Palit RTX 4070 Super'in 80° olması normal mi?

Benim kart eski kasam Dark Guardian ile oyunlarda Max 74 derece görüyordu. Yeni kasaya geçtim ve kartın altına 2 tane fan ekledim. Oyunlarda 55-62 derece arasında takılıyor artık. Fan hızıda 400RPM kadar düştü. FurMark'ta ortalama 62-63 derece ve 200 RPM daha fazlaydı. Kasanın hava akışı ve alttaki fanlar çok etkiliyor.

Eki Görüntüle 97583
Galax 4070 ti süper SG furmark. Kart %100 yükte hiç ısınmadı.
Hocam az önce BO6'da ve RDR2'de yan kapak açık şekilde test ettim. BO6'da 76 °C, RDR2'de 77 °C'yi gördü.

Hocam az önce BO6'da ve RDR2'de yan kapak açık şekilde test ettim. BO6'da 76 °c, RDR2'de 77 °c'yi gördü.

Testte 74 derece çıkıyor. 2-3 derece farklı olması normal.

Desktop Screenshot 2024.11.10 - 23.35.07.16.webp

Başka bir testte ortalama 80 derece çıkmış. Kasanın hava akışı etkiliyor. Bu kartın 75-80 görmesi normâl.

Alttaki testte 77 derece çıkmış.

Desktop Screenshot 2024.11.10 - 23.41.04.10.webp

Kartı gönderirsen 21 iş günü bekleyeceksin. Kartın kargoda veya satıcıda hasar görme ihtimâli de var. 74 derece altında test yok ki ısındığını söyleyelim. En az 74 derece çıkıyor testlerde. Değişim alamazsın ve 1 ay kartsız kalmış olursun. Mümkün değil değişim yapmazlar.

Son düzenleme:
Yaklaşık olarak 1 saattir kesintsiz Diablo IV oynuyorum, yeni başladım. Sağ üst köşede Palit RTX 4070 Dual değerlerime ve fan hızıma bakabilirsin. Ray Tracing dahil her şey full + fullde. Attığım ekran görüntüsünde 170W güç çekiyor ancak o anlık öyleydi sadece. 195 wattları görüyor ve maks 68 felan gördüm ve fan ayarı da yapmadım. Direkt otomatik.

1731271771039.webp

Eki Görüntüle 97586

Başka bir testte ortalama 80 derece çıkmış. Kasanın hava akışı etkiliyor. Bu kartın 75-80 görmesi normâl.

Eki Görüntüle 97587

Kartı gönderirsen 21 iş günü bekleyeceksin. Kartın kargoda veya satıcıda hasar görme ihtimâli de var. 74 derece altında test yok ki ısındığını söyleyelim. En az 74 derece çıkıyor testlerde. Değişim alamazsın ve 1 ay kartsız kalmış olursun. Mümkün değil değişim yapmazlar.

Katılıyorum.

@ibrahim_TR, Sağlıklı bir UV yapın. Daha mantikli olacaktir.

Eki Görüntüle 97586

Eki Görüntüle 97587

Sanırım bu şekilde kullanmaya alışmam gerek :( Yazın uçağa bağlayacak büyük ihtimalle :D Teşekkür ederim hocam yardımcı olduğunuz için.
Yaklaşık olarak 1 saattir kesintsiz Diablo IV oynuyorum, yeni başladım. Sağ üst köşede Palit RTX 4070 Dual değerlerime ve fan hızıma bakabilirsin. Ray Tracing dahil her şey full + fullde. Attığım ekran görüntüsünde 170W güç çekiyor ancak o anlık öyleydi sadece. 195 wattları görüyor ve maks 68 felan gördüm ve fan ayarı da yapmadım. Direkt otomatik.

Eki Görüntüle 97589
4070 S'in de sıcaklık konusunda aynı performansı vermesi biraz zor gibi hocam. Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
Katılıyorum.

@ibrahim_TR, Sağlıklı bir UV yapın. Daha mantikli olacaktir.
Sağ olun hocam, şimdilik en mantıklısı Undervolt gibi duruyor.

Geri
Yukarı Alt