Evde 12 yıllık bir S3 Mini var, (bu forumun üyelerinin %20'sinden yaşlıdır.) ve yemin ediyorum ki IPhone 11'den akıcı.iOS ve Android kıyasında tamamen kişisel isteklere göre karar verildiğini düşünüyorum. Kim ki "güncelleme, akıcılık" falan diyorsa boş konuşuyor. Android telefonlar da artık 7 sene güncelleme vs. alıyor, ikisi de düz akıcı telefon. iOS daha akıcı diyenler en son S3 mini kullanmış iPhone 15 alınca daha akıcı diyorlar.
Yani hangisi gözünüze hitap ediyorsa, ya da iOS'un ekosistem özelliklerine vs. ihtiyaç duyuyorsanız o sistem sizin için daha iyidir. Benim için Android çünkü kapalı kutu telefon kullanmayı sevmiyorum, çoğu kullanıcı için kapsamlı özelleştirme ve modlama gibi şeyler çok önemli olmasa da benim için önemli.
Detaylar
Kim cevapladı?3 yıl sonra her yerinden patlak vermeye başlarsa karışmam. İlk 10 gün boyunca daha akıcı olduğu doğrudur.
Yok kanka, vermiyor. S23 Ultra Reeder S19 Pro Max'le aynı klasman bir telefon değil maalesef.3 yıl sonra her yerinden patlak vermeye başlarsa karışmam. İlk 10 gün boyunca daha akıcı olduğu doğrudur.
- Makaleler
- 7
S20'ler, Exynos 990 bulunan S20'ler hala çatır çatır çalıştırıyor. S21 hala hızlı. Hatta S10 bile hala seri. O soyledigin sey eMMC donemi icin geçerliydi.3 yıl sonra her yerinden patlak vermeye başlarsa karışmam. İlk 10 gün boyunca daha akıcı olduğu doğrudur.
- Makaleler
- 1
Android tarafını daha özgür olduğu için sevsem dahi yıl geçtikçe daha temizlenmek yerine daha bloat bir hale geldi. Sektörün liderlerinden Samsung'da bile telefonu kurduğunuz andan itibaren istemediğiniz uygulamalar zorla kuruluyor, ve bu yıllardır devam ediyor.
Ayrıca Apple telefonlar uzun vadede daha stabil çalışıyor, her ne kadar bunu pil ömründen feda ederek gerçekleştirse de.
"Apple'da da bloat var." dediğinizi duyar gibiyim. Çoğu silinebiliyor, silinemeyenler olsa dahi size zorla TİkTok gibi 3. parti uygulama kurdurmuyorlar mesela
Ayrıca Apple telefonlar uzun vadede daha stabil çalışıyor, her ne kadar bunu pil ömründen feda ederek gerçekleştirse de.
"Apple'da da bloat var." dediğinizi duyar gibiyim. Çoğu silinebiliyor, silinemeyenler olsa dahi size zorla TİkTok gibi 3. parti uygulama kurdurmuyorlar mesela
Aziz yildiz
Başarılı
Akıcılık denen şey oyundan ibaret değil. 3.parti uygulamalarda (Snap, Insta, Twitter)
Akıcılık?
Akıcılık
Hangi Android ile hangi IOS dostum? Android 14'lü bir S24 Ultra ile IOS 6.1.6'lı bir IPhone 3GS'i karşılaştırıyorsak dediğin yanlış![]()
Açıkçası 2020'de iPhone 7 ile Note 10+ kullandım. iPhone 7 Note 10'dan fersah fersah iyiydi (Sosyal medyada fotoğraf kalitesi vs.)
Samsung dışında bir android kullanmadım. Diğerleri hakkında bir fikrim yok ama Samsung'un hep üst seviye telefonlarını kullandım. N10, S23Ultra, N5, S7. Telefon olarak çok beğenirim. Samsung arayüz işini çok güzel yapıyor. Kişileştirme olsun. Temalar olsun. Fotoğraflarda daha tatlı çekmesi falan severim Samsung'u ama Snapchat gibi uygulamalarda iPhone ile rakip bile değiller. En basitinden örnek vereyim. Spotify'dan şarkı paylaşıldığı zaman (Insta Story, Snap) Arkaplan renklerinin geçişleri Android cihazlarda belli olur. iPhone'da olmaz. Zaten birinin telefonunu buradan da tahmin edebiliyorsunuz genelde. Ya da Kamerada çekilen fotoğrafın çok kaliteli olup Story'e attığın zaman kalite düşüyor. iPhone'da böyle değil işte.
A
agg1401
Ziyaretçi
Android.
Yeni konular
-
S Serisi tabletlerin pil performansı S Serisi telefonlara benziyor mu?
- Mr. Soprano
-
Rehber Gaming laptoplarda 165 Hz ve 240 Hz arasında kayda değer fark var mı?
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-
-
-
-