O zaman 6400-2133 Mode 2 deneyin, 1.29 VSOC, 1.1 VDDP 1-3-1 bence açılabillir. 1-2-1 Nitro testi geçiyordu çünkü. Şimdi Mode 2 yerine Auto bırakırsan mesela 1.2 VSOC verdiğinde tam 1.2 değere sabitliyor MSI, yükte düşürtmüyor. Mode 2 yaparsan 1.185-1.19 VSOC düşüyor diye hatırlıyorum. @MAH0A

Bu mantıkta VSOC LLC Auto'su Mode 1 olmalı.
Ben Mode 4 gibi düşünüyorum Auto da tam detaylı olarak denemedim açıkçası. CPU Core ayarlamaya çalıştığım dönemde sanki öyle hesaplamıştım ama emin değilim denemek lazım. Optimum olarak Mode 3 diyorum, fakat bizim yaptığımız durumda Mode 2 kalmak lazım. Ben de hem Core hem SOC Mode 2 olarak ayarlı kullanıyorum.

Ben Mode 4 gibi düşünüyorum Auto da tam detaylı olarak denemedim açıkçası. CPU Core ayarlamaya çalıştığım dönemde sanki öyle hesaplamıştım ama emin değilim denemek lazım. Optimum olarak Mode 3 diyorum, fakat bizim yaptığımız durumda Mode 2 kalmak lazım. Ben de hem Core hem SOC Mode 2 olarak ayarlı kullanıyorum.

ASUS'taki Level 1'den Level 8'e kadar olan mantık MSI'de tersine işliyor. ASUS'ta Level 8 en agresifi iken MSI'de bu değer Mode 1. Yani 1.3 VSOC verip Auto bırakırsan MSI 1.3 VSOC kitliyor, boşta ve yükte fark etmiyor diyelim. Mode 1 yerine Mode 2 yaparsan 1.3 VSOC yükte 1.29 drop atıyor mesela. IMC yetersizse mavi ekran yersin. MSI'de ters işliyor.

ASUS'taki Level 1'den Level 8'e kadar olan mantık MSI'de tersine işliyor. ASUS'ta Level 8 en agresifi iken MSI'de bu değer Mode 1. Yani 1.3 VSOC verip Auto bırakırsan MSI 1.3 VSOC kitliyor, boşta ve yükte fark etmiyor diyelim. Mode 1 yerine Mode 2 yaparsan 1.3 VSOC yükte 1.29 drop atıyor mesela. IMC yetersizse mavi ekran yersin. MSI'de ters işliyor.
Aynen öyle hocam.

Bende de 9800X3D ve

Kingston Fury Renegade DDR5 RGB 16 GB 6000MT/s DDR5 CL32 DIMM KF560C32RSA-16 RAM var. %1 gecikme yaşıyorum. Acaba bu CL değerinden kaynaklı mı, sosyalde buna benzer konular gördüm? Ve fakat eğer elinde standart bir Ryzen 7700X olsaydı ve "takılmalar yaşıyorum, CL28'e geçeyim mi?" deseydin, geçiş yapmanı onaylardım. Ancak 9800X3D gibi %1 Low FPS canavarı bir işlemcide CL28'in getireceği fayda, RAM değiştirmek için harcayacağın ekstra maliyeti ve zahmeti kesinlikle kurtarmaz. Elindeki Fury Renegade CL32'ler bu sistem için gayet yeterli ve kaliteli. Yapay zekâ böyle dedi.​

Bende de 9800X3D ve

Kingston Fury Renegade DDR5 RGB 16 GB 6000MT/s DDR5 CL32 DIMM KF560C32RSA-16 RAM var. %1 gecikme yaşıyorum. Acaba bu CL değerinden kaynaklı mı, sosyalde buna benzer konular gördüm? Ve fakat eğer elinde standart bir Ryzen 7700X olsaydı ve "takılmalar yaşıyorum, CL28'e geçeyim mi?" deseydin, geçiş yapmanı onaylardım. Ancak 9800X3D gibi %1 Low FPS canavarı bir işlemcide CL28'in getireceği fayda, RAM değiştirmek için harcayacağın ekstra maliyeti ve zahmeti kesinlikle kurtarmaz. Elindeki Fury Renegade CL32'ler bu sistem için gayet yeterli ve kaliteli. Yapay zekâ böyle dedi.​

%1 gecikme MSI anakart kaynaklı, B850M-K tekte çözüyor. İnanmıyorsanız @SalimBdk sorun. :D

Neden bilmiyorum ama anakart değişince dahi bilgisayar farklı davranmaya başladı, yaptığımız RAM timingden dolayı olabilir. Şu an Battlefield6 akıyor yağ gibi oynama keyfim arttı.

@Shog 'a anlatamadık bunu ama işte. Senin anlatman gerekiyor artık deneyimlerini. Ne tarz sorunlar yaşadıysan ve nasıl çözdüysen aktarın kendisine. @SalimBdk

Bende B650Pro M-E vardı ayhan abi ile girdiğimiz RAM ayarları sonrası BIOS çöküyordu ama Windows açılıyordu, daha öncesinde nebi abinin daha sade ayarları vardı onları girmiştim onda da Windows Memory hatası veriyordu, bazen de BIOS donup kalıyordu, sonra B850mk aldık aynı ayarları girdik ne BIOS ne çöktü ne Windows 2.5 saat RAM test Pro başarılı geçti, saatlerce oyun oynuyoruz sorun yok. Bilgisayar da tepkisellik ve oyunlar da akicilik arttı.