Detaylar
Kim cevapladı?Ella Freya
Üstün
- Makaleler
- 1
Bu arada çok da kaynak çekmesini istemiyorum. Linux neyse o.
Sahip olduğunuz sisteme göre KDE'nin tüketimi hiçbir şey, tutarlı ve configlerle çok uğraşmayacağınız bir masaüstü ortamı istiyorsanız KDE veya GNOME gibilerine biraz muhtaçsınız diyebilirim. Video izleyip internette dolaşma işini Debian ile dahi yaparsınız, bunun için dağıtım sormanıza gerek yok.
CachyOS KDE Plasma 6 tüketimi.
CachyOS KDE Plasma 6 tüketimi.
A
agg1401
Ziyaretçi
Ben Cinnamon severim.
Bende artık Linuxfobi oldu. Özellikle bakın hem Kali hem de Mint kurdum ve MSI H610M-B Ethernet sürücülerini görmüyor. Acemi olduğum için kuramıyorum da. Oyun ve Adobe programları hariç video falan izlemelik dağıtım önerisi yok mu?
Biliyorum en iyi diye bir şey yok. Bazıları teması değişiyor mesela ama ne olur fantezili bir şeyler olmasın
- 12100F
- MSI H610M-B
- RTX 2080
- 2x8 RAM
Kali kurmak yerine vm kullansanız daha iyi. Görüntüsünü beğendiğiniz OSi kurun. Fedora KDE ve GNOME ile çok hoş gözüküyor o yüzden ben tavsiye ederim. Zamanınız var ve Linux'un nasıl çalıştığını anlamak isterseniz Arch kurun geçin. Temelde yeni başladığınız için hiçbir şey değişmeyecek.
Eğer Mint bile sorun çıkarttıysa biraz zor.Bende artık Linuxfobi oldu. Özellikle bakın hem Kali hem de Mint kurdum ve MSI H610M-B Ethernet sürücülerini görmüyor. Acemi olduğum için kuramıyorum da. Oyun ve Adobe programları hariç video falan izlemelik dağıtım önerisi yok mu?
Biliyorum en iyi diye bir şey yok. Bazıları teması değişiyor mesela ama ne olur fantezili bir şeyler olmasın
- 12100F
- MSI H610M-B
- RTX 2080
- 2x8 RAM
Ubuntu deneyin, başka bir şeyde boot etmeniz bile şansa olur
İçi spyware dolu bunun.Normalde önermem de fobi oluştuysa LinuxFX olabilir.
Hiç biri korkunç miktarlarda çekmiyor. Kubuntu kurup geçin Windows'a benzesin diyorsanız.Bu arada çok da kaynak çekmesini istemiyorum. Linux neyse o.
CachyOS da denenebilir belki, kişisel tercihim bu dağıtım fakat Ubuntu tabanı kadar kolay değildir.
Doğrudur. Web API'de olabilir. Ara yüzü dışında bakmadım. Açık kaynak dağıtımlara kullanmadan dikkat etmek lazım.
Ella Freya
Üstün
- Makaleler
- 1
Sonuç olarak toplu önerdiğiniz bir şey var mı? Kafam karıştı da.
Kubuntu, Ubuntu, son çare olarak Cachy OS ya da Endevaour.Sonuç olarak toplu önerdiğiniz bir şey var mı? Kafam karıştı da.
Fedora önermiyorum, ilkel ve bomboş bir dağıtım, onu kullanana kadar OpenSUSE Tumbleweed var.
Arayüzü de ayrı kıyamet, menülerin yarısı KDE toollarını açmaya yarıyor sadece.Doğrudur. Web API'de olabilir. Ara yüzü dışında bakmadım. Açık kaynak dağıtımlara kullanmadan dikkat etmek lazım.