı.

Komple yanlış mı? Peki kaynak sunarız hiç sorun değil. İşte kaynak. Bakın buradaki kullanıcı bahsettiğim şekilde üretici firmanın ayarlarını kaldırmakta ve cihazının ısınmaması için gerekenleri yapmış. Sonuç ise çok daha iyi bir deneyim elde etmiş. Daha birçok kaynak mevcut sizde araştırabilirsiniz. Şimdi ben doğrudan sorun buda demiyorum ama genel olarak bundan kaynaklanıyor. Bu GTA V online mod da iken düşük FPS konularını bir araştırın genelde kullanıcıların düşük performans gösteren işlemcilerinden dolayı bu sorun olmakta. Evet oyunlada ilgili olabilir ve sizin 15 yıllık sisteminiz daha iyi bir sonuç verebilir ama sizin oynadığınız zamanda. Şu anda üstünden bir sürü güncelleme geçmiş ve bu kullanıcı bu cihazda bu sorunu yaşamakta. Ben oyun ile ilgili olduğunu düşünmüyorum bu sebepten dolayı.
Uzun ve emek dolu yazınız ile beni daha da haklı çıkardığınız için size teşekkür ediyorum zira bende bunu anlatmaya çalışıyordum. Dell G5 ile G770 iki tane alakasız model ve siz bunu öneriyorsunuz. Benzer noktaları bence sadece işlemci nesli olabilir. Sizin oynadığınız zaman dediğin çok eski değil 2 3 yıl olmuştur en fazla onu da geçtim hikaye modu ile online modu arasında fps farkı yoktu. Videoda test ettiği oyunların çoğu işlemci bile kullanmıyor ona da ayrı gülesim geldi, bir tek cinebench orada adam akıllı kulanıyor olabilir. Witcher 3 bir de eh işte. Quake RTX koymuş oraya Quake RTX %1 işlemci kullanıyor.:rofl:
Bu attığınızın G770'de işe yarayacağına inanmıyorum yarayacaksa da azıcık bir şey fark edecektir zira konu sahibinin de yapmayacağını bildiğimden daha da uzatmayacağım.

Edit: Allah'tan Doom Eternal koymuş oraya yoksa daha da gülerdim teste.

Komple yanlış mı? Peki kaynak sunarız hiç sorun değil. İşte kaynak.
Açıkçası kaynak deyince 2 sayfa kaynak atacaksınız diye beklentiye girmiştim veya Jarrods Tech'in video testi, işlemci rehberi veyahut daha detaylı bir şey beklemiştim.

Son düzenleme:
Uzun ve emek dolu yazınız ile beni daha da haklı çıkardığınız için size teşekkür ediyorum zira bende bunu anlatmaya çalışıyordum. Dell G5 ile G770 iki tane alakasız model ve siz bunu öneriyorsunuz. Benzer noktaları bence sadece işlemci nesli olabilir. Sizin oynadığınız zaman dediğin çok eski değil 2 3 yıl olmuştur en fazla onu da geçtim hikaye modu ile online modu arasında FPS farkı yoktu. Videoda test ettiği oyunların çoğu işlemci bile kullanmıyor ona da ayrı gülesim geldi, bir tek Cinebench orada adamakıllı kulanıyor olabilir. Witcher 3 bir de eh işte. Quake RTX koymuş oraya Quake RTX %1 işlemci kullanıyor.:rofl:
Bu attığınızın G770'de işe yarayacağına inanmıyorum yarayacaksa da azıcık bir şey fark edecektir zira konu sahibinin de yapmayacağını bildiğimden daha da uzatmayacağım.

Edit: Allah'tan Doom Eternal koymuş oraya yoksa daha da gülerdim teste.

Açıkçası kaynak deyince 2 sayfa kaynak atacaksınız diye beklentiye girmiştim veya jarrods T.C.'in video testi, işlemci rehberi veyahut daha detaylı bir şey beklemiştim.

Hocam öncelikle online da gerçektende story moda göre FPS farkları oluyor bu konuda yanılıyorsunuz. Ki arkadaş sebep bu dememiş olabilir demiş, laptop marka model fark etmez arkadaş işlemciden şüpheleniyor ve attığı kaynakları da "aynı işlemci" ile ilgili yaşanan sorunlara çözüm olarak atmış.

Hocam öncelikle online da gerçektende story moda göre FPS farkları oluyor bu konuda yanılıyorsunuz. Ki arkadaş sebep bu dememiş olabilir demiş, laptop marka model fark etmez arkadaş işlemciden şüpheleniyor ve attığı kaynakları da "aynı işlemci" ile ilgili yaşanan sorunlara çözüm olarak atmış.
Yani varsa da az bir fark var o zaman ben külüstür bir cihazla oynamıştım ve online girebilmiştim hocam. Maksimum 5 yıl olsun ben gireli bu oyun 5 yılda ne oldu bozuldu mu ? Hikaye modunda 40 fps zor görüyordum düşük ayarlarda modsuz online içinde de 30 fps alıyordum heist falan yapmıştım pingten oyundan atılıyordum sürekli. :p

Bende bir sorun var galiba ya da ben Gta 5'i çok kolay ve her pcnin artık kolay kaldırabildiği optimizasyonu iyi bir oyun olarak yanlış hatırlıyorum zira bana kalırsa 40 fps alan cihaz kaldıramıyor demek. :D
Meraktan arkadaşımın G770'ine tekrar indirtip bakacağım resmen.

