Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Bahsettiğin asıl sorun GPU'ya da Power işaret ediyor zaten. 14 günlük süreç içindeyse öyle yapman daha iyi. Diğer türlü garantiye giderse bu sorunu saptamaları yüzyıllar alıyor, 1 yıl uğraşırsın.
Alalı 1 hafta oldu. İade etmek için servise teslim ettim. Bekleyeceğim bir 20 gün. Bir PC toplayayım dedim başıma gelmeyen kalmadı.
Genelde ekran kartı sorunu. Bazen PSU sorunu da olabiliyor. Sistem özelliklerinizi belirtin.
kuthael
Uzman
Genelde ekran kartı sorunu. Bazen PSU sorunu da olabiliyor. Sistem özelliklerinizi belirtin.
RTX 5080 Ryzen 7 9800X3D ROG STRIX 1000W Platinum PSU 64Gb 6000mhz 2x32 Corsair ram. Ekran kartından çıkan fotoğraftaki üçlü kabloyu kullanmadım takarken. Gerek var mıydı bilmiyorum. Sistemi Sinerji'de ekran kartsız montajlattırmıştım.
Ekran kartını tak çıkar yaptım çalıştırdım PC'yi şimdi açılmıyor böyle ekran geldi.
Dosya Ekleri
Son düzenleme:
RTX 5080 Ryzen 7 9800X3D ROG STRIX 1000W Platinum PSU. Ekran kartından çıkan fotoğraftaki üçlü kabloyu kullanmadım takarken. Gerek var mıydı bilmiyorum. Sistemi Sinerji'de ekran kartsız montajlattırmıştım.
Ekran kartını tak çıkar yaptım çalıştırdım PC'yi şimdi açılmıyor böyle ekran geldi.
Sorun muhtemelen PSU kaynaklı.Merhaba. Yeni sistem topladım, FurMark'ta test yaparken veya oyundayken ekran birden gidip fanlar son hızda calısıyor. Yardimci olur musunuz?
OCCT power testi yapar mısınız?
@Yusuf7878 müsaitse o da yardımcı olur.
Yusuf7878
Yetkin
- Makaleler
- 14
O kabloyu takmanıza gerek yok. Zaten PSU PCI-E 5.1 destekliyor. Doğrudan 12x6 kablosunu takın ekran kartına.RTX 5080 Ryzen 7 9800X3D ROG STRIX 1000W Platinum PSU 64Gb 6000mhz 2x32 Corsair ram. Ekran kartından çıkan fotoğraftaki üçlü kabloyu kullanmadım takarken. Gerek var mıydı bilmiyorum. Sistemi Sinerji'de ekran kartsız montajlattırmıştım.
F1'e basın.RTX 5080 Ryzen 7 9800X3D ROG STRIX 1000W Platinum PSU 64Gb 6000mhz 2x32 Corsair ram. Ekran kartından çıkan fotoğraftaki üçlü kabloyu kullanmadım takarken. Gerek var mıydı bilmiyorum. Sistemi Sinerji'de ekran kartsız montajlattırmıştım.
kuthael
Uzman
O kabloyu takmanıza gerek yok. Zaten PSU PCI-e 5.1 destekliyor. Doğrudan 12x6 kablosunu takın ekran kartına.
F1'e basın.
BIOS'a girip ayarları yaptım kaydettim çıktım şimdi siyah ekranda kaldı. Zaten ben BIOS ayarını yapmıştım ama kaydetmiyor nedense.
Yusuf7878
Yetkin
- Makaleler
- 14
BIOS'a girip ayarları yaptım kaydettim çıktım şimdi siyah ekranda kaldı. Zaten ben BIOS ayarını yapmıştım ama kaydetmiyor nedense.
Doğrudan default ayarlar ile açmayı dener misiniz?
kuthael
Uzman
Ekran kartını tak/çıkar yaptım. Fast boot kapattım ve bu videodaki ayarları yaptım, düzeldi.
