Detaylar
Kim cevapladı?Ella Freya
Üstün
- Makaleler
- 1
Ubuntu'ya pek sıcak bakmıyorum ama deneyelim bakalım.
Kurulumda 3rd party driverları aktive etmeyi unutmayın.Ubuntu'ya pek sıcak bakmıyorum ama deneyelim bakalım.
Ella Freya
Üstün
- Makaleler
- 1
Windows dosyalarının olduğu Ventoy USB'ye atsam olur mu?Kurulumda 3rd party driverları aktive etmeyi unutmayın.
CachyOS güzeldir.
Ventoy boot eder genelde. Sorun yaşarsanız Etcher ile yazdırırsınız.Windows dosyalarının olduğu Ventoy USB'ye atsam olur mu?
Linux Mint, Fedora falan güzeldir.
Yani bana kalsa zaten mantıkta saçma. Windows'tan kaçıp çakmasıyla uğraşmanın mantığı yok da arkadaş "Linux Fobi" deyince türevleri mantıklı olabilir diye düşündüm.Arayüzü de ayrı kıyamet, menülerin yarısı KDE toollarını açmaya yarıyor sadece.
Kullanım amacınıza ve donanımınıza bağlı ama DistroWatch.com: Put the fun back into computing. Use Linux, BSD. dan size uygun olabileceğini düşündüklerinizi kontrol edebilirsiniz. Şahsi fikrim eğer debian tabanlı, çok araçlı ve test edilebilir işlemler için bir şey istiyorsanız Kali olur ama daha günlük internette sörf için bir şeyler arıyorsanız Arch tercih edebilirsiniz. Gerisi de sizin belirttiğim gibi sizin kullanım amacınıza, donanımınıza ve biraz da keyfinize (tasarım ve ergonomi bakımından) kalmış.
Beyazıt
Üstün
Ubuntu, Fedora ve Pop_Os güzeldir. Pop_Os genelde oyun için kullanılan bir dağıtım öyle biliyorum. Ubuntu ise en klasik dağıtım bir nevi Windows diyebilirim. Fedora hakkında bir bilgim yok.