Uzun ve emek dolu yazınız ile beni daha da haklı çıkardığınız için size teşekkür ediyorum zira bende bunu anlatmaya çalışıyordum. Dell G5 ile G770 iki tane alakasız model ve siz bunu öneriyorsunuz. Benzer noktaları bence sadece işlemci nesli olabilir. Sizin oynadığınız zaman dediğin çok eski değil 2 3 yıl olmuştur en fazla onu da geçtim hikaye modu ile online modu arasında fps farkı yoktu. Videoda test ettiği oyunların çoğu işlemci bile kullanmıyor ona da ayrı gülesim geldi, bir tek cinebench orada adam akıllı kulanıyor olabilir. Witcher 3 bir de eh işte. Quake RTX koymuş oraya Quake RTX %1 işlemci kullanıyor.:rofl:
Her ikisi de hemen hemen giriş seviyesi benzer cihazlar. En yakın bu örneği bulabildim. Casper'in ayarlamış olduğu işlemci konfigrasyonu ile Dell'in ayarlamış olduğu konfigrasyon farklı olabilir. 2-3 Yıl içinde de zaten bir sürü güncelleme gelip geçmiştir. Ama bu kullanıcının sorun yaşadığı gerçeğini değiştirmiyor. Konu sahibinin attığı görsellerde dikkat ederseniz dereceleri düşük işlemcinin. Eğer oyun işlemciyi kullanıyor ise neden bu kadar düşük? Bu cihazın soğutma sistemi bu kadar iyi değil ki. Çünkü ona ayarlanan sınırlardan kaynaklı. Ben bu şekilde olduğunu düşünüyorum. Evet dümdüz ''İşlemcinizden kaynaklanıyor'' demem hatam olabilir kusura bakmayın. Ama genel olarak bu şekilde. Belki sizde yanılıyor olabilirsiniz. Bunu denemeden bilemeyiz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her ikisi de hemen hemen giriş seviyesi benzer cihazlar. En yakın bu örneği bulabildim. Casper'in ayarlamış olduğu işlemci konfigrasyonu ile Dell'in ayarlamış olduğu konfigrasyon farklı olabilir. 2-3 Yıl içinde de zaten bir sürü güncelleme gelip geçmiştir. Ama bu kullanıcının sorun yaşadığı gerçeğini değiştirmiyor. Konu sahibinin attığı görsellerde dikkat ederseniz dereceleri düşük işlemcinin. Eğer oyun işlemciyi kullanıyor ise neden bu kadar düşük? Bu cihazın soğutma sistemi bu kadar iyi değil ki. Çünkü ona ayarlanan sınırlardan kaynaklı. Ben bu şekilde olduğunu düşünüyorum. Evet dümdüz ''İşlemcinizden kaynaklanıyor'' demem hatam olabilir kusura bakmayın. Ama genel olarak bu şekilde. Belki sizde yanılıyor olabilirsiniz. Bunu denemeden bilemeyiz.
Ben Dell'i hep sorunlu bir marka olarak bildim özellikle de G15 ve G16 serisi, o yüzden Dell yerine başka bir laptop atsaydınız bile muhtemelen daha pozitif bir yanıt alabilirdiniz benden ama siz seviyeli konuşuyorsunuz. Bu yüzden susacağım. :)

ThrottleStop kullandım bu arada bence bilmeyen için tam laptop bozabileceğiniz bir program ama ben skor arttırmak için kullanmıştım GTA 5 ne ya ? Gta 5 dediğin artık nostaljidir benim için. :geek:

Yani varsa da az bir fark var o zaman ben külüstür bir cihazla oynamıştım ve online girebilmiştim hocam. Maksimum 5 yıl olsun ben gireli bu oyun 5 yılda ne oldu bozuldu mu? Hikaye modunda 40 FPS zor görüyordum düşük ayarlarda modsuz online içinde de 30 FPS alıyordum heist falan yapmıştım pingten oyundan atılıyordum sürekli. :p

Bende bir sorun var galiba ya da ben GTA 5'i çok kolay ve her PC'nin artık kolay kaldırabildiği optimizasyonu iyi bir oyun olarak yanlış hatırlıyorum zira bana kalırsa 40 FPS alan cihaz kaldıramıyor demek. :D
Meraktan arkadaşımın G770'ine tekrar indirtip bakacağım resmen.

