Katılmıyorum, deneyi izlediniz mi bilmiyorum; sinek besleniyordu, ek olarak ve farkındalığı da yoktu. Zaten zeka olarak da bir şey bekleyemezsin. İnsan olarak bakarsa evet, felsefe yapabilir. Gemini, ChatGPT'ye bile en ufak bir şey denildiğinde konusunu açarsan fazla fazla anlatır, o bile der diyor da zaten. Yani basit iki cümle veya kelimeler ile varsayımsal konuşmamız hiçbir anlam ifade etmiyor. Ancak söylediklerinin ötesine geçersen, simülasyonun dışına çıkarsan o zaman olurdu. Bizler basitiz, evrende iğne ucu kadar bile değiliz.

Evet iğne ucu kadar değiliz ama ne olup bitiyor hepsine yine biz şuurlu bir şekilde şahit oluyoruz, bir sinek gökyüzüne bakmaz bir arı sineğe bakıp onda ki ince detayı görmez ama insan görür duyar hisseder.

Bedenen küçüğüz ama ruhen evren kadarız. Dünyanın bir ucunda ki hadiseden etkilenen hisseden yine insan oluyor Voyager 2 dahi kendinden habersiz ama biz onu hissediyoruz hayal ediyoruz nerelerden geçti gitti.

Evet iğne ucu kadar değiliz ama ne olup bitiyor hepsine yine biz şuurlu bir şekilde şahit oluyoruz, bir sinek gökyüzüne bakmaz bir arı sineğe bakıp onda ki ince detayı görmez ama insan görür duyar hisseder.

Bedenen küçüğüz ama ruhen evren kadarız. Dünyanın bir ucunda ki hadiseden etkilenen hisseden yine insan oluyor Voyager 2 dahi kendinden habersiz ama biz onu hissediyoruz hayal ediyoruz nerelerden geçti gitti.
IQ zekaya bağlı her şey. Bizden zeki canlılar da vardır, ben buna inanıyorum.

IQ zekaya bağlı derken yani hem IQ hem zekaya bağlı mı demek istedin yoksa zekanın IQ ya bağlı olduğunu mu dile getirdin.
Demek istedim ki IQ ne kadar yüksekse zeka da doğru orantılıdır. Bizler hiçbir şeyiz, ben böyle düşünüyorum. Bizden kat kat zeki canlılar da vardır.