Gwyn

Uzman
Merhaba arkadaşlar, Handbrake kullanarak video arşivi yapmayı planlıyorum. Bu süreçte hangi video Codec'ini kullanmam gerektiği konusunda kafam karıştı. Forumda X264 ve X265 hakkında birkaç yorum gördüm ama bu konuda fazla bilgim yok.
  • X264'ün daha yaygın olduğunu ve eski cihazlarla daha uyumlu olduğunu biliyorum.
  • X265 ise daha verimli sıkıştırma sağlıyor ve dosya boyutları daha küçük oluyor, ancak eski cihazlarda uyumsuzluk olabilir.
Hangi Codec'i tercih etmem daha uygun olur? Ayrıca, arşivleme işlemi için dosya boyutunu optimize edebilecek en iyi ayarlar nelerdir? Teşekkürler.

1.webp
2.webp

H265 ile daha fazla dosya sıkıştırırsınız. Kalite için sabit kalite seçebilirsiniz. 18 değeri gayet güzel kalite ve boyut açısından. Sıfıra yaklaşırsa kalite artar ama boyut artar, daha yüksek değerde daha artar. NVIDIA GPU kullanarak daha hızlı yapabilirsiniz.

H265 ile daha fazla dosya sıkıştırırsınız. Kalite için sabit kalite seçebilirsiniz. 18 değeri gayet güzel kalite ve boyut açısından. Sıfıra yaklaşırsa kalite artar ama boyut artar, daha yüksek değerde daha artar. NVIDIA GPU kullanarak daha hızlı yapabilirsiniz.
Hocam, rtx 3060 kullanıyorum. Ekran kartının aktif olarak kullanılması için özel bir ayar var mı? Ayrıca, H.265'in birçok versiyonu var. Reddit'te herkes farklı bir şey söylemiş, tam anlayamadım. Hangi versiyonunu seçmem gerekiyor? Yardımcı olabilir misin

Hocam, RTX 3060 kullanıyorum. Ekran kartının aktif olarak kullanılması için özel bir ayar var mı? Ayrıca, H.265'in birçok versiyonu var. Reddit'te herkes farklı bir şey söylemiş, tam anlayamadım. Hangi versiyonunu seçmem gerekiyor? Yardımcı olabilir misin?
H265 NVENC yazanı seç. RF değerini en başta 18 ile dene. Sonra düşür ve yükselt. Birkaç deneme sonrasında kendine uygun bir şey bulursun.