@Ayhan Dönmez hocam BIOS görselinde direnci tekrar gösterir misiniz? Farklı isimler aklımı karıştırıyor.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 14 Eylül 2024
- Makaleler
- 1
@Ayhan Dönmez hocam BIOS görselinde direnci tekrar gösterir misiniz? Farklı isimler aklımı karıştırıyor.
ODT diye arat, AMD menüsünde de var bu ayar MSI kartlarda. Pu ve Pd ayrımı orada olması lazım. Proc. ODT için Pu 48 ve Pd 60 ayarlaman lazım senin. @Ehwenisher
Odt diye arat, AMD menüsünde de var bu ayar MSI kartlarda. Pu ve pd ayrımı orada olması lazım. Proc. Odt için pu 48 ve pd 60 ayarlaman lazım senin. @Ehwenisher
Maalesef gözükmüyor hocam.
Denedim biraz pek bir şey anlamadım aynı gibi geldi ya da yararı çoz az fark edemedim.TCCDL tablosu ile uğraşacaksın daha, işin yeni başlıyor. Tek tek deneyin bu değerleri @elninolaz ile. 8 Boot etmez, 10'dan itibaren başlayın.
Eki Görüntüle 257124
- Makaleler
- 1
@Ehwenisher Teste alın, VDDIO 1.4, VDDP 1.15 de olabilir. VDDIO 1.44, VDDP 1.1 de olabilir. VDDIO 1.45'e kadar gerekebiliyor, bellek kontrolcüye bağlı bir durum.
@Ehwenisher Data Bus içinde yok mu?
@Ehwenisher Advanced-AMD CBS-DDR Options- DDR Bus Configuration içine bak.
Nitro menüsünde DDR Bus Configuration ayrıca olması lazım, oraya da bakın.
Eki Görüntüle 257142
Eki Görüntüle 257143
@Ehwenisher teste alın, vddıo 1.4, vddp 1.15 de olabilir. Vddıo 1.44, vddp 1.1 de olabilir. Vddıo 1.45'e kadar gerekebiliyor, bellek kontrolcüye bağlı bir durum.
@Ehwenisher data bus içinde yok mu?
Eki Görüntüle 257144
@Ehwenisher Advanced-AMD cbs-DDR options- DDR bus Configuration içine bak.
Nitro menüsünde DDR bus Configuration ayrıca olması lazım, oraya da bakın.
Attığınız her şeyi ayarladım lakin pu ve pd ne Nitro ne de DRAM kısmında yok hocam. Tekrar bakıyorum.
- Makaleler
- 1
Attığınız her şeyi ayarladım lakin pu ve pd ne Nitro ne de DRAM kısmında yok hocam. Tekrar bakıyorum.
Eki Görüntüle 257147
Eki Görüntüle 257148
Bu lokasyonda ne var?
''Advanced-AMD CBS-DDR Options- DDR Bus Configuration''
@Ehwenisher RTP ne alemde? 1-3-1 başarılı olursa 1-2-1 deneyin.
Son düzenleme:
Yaptım hocam fakat pu ve pd en azından varsa da bu isimle yok hocam.
Bu lokasyonda ne var?
"Advanced-AMD cbs-DDR options- DDR bus Configuration"
@Ehwenisher rtp ne alemde? 1-3-1 başarılı olursa 1-2-1 deneyin.
- Makaleler
- 1
@Ehwenisher MCR-PDM Disabled ile birlikte RX-TX Taps 2 deneyin. DRAM PDA Enumerate ID Programming Mode ayarı yeni eklendi, bunu Sequential deneyebilirsin bir de. Test sonuçlarına göre ilerle. Taps Auto değeri de 2 olması lazım.
AMD CBS'deki lokasyonda da mı Pu ve Pd olarak yok? İşlemci kaynaklıdır, Ryzen 7000'de kısıtlı ayarlar. @elninolaz ile kıyaslayın, onda Pu ve Pd varsa.
@Ehwenisher 1.15 VDDP testi geçiyor mu? Eğer direkt hata yoksa VDDP 1.1 dene.
Yaptım hocam fakat pu ve pd en azından varsa da bu isimle yok hocam.
AMD CBS'deki lokasyonda da mı Pu ve Pd olarak yok? İşlemci kaynaklıdır, Ryzen 7000'de kısıtlı ayarlar. @elninolaz ile kıyaslayın, onda Pu ve Pd varsa.
@Ehwenisher 1.15 VDDP testi geçiyor mu? Eğer direkt hata yoksa VDDP 1.1 dene.
Son düzenleme:
@Ehwenisher mcr-pdm disabled ile birlikte RX-tx taps 2 deneyin. DRAM pda enumerate ID programming mode ayarı yeni eklendi, bunu sequential deneyebilirsin bir de. Test sonuçlarına göre ilerle. Taps Auto değeri de 2 olması lazım.
AMD Cbs'deki lokasyonda da mı pu ve pd olarak yok? İşlemci kaynaklıdır, Ryzen 7000'de kısıtlı ayarlar. @elninolaz ile kıyaslayın, onda pu ve pd varsa.
@Ehwenisher 1.15 vddp testi geçiyor mu? Eğer direkt hata yoksa vddp 1.1 dene.
Tamamdır hocam hepsini girdim test ediyorum.
@Ayhan Dönmez hocam 1dk dolmadan sistem kilitlendi. Vddıo 1.44v veriyorum.
Artık kilitlenmiyor ama sabit 90sn sonra hata veriyor.
Son düzenleme:
Yeni konular
-
Simetrik internet için talep çağrısı ve örgütlenmesi organize edilebilir
- yalnızca sitem
-
-
-
-
-
-
-