Garip bir oyun. i7 4770 ve 1050 Ti varken online da 90-110FPS alırken, GTX 1660 Ti i7 4770 ile online da 50 60 + drop yaşıyordum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Garip bir oyun. i7 4770 ve 1050 Ti varken online da 90-110FPS alırken, GTX 1660 Ti i7 4770 ile online da 50 60 + drop yaşıyordum.
Doğrudur bir de Gta Sa Definitive'yi görecektiniz siz. Oynadım bug dolmuş her yer bugu geçtim oyun maximum ayarlarda 60 fps veriyor, oyuna girdiğimde 90 100 ile başlıyorum 60 oluyor şaka gibi. YouTube'den bakıyorum benzer cihazlara sorun bende mi ? Diye herkeste öyle. Rockstar'dan beklemezdim açıkçası ağız tadıyla nostalji de yaşayamadık.

Ben Dell'i hep sorunlu bir marka olarak bildim özellikle de G15 ve G16 serisi, o yüzden Dell yerine başka bir laptop atsaydınız bile muhtemelen daha pozitif bir yanıt alabilirdiniz benden ama siz seviyeli konuşuyorsunuz. Bu yüzden susacağım. :)
Saygı her şeyden önce gelir ben sizi tanımıyordum ta ki bugüne kadar bu konu bizi tanıştırmış oldu :D. Belki büyüğümsünüz belki küçüğümsünüz. Küçüklerime örnek olmak ve büyüklerime saygı duymak hepimizin görevi olmalı. Saygısız bir insana saygı göstermek zorunda değilsiniz. Bende katılıyorum. Günümüz insanı bir çoğu böyle maalesef. Düzelmek dileğiyle. Konuya dönecek olur isek Dell G serisi HP Victus gibi cihazlar genelde giriş seviyesi olduğu için ki Excalibur G770 da bu sınıfta bence. Soğutma sistemleri hep yetersiz kalmıştır. Ve üretici firma maliyeti düşüreceğim diye yazılımsal çözümlere başvurmaktadır. Yani cihazı optimize etmez ise eğer ısınma sorunları vs vs problemler baş göstermektedir. Bu yazılımları iptal edince bir performans artışı yakalayabilmekte genel olarak kullanıcılar. Bu sebeple en yakın örnek bu tarz cihazlar. Sizin farklı fikirlerinizin olması beni aydınlatıyor. Eğer ben eleştirilmez isem kendime nasıl? Çeki düzen vereceğim. O yüzden konuşun fikirlerinizi belirtin orta yolu bulalım birlikte :).

Saygı her şeyden önce gelir ben sizi tanımıyordum ta ki bugüne kadar bu konu bizi tanıştırmış oldu :D. Belki büyüğümsünüz belki küçüğümsünüz. Küçüklerime örnek olmak ve büyüklerime saygı duymak hepimizin görevi olmalı. Saygısız bir insana saygı göstermek zorunda değilsiniz. Bende katılıyorum. Günümüz insanı bir çoğu böyle maalesef. Düzelmek dileğiyle. Konuya dönecek olur isek Dell G serisi HP Victus gibi cihazlar genelde giriş seviyesi olduğu için ki Excalibur G770 da bu sınıfta bence. Soğutma sistemleri hep yetersiz kalmıştır. Ve üretici firma maliyeti düşüreceğim diye yazılımsal çözümlere başvurmaktadır. Yani cihazı optimize etmez ise eğer ısınma sorunları vs vs problemler baş göstermektedir. Bu yazılımları iptal edince bir performans artışı yakalayabilmekte genel olarak kullanıcılar. Bu sebeple en yakın örnek bu tarz cihazlar. Sizin farklı fikirlerinizin olması beni aydınlatıyor. Eğer ben eleştirilmez isem kendime nasıl? Çeki düzen vereceğim. O yüzden konuşun fikirlerinizi belirtin orta yolu bulalım birlikte :).
Doğru konuştunuz çok o yüzden ben de çok konuşmak istemedim önemli olan zira çok konuşmak değil faydalı konuşmak bence. Her neyse konuya geçeyim, Dell G15 serisini biraz araştırdıysanız o serinin kendinde has başka laptopta olmayan sorunlarının olduğunu görmüşsünüzdür mesela bu attığınız video G15 için inanılmaz faydalı olabilir çünkü Dell G15 G770'e oranla bile epey sorunlu kalıyor aniden w düşüşü yaşıyor ısınmasa bile ki ısınma sorunu da var aynı G770 gibi yani sizde haklısınız bunlar ısınma sorunu yapan modeller. Tofaşa ferrari motoru koymuşsunuz gibi oluyorlar işlemciler masaüstü işlemci gücündeler. Gta 5 var bende 2 gün içinde iner herhalde 111 GB bende onu online ile hikaye modu fps farkını oynadıktan sonra konuya tekrar dönerim diye düşünmüştüm. Ha bir de yaşımı gizlemişim sanırım siz 19 yaşındaysanız sizden büyüğüm maalesef. Keşke genç kalsam.:rofl: