Hynix A-Die RAM çipi için 1:1 mod olacak şekilde 6000/6200 MHz RAM ayarlaması önerisi

OnurTAŞ 3

Başarılı
Merhaba, Patriot Viper Xtreme 5 7600 MT-s CL36 belleklerim var. Kesin olmamakla beraber A-Die olduğunu düşünmekteyim. Bilgisini öğrenemedim, tüm programları denedim. Giriş seviye Asus B650M-K anakartım olduğu için çok yüksek hızları 1:2 modda denemek istemiyorum. 1:1 modda 6000-6200 MT-s ortalama gecikmeli bir preset önerir misiniz? Amacım rekor kırmak değil. 6400MT-s'yi çok denedim. TM5 testinde sınıfta kaldı maalesef.

Elinizde hazır EXPO ayarları varsa onlar da çok iyi olur. ZenTimings ile gönderebilirsiniz.
Teşekkürler şimdiden.

Belleklerde EXPO preseti yok. XMP ile 7600'e çıkıyorum ama sistem kararsız çalışıyor. Mavi ekran alıyorum

Son düzenleme:
Sistem detayı paylaşırsan yardımcı olayım.

@OnurTAŞ 2x16 ise RAM'lerin Hynix A, 2x24 ise Hynix M. Hynix A ise tRFC 403 yapabilirsin 6200 için 130 ns eder. 120 ns de yapabilirsin, tREFI'yı 65535 yapıp max'layabilirsin ama bunlar stress testte hata verir RAM ısındığından dolayı, 1 tane 1500 RPM civarı 12 cm fan üfleterek bu sorunu çözebilirsin direkt olarak RAM'e üflemesi gerekli.

Bazı kitler tRP ve tRTP çok tight açamıyor, normalinde tRTP 12 tRP 30-32 olmalı ama bunları aşağı indiremeyebilirsin, tRTP 24'te kalma şansı var, tRP 36'da kalma şansı var vs. İlk onları test etmen lazım aslında frekans özelinde. tRCD 36 da açamama şansı var, 37'de bırakırsın öyle bir durumda, bu tarz primary'ler iyi test etmek lazım, kitten kite değişir. Diğer zamanları her Hynix açar. tRC 58 belki açamaz ama o da çok geç hata verir, tRC 60'ın altını genelde 8000+ frekanslar açamıyor açamıyorsa. 1:1 modda çoğu kit açması lazım. @OnurTAŞ Nitro ayarları var, onları da rx-tx-control line 1-2-1 rx-tx burst-8x 8x deneyebilirsin Nitro Enable Robust Train-Enable olacak şekilde, hepsini bir anda yapma, önce timingler ve SoC vs. test et, yoksa birbirine karışır, çipi de stoğa al, undervolt kapat test için Testmem5 Ryzen 3d profil yeterli 2-4 saat arası, Bir de OCCT cpu+ram Large+Extreme test yaparsın.

Son düzenleme:
Hocam çok teşekkür ederim. RAM ayarlarına girişmeden önce dün durduk yere ortaya çıkan TPM sorunu oluştu. Onunla ilgili bir konu açmalıyım. Ne yaparsam yapayım çözemedim.
Onu hallettikten sonra ilk iş bellekleri ayarlamak.

Sistem detayını net paylaşırsan daha iyi olur ya da ZenTimings atarsan orada her şey yazıyor zaten. Hynix A olması lazım 2x16 bellekler çünkü 16'lık M-Die 7200 MT üzerine çıkamıyor. 16'lık A-Die ve 24'lük M-Die 9000+ MT görüyor.

Asus B650M-K anakartım var. Patriot Xtreme 5 2X16GB SR 7600MT-S/CL36@1.45V bellekler. R5 7600 işlemcim var. GPU, RX5700XT. 1TB M.2 SSD bir de.

Eki Görüntüle 170553
Asus B650M-K anakartım var. Patriot Xtreme 5 2X16GB SR 7600MT-S/CL36@1.45V bellekler. R5 7600 işlemcim var. GPU, RX5700XT. 1TB M.2 SSD bir de.

6200 için böyle bir dene, sıkı versiyonunu verdim. Sorun çıkarsa sistem açılmazsa vs. daha gevşek versiyonunu veririm, yukarıya attığım gevşek versiyonu daha doğrusu. @OnurTAŞ Test esnasında RAM'e fan üfletmezsen tRFC ve TREFI 65535 hata verdirtir aklında olsun. Fan üflet test esnasında 50 derece geçmemeye çalış.

UCLK=MCLK yaparsın 6200 için, voltajlar biraz yüksek kalsın sonrasında düşürürsün vddq vddio yu gerekirse. Böyle kalması zarar oluşturmaz. Sıkı verdim 6200 için, sonucu söylersin. Fan üfleterek 50 geçmemeye çalış testte klima vesaire aç açabiliyorsan. Hwinfo'dan takip edersin sıcaklıkları ekstra.

FCLK olayını falan da sonra halledersin 2167 yeter 6200 için, VDDG CCD ve IOD 1050 mv ayarlarsın manuel olarak FCLK test ederken. @OnurTAŞ Önce bu profilden emin ol. Çipi de stoğa al test esnasında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…