Discord'da bir serverda bunu dedim insanlar sinir oldu. Ragebait'di amacım. "Long live greater Israel!". Niye? Batı insanları İsrail destekçisi değil mi?

fransa mıydı, italya mıydı tam hatırlamıyorum ama yurt dışında filistin için yürüyüş yapıyorlar, türkiyede lgbt için. hangimiz müslüman kardeşiz anlamak zor. müslümanlık, araplık, toprak satma falan değil konu. konu insanlık. ölen çocuklar. kimse de bunu desteklemiyor.

fransa mıydı, italya mıydı tam hatırlamıyorum ama yurt dışında filistin için yürüyüş yapıyorlar, türkiyede lgbt için. hangimiz müslüman kardeşiz anlamak zor. müslümanlık, araplık, toprak satma falan değil konu. konu insanlık. ölen çocuklar. kimse de bunu desteklemiyor.
Daha da kötüsü, bunların hepsini bile bile soykırıma destek verenler var sosyal medya platformlarında. Görmüşsünüzdür illa ki bu tarz insanları. 17 yaşında insanım ama ben bile bu tür elemanlardan daha bilinçliyim bu konuda.

Bakın her kim olursa olsun, düşmanımız da olsa dostumuz da olsa, Müslüman da olsa Hristiyan da olsa, Filistin gibi zamanında Osmanlı'ya isyan eden bir millet de olsa, soykırım soykırımdır. Soykırım bir savaş suçudur ve hiç şüphesiz katliamdan hiç farkı yoktur. Soykırıma destek verenler insanlıktan yoksun "insan"lardır. Çünkü @16787'ın da dediği gibi bu bir insanlık meselesidir. Mesele Filistin'de İsr*il tarafından öldürülen çocuklar, kadınlar ve insanlardır. Biz kendi ülkemizde bile böyle bir meseleye göz yumuyorsak, sırf ırkçı olacağız diye Filistinli insanlara da hakaretler yağdırıyorsak ve bu soykırımı umursamıyorsak; hiç kusura bakmayın ama bizden bir baltaya sap olmaz.

Bu kadarını söyleyeyim ben. Lütfen Filistin'in özgür kalmasını desteklemeyenler artık uyansın ve bu soykırımı engelleme hareketine destek versin. İsr*il'e destek veren markaları boykot edelim ve onları hiçbir şekilde ne olursa olsun asla almayalım. Siz de Filistin'e destek vermeyen insanları lütfen bu konuda uyarın ve uyandırın. Filistin'de daha fazla insanın ölmemesi için hep birlikte soykırımcı İsr*il'e karşı bir arada olalım.