INNO3D RTX 4070 Super Twin X2 72 derece olması normal mi?

Ventus çok iyi değil ama Inno3d kadar da kötü değil. 3k koyunca o alınır muhabbeti yapacaksan bu konu başlığını açma arkadaşım o zaman. O aradaki fiyat farkları zaten konfor ve sessizlik sağlıyor.

Ayrıca sen şu anki fiyat farklarını söylüyorsun 6.5k vs diyorsun ama yeri geliyor Asus ve MSI ekran kartlarında çok iyi indirimler de oluyor. Fark dediğin gibi o kadar yüksek değil.

Al sana tier list. 4070 serisinde Ventus açık ara en kötü model. 4070 Super versiyonu da çok farklı değil Reddit'te yorumları var. Ventus'un bu karttan daha iyi olduğuna dair somut bir kanıtın varsa çıkar göster yoksa konumun altında laf kirliliği yapmayı bırak.

Son düzenleme:

Al sana tier list. 4070 serisinde Ventus açık ara en kötü model. 4070 Super versiyonu da çok farklı değil Reddit'te yorumları var. Ventus'un bu karttan daha iyi olduğuna dair somut bir kanıtın varsa çıkar göster yoksa konumun altında laf kirliliği yapmayı bırak.

Ben zaten 4070 super için konuştum. 4070 ne alaka?

Ayrıca Ventus iyi demedim Inno3d kadar kötü değil dedim. Inno3d 72 derece (Diğer oyunlarda bu değer daha da artar). Msi 67 derece ortalama. Arada 5 derece fark var. Yani daha iyi.

Daha okuduğunu anlamayıp hemen yok tier list hemen başka ekran kartlarının videolarını atıp aklınca manüplasyon yapıyorsun ama konumuz 4070 Super. Sen bu işleri bırak 15-20 FPS fazla alacağım diye aldığın kartın sıcaklığından korunmak için kendine havlu ayarla gerisini boşver.

Ben zaten 4070 Super için konuştum. 4070 ne alaka?

Ayrıca Ventus iyi demedim INNO3D kadar kötü değil dedim. INNO3D 72 derece (diğer oyunlarda bu değer daha da artar). MSI 67 derece ortalama. Arada 5 derece fark var. Yani daha iyi.

Daha okuduğunu anlamayıp hemen yok tier list hemen başka ekran kartlarının videolarını atıp aklınca manüplasyon yapıyorsun ama konumuz 4070 Super. Sen bu işleri bırak 15-20 FPS fazla alacağım diye aldığın kartın sıcaklığından korunmak için kendine havlu ayarla gerisini boş ver.

Ventus 67 derece öyle mi? Testte niye GPU sıcaklığı 72 derece? Hot spot sıcaklığı da 84 derece çıkmış? Konu sahibiyle aynı değerler. Ayrıca konu sahibi FurMark testini paylaşmış 72 derece çıkması çok normal. Benim kart FurMark'ta yazın 62-63 dereceyi görürken oyunlarda 60 derece bile olmuyordu. 50-60 arasında gezip duruyordu. Gayet iyi kart almış Ventus'un daha iyi olduğu yok.

IMG_2350.webp

Son düzenleme:
Ventus 67 derece öyle mi? Testte niye GPU sıcaklığı 72 derece? Hot spot sıcaklığı da 84 derece çıkmış? Konu sahibiyle aynı değerler. Ayrıca konu sahibi FurMark testini paylaşmış 72 derece çıkması çok normal. Benim kart FurMark'ta yazın 62-63 dereceyi görürken oyunlarda 60 derece bile olmuyordu. 50-60 arasında gezip duruyordu. Gayet iyi kart almış Ventus'un daha iyi olduğu yok.

Eki Görüntüle 105431
Benim incelediğim testlerde Ventus 68 dereceyi geçmiyor. Ayrıca şu karşılaşma işini bırakın. Gidip bir tane buluyorsunuz yapılan testler nerde, hangi sistemde, hangi ortamda, hangi mevsimde yapılıyor bilmeden buraya atıyorsunuz. At bir tane ekran görüntüsü yapılan test nerde yapılmış bilmeden yapıştır haklı çıktığını zannet.

Kaldı ki bunun olası garanti süreci var, yetkili servis kalite farkları var, yarın öbür gün sattığında ikinci el değeri daha az kaybetme faktörü var. Var da var.

Benim incelediğim testlerde Ventus 68 dereceyi geçmiyor. Ayrıca şu karşılaşma işini bırakın. Gidip bir tane buluyorsunuz yapılan testler nerede, hangi sistemde, hangi ortamda, hangi mevsimde yapılıyor bilmeden buraya atıyorsunuz. At bir tane ekran görüntüsü yapılan test nerede yapılmış bilmeden yapıştır haklı çıktığını zannet.

Kaldı ki bunun olası garanti süreci var, yetkili servis kalite farkları var, yarın öbür gün sattığında ikinci el değeri daha az kaybetme faktörü var. Var da var.

Senin incelediğin doğru da bizim ki yanlış mı? Konu sahibinin kartına 80 dereceyi rahatlıkla bulur demişsin. Kaynak nerede? MSI'a gelince mevsim, ortam ve sistem sıcaklığı etkiliyor ama başka markaya gelince 80 dereceye çıkar çünkü MSI'dan kötü diyorsunuz. Konu sahibi FurMark'ta test etmiş kartı. Ayrıca sizin de dediğiniz gibi kasa ve sistem sıcaklığı etkiliyor. MSI'a özgü bir durum değil bu. Garanti ve ikinci el değeri ile kartın soğutma performansını bağdaştırmanız çok komik olmuş. Ayrıca Ventus modelinde VRM'ler radyatöre değmediği için bellekler ekstra 10 derece ısınıyor. Azıcık araştırın sizde görürsünüz. Yurt dışında yerden yere vurulan bir model.

Testte 65-66 derece çıkıyor. Ventus'tan iyi. 😆
Bu testte 4070 Super olanı. Termal sorunu yok kartın.

Çok sevdiğiniz Ventus. Hem de 3X olan modeli. MSI = kalite algısı.

IMG_2352.webp

FurMark testinin ekran kartı sıcaklığına etkisini görün.
Aynı model Ventus 2X 4070 Super. FurMark GPU sıcaklığı 74 hotspot 87 derece. Paylaşılan tarih mart ayı. Konu sahibinin kartı daha serin. Çünkü Ventus daha iyi bir kart değil. FurMark testiyle oyun testleri de bir değil. FurMark'ta ekstra 3-4 derece daha sıcak çalışıyor kart.

Son düzenleme:

Eki Görüntüle 105431
Eline sağlık hocam. Bu arkadaş ''bakkal'' diye tabir ettiğimiz mahalle bilgisayarcılarının ağzıyla konuşuyor. Yıl 2025'e yaklaşmış, hala böyle marka fanboyu tipler ile uğraşıyoruz.

Geri
Yukarı Alt