Düzeldi sandım ama sorun tamamen geçmedi; hâlâ bazı oyunlarda ekran gidiyor: ya siyah oluyor ya da “sinyal yok” hatası alıyorum. AC: Shadows, Warframe ve başka bir oyunda da aynı şey oldu. Ekran kartını pckolik.com’dan aldım. Sizce sorun ekran kartında olabilir mi?
İlk başta ekran kartını taktığımda PC uzun bir süre kartı görmedi. Bir ara ekran kartı takılı olmasına rağmen oyunda ekran gidiyordu. Kartı çıkarıp tekrar taktım, o zaman geçici olarak düzeldi; ama hâlâ ara sıra ekran gidiyor. Ayrıca bilgisayar bazen doğrudan açılmak yerine BIOS’a atıyor kendini. Yardım edebilir misiniz? Sorun tamamen ekran kartında mi yani ozaman iade edicem.
boyle hata veriyor
@Yusuf7878 bakabilir misin?
Düzeldi sandım ama sorun tamamen geçmedi; hâlâ bazı oyunlarda ekran gidiyor: ya siyah oluyor ya da “sinyal yok” hatası alıyorum. AC: Shadows, Warframe ve başka bir oyunda da aynı şey oldu. Ekran kartını pckolik.com’dan aldım. Sizce sorun ekran kartında olabilir mi?
İlk başta ekran kartını taktığımda PC uzun bir süre kartı görmedi. Bir ara ekran kartı takılı olmasına rağmen oyunda ekran gidiyordu. Kartı çıkarıp tekrar taktım, o zaman geçici olarak düzeldi; ama hâlâ ara sıra ekran gidiyor. Ayrıca bilgisayar bazen doğrudan açılmak yerine BIOS’a atıyor kendini. Yardım edebilir misiniz? Sorun tamamen ekran kartında mi yani ozaman iade edicem.
Sorun muhtemelen PSU kaynaklı.
OCCT power testi yapar mısınız?
@Yusuf7878 müsaitse o da yardımcı olur.
boyle hata veriyor
Ekran kartını tak/çıkar yaptım. Fast boot kapattım ve bu videodaki ayarları yaptım, düzeldi.
Düzeldi sandım ama sorun tamamen geçmedi; hâlâ bazı oyunlarda ekran gidiyor: Ya siyah oluyor ya da “sinyal yok” hatası alıyorum. AC: Shadows, Warframe ve başka bir oyunda da aynı şey oldu. Ekran kartını pckolik.com'dan aldım. Sizce sorun ekran kartında olabilir mi?
İlk başta ekran kartını taktığımda PC uzun bir süre kartı görmedi. Bir ara ekran kartı takılı olmasına rağmen oyunda ekran gidiyordu. Kartı çıkarıp tekrar taktım, o zaman geçici olarak düzeldi; ama hâlâ ara sıra ekran gidiyor. Ayrıca bilgisayar bazen doğrudan açılmak yerine BIOS'a atıyor kendini. Yardım edebilir misiniz? Sorun tamamen ekran kartında mi yani o zaman iade edeceğim.
![]()
Boyle hata veriyor.
@Yusuf7878 bakabilir misin?
Son düzenleme:
CCD1 fazla ısınma sorunu ??
İşlemci sıcaklıklarını paylaşır mısınız?
Ayrıca kullandığınız soğutma nedir?
kuthael
Uzman
CCD1 fazla ısınma sorunu ??
İşlemci sıcaklıklarını paylaşır mısınız?
Ayrıca kullandığınız soğutma nedir?
Yeni konular
-
-
7.000 TL bütçeye yüksek Hz monitör önerisi
- Leon Scott Kennedy
-
-
-
-
Bambu Lab A1 için hangi internet sitesi tercih edilmeli?
- EmirhanRadicus
-
-
-
-