Sizden kaynaklı bir sorun olduğunu düşünmüyorum yine dediğim gibi. ISS'in backbone yapısı galiba pek iyi değil.
Yani yapacak bir şey yok sanırım, ben arıza kaydı açtırdım. Benden traceroute testi yapıp mail atmamı istediler. Arıza kaydı açtılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani yapacak bir şey yok sanırım, ben arıza kaydı açtırdım. Benden traceroute testi yapıp mail atmamı istediler. Arıza kaydı açtılar.
Hocam DSL ile aynı testi yaptım, yarı yarıya ms'le ulaştım. Bunu söylediğimde direkt sonlandırdılar görüşmeyi. Buradan ne anlamak isterseniz onu anlayın :)

Hocam DSL ile aynı testi yaptım, yarı yarıya Ms'le ulaştım. Bunu söylediğimde direkt sonlandırdılar görüşmeyi. Buradan ne anlamak isterseniz onu anlayın :)
100 megabitti dün hızım, bugün hızımı yükselttim 1000 megabite. Dün 22 ms idi şimdi 54 ms.

Size attığım tracert testini atmam yeterli olur mu arızayı görmelerine?
Evet hocam, atabilirsiniz. Ayrıca sorunu da teknik bir dille aktarırsanız iyi olur. Sorun, router'ınızdan kaynaklı bir şey değil. Keza istek yurt dışındaki Pop'a ulaşana kadar da gayet iyi gidiyor.

Evet hocam, atabilirsiniz. Ayrıca sorunu da teknik bir dille aktarırsanız iyi olur. Sorun, router'ınızdan kaynaklı bir şey değil. Keza istek yurt dışındaki Pop'a ulaşana kadar da gayet iyi gidiyor.
Routerım yeni zaten, daha 2 haftalık. Hocam siz bana yazmam gerekeni yazsanız ben direkt yollasam onlara.

Routerım yeni zaten, daha 2 haftalık. Hocam siz bana yazmam gerekeni yazsanız ben direkt yollasam onlara.
Merhaba,

1 Gbps'ye kadar fiber internet hizmetinizi kullanıyorum ancak bağlantımda gecikme (latency) sorunu yaşıyorum. Kullandığım router kaynaklı herhangi bir sorun tespit edemedim. Router 2 haftalık. Detaylı testler sonucunda, sistem yük altında olmasa bile ping sürelerimin 50 ms'nin üzerine çıktığını gözlemledim. Bu değerler fiber altyapıya ve bağlantı hızına göre oldukça yüksek değerlerdir.

Yaptığım traceroute testlerinde, bağlantımın CGNAT üzerinden yönlendirildiğini tespit ettim (10.x.x.x IP aralıkları ve özel iç ağ geçişleri mevcut). Ayrıca ISS çıkış router'ında ani bir gecikme artışı görülmekte. Bu durum bufferbloat'tan ziyade ISS tarafındaki yönlendirme veya ağ çıkışı yoğunluğundan kaynaklanıyor olabilir.

Bu sebeple bağlantım için aşağıdaki taleplerimin değerlendirilmesini rica ederim:
  • Peering ve routing kaynaklı gecikmelerin incelenmesini, özellikle backbone çıkış noktalarındaki yoğunlukların kontrol edilmesini rica ediyorum.
Gerektiğinde test çıktılarımı (ping, traceroute) paylaşabilirim.

İlginiz ve desteğiniz için teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.

Merhaba,

1 Gbps'ye kadar fiber internet hizmetinizi kullanıyorum ancak bağlantımda gecikme (latency) sorunu yaşıyorum. Kullandığım router kaynaklı herhangi bir sorun tespit edemedim. Router 2 haftalık. Detaylı testler sonucunda, sistem yük altında olmasa bile ping sürelerimin 50 ms'nin üzerine çıktığını gözlemledim. Bu değerler fiber altyapıya ve bağlantı hızına göre oldukça yüksek değerlerdir.

Yaptığım traceroute testlerinde, bağlantımın CGNAT üzerinden yönlendirildiğini tespit ettim (10.x.x.x IP aralıkları ve özel iç ağ geçişleri mevcut). Ayrıca ISS çıkış router'ında ani bir gecikme artışı görülmekte. Bu durum bufferbloat'tan ziyade ISS tarafındaki yönlendirme veya ağ çıkışı yoğunluğundan kaynaklanıyor olabilir.

Bu sebeple bağlantım için aşağıdaki taleplerimin değerlendirilmesini rica ederim:
  • Peering ve routing kaynaklı gecikmelerin incelenmesini, özellikle backbone çıkış noktalarındaki yoğunlukların kontrol edilmesini rica ediyorum.
Gerektiğinde test çıktılarımı (ping, traceroute) paylaşabilirim.

İlginiz ve desteğiniz için teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.
Harikasınız çok teşekkür ederim sayenizde umarım düzelttiririm.

Aynı sorunu ben de yaşıyorum. Valve sitesine ping atınca 146.66.155.1 e ping değerim geçen sene 33 iken bu sene 50 lerde. Bufferbloat A dan C ye düştü. Konuyu bugün forumlarda sorduğumda önceden vodefonedan çıkış yaparken şu an Superonline altyapısına geçtiğini öğrendim. Statik ip iptal ettim dinamik de aynı. Tekrar 46 ile başlayan statik tanımlattım yine aynı. 10.40 , 10.36 , 10.38 olan ipler Superonline a ait anladığım kadarıyla. Tekrar eskiye dönmek için çabalıyorum.