Geriliyorum
Uzman
Hocam sana katılıyorum da büyüklere laf anlatılmıyor.Turkiye'de araba yatirim icin alinmaz. Hizli satacagim diyorsan Megane al, Egea al zaten. Bu ulkede her arabanin bir alicisi vardir, zarar da etmezsin. 508 GT piyasasi cok olmayabilir ama ozellikle performans ve surus dinamikleri acisindan Passat'dan daha iyi olan bir arac Passat'a gore ortalama 400-500 bin daha ucuza satiliyor hem de daha fazla donanimla. Yani sen bu piyasa muhabbetini zaten araci ucuza alarak pas geciyorsun. Bu arabanin piyasasi olsa zaten 1.7 - 1.8 civarindan degil minimum 2 milyon civarindan satilirdi. Satarken 30-40K ucuz yazarsin cok gecmeden de satarsin. Yani su sacma sapan kaliplar yuzunden bu ulkede 1.7 milyona millet Accord ya da 508 almak yerine gidiyor Civic aliyor, 2 milyona Golf aliyor, 1.2 milyona Polo aliyor iste niyeymis hemen satiliyormus. 1.6 Puretech zaten sorunsuz bir motor, yaninda harika bir sanzimanla geliyor. Donanimi ve performansi desen o bicim. Tek dezavantaji D segmente gore bagaj ve arka hacim.
Ilandaki araclari niye onermiyorum diyorsan bu tarz "piyasa" arabalari normaline gore daha yorulmustur, saticinin arabayi nasil kullandigini bilemeyiz ama bu profilde adamlarin araci az cok nasil kullandigi bellidir. 90K kilometredeki arac muhtemelen yorgunluk acisindan cok daha fazladir. Zaten 90K civarina geldiyse aracin DSG kavrama degisimi de yaklasmistir. 508'e bidi bidi eden ailen araci aldiktan sonra 40-50K kavramaya bayilinca ne dusunecek kim bilir. Illa da Golf alacaksan temiz al, donusumunu sen yap. Bu butcelerde performansli arac istiyorsan B segmente de duserim diyorsan Ibiza FR bakabilirsin 1.5 TSI. Cok daha ucuza aliyorsun hatta. Tipsel acidan bu kadar agresif bir araca ihtiyacin yoksa 1.6 civarina alabilecegin en iyi SUV araclardan birisidir XCeed. Golf'de ACC yok bu arada. 3.2 milyonluk Kodiaq'da ek opsiyonla alabildigin bir donanim o.
Eger dogrudan performans odagin yoksa 1.7 civarina Accord'da oneririm kesinlikle. Executive Plus paket bulabiliyorsun. Hem donaninimli hem de yayla gibi araba, performansi da uzmez.
Sığ bakıyorlar marka algıları var arabayı bile ticaret gözüyle yorumluyorlar. Ben anlatmayı denedim 1 aydır diş geçiremedim, artık saldım kafa kalmadı.
Mecbur ortak karar bir şey alacağız, ben de istemem 1.5 milyona golf’e binmeyi falan ama burnumun dikine gidip onların gönlü olmadıktan sonra zaten keyifle süremem 508’i.
ACC den kastım bu 508 de olan şase kontrolüydü.
Sanırım bazı Golf’lerde özel siparişle ekletiliyor ama hangi yıl olanlarda var bilmiyorum. Forum da görmüştüm fabrikasyon özel siparişle DCC ekletmişti biri, ismi farklıdır belki.