Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kuthael

Uzman
Merhaba. Yeni sistem topladım, FurMark'ta test yaparken veya oyundayken ekran birden gidip fanlar son hızda calısıyor. Yardimci olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Genelde ekran kartı sorunu. Bazen PSU sorunu da olabiliyor. Sistem özelliklerinizi belirtin.

RTX 5080 Ryzen 7 9800X3D ROG STRIX 1000W Platinum PSU 64Gb 6000mhz 2x32 Corsair ram. Ekran kartından çıkan fotoğraftaki üçlü kabloyu kullanmadım takarken. Gerek var mıydı bilmiyorum. Sistemi Sinerji'de ekran kartsız montajlattırmıştım.

Ekran kartını tak çıkar yaptım çalıştırdım PC'yi şimdi açılmıyor böyle ekran geldi.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250922_224750_Gallery.webp
    Screenshot_20250922_224750_Gallery.webp
    1,3 MB · Görüntüleme: 70
  • Screenshot_20250922_224937_Gallery.webp
    Screenshot_20250922_224937_Gallery.webp
    1,1 MB · Görüntüleme: 64
Son düzenleme:
RTX 5080 Ryzen 7 9800X3D ROG STRIX 1000W Platinum PSU. Ekran kartından çıkan fotoğraftaki üçlü kabloyu kullanmadım takarken. Gerek var mıydı bilmiyorum. Sistemi Sinerji'de ekran kartsız montajlattırmıştım.

Ekran kartını tak çıkar yaptım çalıştırdım PC'yi şimdi açılmıyor böyle ekran geldi.
Merhaba. Yeni sistem topladım, FurMark'ta test yaparken veya oyundayken ekran birden gidip fanlar son hızda calısıyor. Yardimci olur musunuz?
Sorun muhtemelen PSU kaynaklı.

OCCT power testi yapar mısınız?
@Yusuf7878 müsaitse o da yardımcı olur.

RTX 5080 Ryzen 7 9800X3D ROG STRIX 1000W Platinum PSU 64Gb 6000mhz 2x32 Corsair ram. Ekran kartından çıkan fotoğraftaki üçlü kabloyu kullanmadım takarken. Gerek var mıydı bilmiyorum. Sistemi Sinerji'de ekran kartsız montajlattırmıştım.

O kabloyu takmanıza gerek yok. Zaten PSU PCI-E 5.1 destekliyor. Doğrudan 12x6 kablosunu takın ekran kartına.

F1'e basın.

Ekran kartını tak/çıkar yaptım. Fast boot kapattım ve bu videodaki ayarları yaptım, düzeldi.

Düzeldi sandım ama sorun tamamen geçmedi; hâlâ bazı oyunlarda ekran gidiyor: ya siyah oluyor ya da “sinyal yok” hatası alıyorum. AC: Shadows, Warframe ve başka bir oyunda da aynı şey oldu. Ekran kartını pckolik.com’dan aldım. Sizce sorun ekran kartında olabilir mi?

İlk başta ekran kartını taktığımda PC uzun bir süre kartı görmedi. Bir ara ekran kartı takılı olmasına rağmen oyunda ekran gidiyordu. Kartı çıkarıp tekrar taktım, o zaman geçici olarak düzeldi; ama hâlâ ara sıra ekran gidiyor. Ayrıca bilgisayar bazen doğrudan açılmak yerine BIOS’a atıyor kendini. Yardım edebilir misiniz? Sorun tamamen ekran kartında mi yani ozaman iade edicem.

Sorun muhtemelen PSU kaynaklı.

OCCT power testi yapar mısınız?
@Yusuf7878 müsaitse o da yardımcı olur.
1759176810538.webp

boyle hata veriyor

Ekran kartını tak/çıkar yaptım. Fast boot kapattım ve bu videodaki ayarları yaptım, düzeldi.

Düzeldi sandım ama sorun tamamen geçmedi; hâlâ bazı oyunlarda ekran gidiyor: Ya siyah oluyor ya da “sinyal yok” hatası alıyorum. AC: Shadows, Warframe ve başka bir oyunda da aynı şey oldu. Ekran kartını pckolik.com'dan aldım. Sizce sorun ekran kartında olabilir mi?

İlk başta ekran kartını taktığımda PC uzun bir süre kartı görmedi. Bir ara ekran kartı takılı olmasına rağmen oyunda ekran gidiyordu. Kartı çıkarıp tekrar taktım, o zaman geçici olarak düzeldi; ama hâlâ ara sıra ekran gidiyor. Ayrıca bilgisayar bazen doğrudan açılmak yerine BIOS'a atıyor kendini. Yardım edebilir misiniz? Sorun tamamen ekran kartında mi yani o zaman iade edeceğim.

1759176810538.webp

Boyle hata veriyor.

@Yusuf7878 bakabilir misin?

Son düzenleme: