mr.esat

Üstün
Merhaba dostlar.

KYK'ya yarın çıkıyorum, evim kadar rahat edeceğim bir ortamım ne yazık ki artık yok.

Nitro 5 sahibiyim de ayrıca, 12500H'ım var. Havadar düzgün bir ortamda 30-35W'lara kadar düzgün soğutulursa 80 dereceleri geçmiyor MUX açarsam. Turbo Boost açık bir şekilde Star War Jedi Fallen Order'i öyle oynamıştım mesela. 80 dereceleri çok nadir gördü.

Çok fan açamayacağım için ve 80 derece üstünü görünce endişe duymaya başlayacağım için 60 FPS'ye kilitleyince CPU'ya en az yük bindireni seçmem lazım. İnternetten testlerini izlediğimde iki versiyon da birbirini bazen geçebiliyor.

İkisini de 60 FPS'ye kilitlersem hangisi daha az güç çeker? Aradaki görsellik farkına değer mi gerçekten? Hangisinde daha az stutter meydana gelir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamdır hocam indireyim madem. Bu arada bilginiz var mı hocam eskiden sanki classic sürüm 50 GB değildi. Niye arttı bu?

35 yazıyordu ama sonradan sürekli bir şeyler indirip 60'ları bile görüyordu, şimdi her şeyi baştan indiriyor demek ki. Epic Games'te 80 GB görünüyor hatta.

Merhaba dostlar.

KYK'ya yarın çıkıyorum, evim kadar rahat edeceğim bir ortamım ne yazık ki artık yok.

Nitro 5 sahibiyim de ayrıca, 12500H'ım var. Havadar düzgün bir ortamda 30-35W'lara kadar düzgün soğutulursa 80 dereceleri geçmiyor MUX açarsam. Turbo Boost açık bir şekilde Star War Jedi Fallen Order'i öyle oynamıştım mesela. 80 dereceleri çok nadir gördü.

Çok fan açamayacağım için ve 80 derece üstünü görünce endişe duymaya başlayacağım için 60 FPS'ye kilitleyince CPU'ya en az yük bindireni seçmem lazım. İnternetten testlerini izlediğimde iki versiyon da birbirini bazen geçebiliyor.

İkisini de 60 FPS'ye kilitlersem hangisi daha az güç çeker? Aradaki görsellik farkına değer mi gerçekten? Hangisinde daha az stutter meydana gelir?
Next güncellemesi olmayan sürümü kurun hocam. Ayrıca bu konuya bakıp daha fazla FPS alabilirsiniz. Konu dışı olarak Linux kullanıyorsan daha iyi bir performans alırsın.

Ek: Hocam oyunu Windows'ta oynayacaksanız GameDVR'ı kapatın ve oyunu yönetici olarak çalıştırın.

Merhaba dostlar.

Öncelikle hayırlı olsun Esat'ım, 60FPS'ye kilitlemeyip 84-85 derecelerde oynamayı kabul etsen ve fanın gücünü yarıya çeksen çok daha mantıklı olur zira göz yoruyor 60Hz bana kalırsa.
Görsellik farkını da göz önüne alarak ben Classic olanını tercih ederim.

Öncelikle hayırlı olsun Esat'ım, 60FPS'ye kilitlemeyip 84-85 derecelerde oynamayı kabul etsen ve fanın gücünü yarıya çeksen çok daha mantıklı olur zira göz yoruyor 60Hz bana kalırsa.
Görsellik farkını da göz önüne alarak ben Classic olanını tercih ederim.
73 FPS de yarı hertz olduğu için yağ gibi akıyor. Bakıcaz ya. Hem serin hem sessiz olsa süper olur.

Teşekkürler, hayırlısı olur umarım.