Detaylar
Kim cevapladı?Inancsiz oldugum icin elimde sadece bir hayatim oldugunu biliyorum. Obur dunya diye bir seye garantim yok.
Bu sebepten yasama sevinci demesem de hayatta kalmak zorundayim.
Lakin yasama sevincini ise inanca baglayamiyorum.
Bu sebepten yasama sevinci demesem de hayatta kalmak zorundayim.
Lakin yasama sevincini ise inanca baglayamiyorum.
kitexe
Uzman
Aksine yaptığım her şeyden daha fazla zevk alabiliyorum. Çünkü beni kısıtlayan dini kurallar yok.
Hayatın bir kere olduğunu bilmek, yaşamın büyük kıymeti olduğunu anlamaya itiyor. Herhangi bir şeyden aldığım zevki katlıyor. Uçan kuşu görmek, göğe bakabilmek ve daha nicesi. Yoksa hayat bitecek ve gerisi sonsuz karanlık hiç var olmamış olmak ve son. Ne anlamı var yaşamanın diye düşünmenin anlamı yok asıl. Yaşamaya bakmalı ve Nazım Hikmet'in de dediği gibi bu yaşamak işini ciddiye almalı.
Hayatın bir kere olduğunu bilmek, yaşamın büyük kıymeti olduğunu anlamaya itiyor. Herhangi bir şeyden aldığım zevki katlıyor. Uçan kuşu görmek, göğe bakabilmek ve daha nicesi. Yoksa hayat bitecek ve gerisi sonsuz karanlık hiç var olmamış olmak ve son. Ne anlamı var yaşamanın diye düşünmenin anlamı yok asıl. Yaşamaya bakmalı ve Nazım Hikmet'in de dediği gibi bu yaşamak işini ciddiye almalı.
Nefs İlmi
Üstün
- Makaleler
- 81
Bu kişiden kişiye değişir. İnançsızlık bazı kişilerde varoluşsal krize sebep verirken bazı kişilerde sebep vermez, kişi varoluşsal sancısını bir şekilde halletmiş olabilir.
Fakat inançsızlık uzun vadede, özellikle ölüme yakın zamanda, kişide boşluk, anlamsızlık hissi uyandırabilir.
İlkel cinsellik odaklı insan güdülerimize hareket edersek rahatlama yaşayabiliriz fakat uzun vadede birtakım patolojilere sebep verebilir. Freud'un gerçeklik ve haz arzusu farkından oluşan varoluşsal kaygının kişide daha şiddetli bir şekilde uyanması ihtimali var, bunun yanında kişi bu kaygıyı bastırabilir, bundan dolayı da kişi de bilinçdışının etki ettiği patolojik haller meydana gelebilir.
Fakat inançsızlık uzun vadede, özellikle ölüme yakın zamanda, kişide boşluk, anlamsızlık hissi uyandırabilir.
İlkel cinsellik odaklı insan güdülerimize hareket edersek rahatlama yaşayabiliriz fakat uzun vadede birtakım patolojilere sebep verebilir. Freud'un gerçeklik ve haz arzusu farkından oluşan varoluşsal kaygının kişide daha şiddetli bir şekilde uyanması ihtimali var, bunun yanında kişi bu kaygıyı bastırabilir, bundan dolayı da kişi de bilinçdışının etki ettiği patolojik haller meydana gelebilir.
Hayattan bıktım
Uzman
İnançsız olduğum için lanet derecesinde yaşadığım şanssızlıkların tamamen tesadüf olduğuna inanarak, yaşama sevincimi kaybetmeden yaşıyorum. İnançlı biri olsam "vay bana büyü mü yaptılar?, Nazar mı değdi?" düşünceleriyle hoca hoca gezerek, kendimi yiyip bitirecektim. Bu da böyle garip bir bakış açısı 
Evet, yok eder. Sevdiklerinin bir gün öleceğini ve bir daha göremeyeceğinin farkında olan bir kişi, yaptıklarından nasıl zevk alabilir ki? Anlık zevki alsa bile, eninde sonunda bu iş depresyona kadar gidecek. Her gün aynı şeyleri yapmamıza rağmen hayattan kopmuyorsak aslında bunun sebebi ölümden sonra daha zevkli bir hayatın olacak olması.
tear
Üstün
- Makaleler
- 34
Boş umut yani, anladım hocamgün aynı şeyleri yapmamıza rağmen hayattan kopmuyorsak aslında bunun sebebi ölümden sonra daha zevkli bir hayatın olacak olması.
Bizim için boş değil de sizin işiniz yaş
tear
Üstün
- Makaleler
- 34
“Allah yoksa bana bir şey olmaz, ama Allah varsa siz bittiniz, ben öbür dünyada keyif sürerim” bu kafayla fazla ilerlemezsin zaten.
Allah var güzel kardeşim. Varsa biz yoksa siz safsatasına girmiyorum. Sen de 5 10 seneye normal çizgiye geleceksin zaten. Ateizm şimdi moda. 10 seneye bundan eser kalmaz. Argümanlarınız kalitesiz, ihtimale dayalı fikirler. Çok fazla ömrü yok.“Allah yoksa bana bir şey olmaz, ama Allah varsa siz bittiniz, ben öbür dünyada keyif sürerim” bu kafayla fazla ilerlemezsin zaten.
Öbür dünyada keyif sürsem de sürmesem de Allah var.