seeraddar

Yetkin
Geçen 20'li yaşlarda bir öğretmen "kaçıncı sınıfsınız, alanınız nedir?" diye sordu. Abla deyip cevap verdim, yüzünü falan astı. Bugün market kasiyerine teşekkürler ederken "çok teşekkürler abla" onunda morali bozuldu. İkisi de 20'lerin başında. Çocuklar bana abi derse mutlu oluyorum ben, kadınlar neden üzülüyor?

Geçen 20'li yaşlarda bir öğretmen "kaçıncı sınıfsınız, alanınız nedir?" diye sordu. Abla deyip cevap verdim, yüzünü falan astı. Bugün market kasiyerine teşekkürler ederken "çok teşekkürler abla" onunda morali bozuldu. İkisi de 20'lerin başında. Çocuklar bana abi derse mutlu oluyorum ben, kadınlar neden üzülüyor?

Başka ne denir ki? Eyvallah kral mı deseydin.

Daha kadınlar bu tür konularda kendi aralarında bile anlaşamıyorlar ki. :D

Kadın dersin, "Ben kızım!" diyenler oluyor.

Kız diyorsun, "Kız değil kadın diyeceksin." diyenler oluyor.

Bayan dersin, kadın diye düzeltenler var.

Kendi hemcinsleri için bayan diyenler de var.

Abla dersin, "Ben nereden senin ablan oluyorum?" diye kızanlar var.

Teyze diyorsun, "Ben o kadar yaşlı mıyım terbiyesiz!" diye fırça atanlar var.

Zaten hatun (Zeynep hatun gibi) deme, en büyük fırça yeme ihtimali bu kelimede. Bayan bile 2. sırada kalıyor.

Adını bilmiyorsan hanımefendi, adını biliyorsan ve resmiyet istiyorsan X hanım, mesleğini biliyorsan onun üstünden yapılan hitaplarda (öğretmen hanım gibi) mutsuz etme ya da fırça yeme ihtimali çok daha düşük tecrübelerime göre. Yine de eminim ki bir yerlerde "hanım" kelimesine bile ayar olan birileri vardır. :D

Daha kadınlar bu tür konularda kendi aralarında bile anlaşamıyorlar ki. :D
Ben “siz” deyip geçiyorum ve ona göre çekimliyorum. Garip garip kelimeler eklemeye bence gerek yok. Her durumda etkili ve seviyeyi koruyor. :cool: Birisine hiç isimle ya da ünvan ile seslendiğimi hatırlamıyorum. Partnerimi bile yıllardır ismiyle hiç çağırmadım. Ona bakınca ondan bahsettiğimi anlıyor zaten. :hehehe:

Birden fazla kişi ile aynı ortamdayken birisinden bahsetmem gerekirse genelde o tarafa bakarak konuşuyorum. Cidden isim kullanmam gerekirse onunla birlikte madam veya hanım tarzı bir kelime yeterli oluyor.

Üniversitede bir etkinlikte herkese "hocam" diye hitap ederken ne olduğunu bilmediğim bir kadına "abla" diye hitap etmiştim, o da öğretim görevlisiymiş meğersem ama hiç surat asmamıştı. Ben öyle dememi biraz kafaya taktım ama.

Ben zaten ne diyeceğimi hep karıştırıyorum.

Bozulsun ne olacak o onun sorunu. Kötü bir şey dememişsiniz sonuç olacak. Abla dediğiniz kişilerden küçüksünüz ve bu belli oluyordur. Buna rağmen bozuluyorsa siz daha ne yapabilirsiniz ki?

Hastanede yardımcı asistanıma abla demiştim ilk gün meğerse yaşıtmışız o günden beri kimseye abla falan demem yaşlı olduğuna emin olduklarıma teyze diyorum sadece :D.