Misc Voltaj ile işin yok, onun Auto'su 1.1 ve öyle kalmalı, 1.2 max kullanırsın ona elleme. Benim dediğim DRAM Voltaj-Mem VDD 1.62 olacak, VDDQ 1.45 VDDIO/MC Voltage 1.4 kalacak.
@Fatalis Karışıklık olmasın, Zen'den geçir direkt gerekli şeyleri belirttim dikkat etmen gereken. Misc ile işin yok şu anda.
Eki Görüntüle 204157
MEM VDD-1.62 VDDQ-1.45 VDDIO-1.4 Misc-Auto=1.1
High voltaj mod açman gerekiyor 1.62 verebilmek için, bilgin olsun.
Nitro kısmı için BIOS içerisinden Advanced-AMD Overclocking-DDR Options Nitro Settings kısmından Rx-1 Tx-2 Control Line-1 gireceksin. Robust Training-Enabled Burst Length-8x/8x
Doğru demişler, B650 çipset varsa mavi ekran yersin ama, MCR-PDM ayarları Auto kalsın, latency biraz artırıyor ama önemli değil o kadar merak etme. Dediklerimi uygulaman yeterli, boş yere mavi ekran yeme, Auto kalmasını ıstemezsen MCR-PDM-Disabled kalsın, Memory Context Restore ve Power Down ayarları, her açışta sıfırdan trainleyecek RAM'leri anakart. En sağlıklısı öyle.
@Fatalis iGPU kapalı kalsın, detayları belirttim, RTP programıyla teste al, HWiNFO sensör yanda açık kalacak SS gönderirsen bakacağız. RAM Test Pro + HWiNFO