İşlem başlamamış. BIOS içerisinden güncelle, daha iyi olur.

Flashback için renamer ile isimlendirmen lazım. Onu boş ver. BIOS içerisinden EZ Flash ile yaz.

Ayarları USB'ye aktarırsan gitmez. Dediğim metot ile geri yüklersin. USB'den aktar seçeneği mevcut o kısımda.

Öyle yaptım zaten. Rufus ön yüklenebilir değil seçtim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaptım CPU kırmızıda bekliyorum.

Açılacak gibi değil. @Ayhan Dönmez

Tam olarak ne yaptığını anlayamadım. Rufus'a da ihtiyacın yok aslında. Direkt FAT32 formatında biçimlendirebiliyorsun diski. BIOS içerisinden güncelleme işlemini yapmadın mı? Flashback muhabbetine gerek yok sende.

TUF X870E PLUS 2001 BIOS sürümünü indirip FAT32 formatlı USB belleğe atacaksın. Tip A portlarından birine tak kasanın. Sonrasında BIOS içerisinden güncelle. Tools-EZ Flash diye bir bölüm var.

Tam olarak ne yaptığını anlayamadım. Rufus'a da ihtiyacın yok aslında. Direkt FAT32 formatında biçimlendirebiliyorsun diski. BIOS içerisinden güncelleme işlemini yapmadın mı? Flashback muhabbetine gerek yok sende.

Hocam EZ Flash ulti ile güncelledim %100 oldu. Reset attı bir daha güncelleme geldi onu da yaptı. PC reset attı CPU kırmızıda ilk defa BIOS güncellemiyorum.

Hocam EZ Flash ulti ile güncelledim %100 oldu. Reset attı bir daha güncelleme geldi onu da yaptı. PC reset attı CPU kırmızıda ilk defa BIOS güncellemiyorum.

''BIOS IS UPDATING...'' şeklinde bir ibare çıkmış olması lazım. Bir müddet bekledikten sonra Restart at. Düzelmezse Clear CMOS yap. Yine olmazsa Renamer ile adlandırıp Flashback yaparsın. Güncelleme öncesi Default almanı önermiştim. Öyle yapmazsan ASUS kartlar bug'a girebiliyor.

"BIOS ıs updatıng..." şeklinde bir ibare çıkmış olması lazım. Bir müddet bekledikten sonra restart at. Düzelmezse clear CMOS yap. Yine olmazsa renamer ile adlandırıp flashback yaparsın. Güncelleme öncesi default almanı önermiştim. Öyle yapmazsan ASUS kartlar Bug'a girebiliyor.

Tornavida ile sıfırladım bakalım.

Geldi BIOS. SoC 1.27 mi olacak?

Eski profilimi geri yükledim. SoC karışmadım. Zen ayarlarından AGESA sürümünü gösterme ayarını aç demişsin. Bu ayar nerede hocam.

Eski profilimi geri yükledim. SoC karışmadım. Zen ayarlarından AGESA sürümünü gösterme ayarını aç demişsin. Bu ayar nerede hocam.

Verdiğin değerleri girdim boot etmedi. AGESA dediğini yapmadım ondan mı?

Son hali böyle.

1.webp

Son hali böyle.

Eki Görüntüle 217852
1768235052992.webp

Tools içerisinde, AGESA'yı gösterme ayarını aç. Tam olarak hangisi Boot etmedi ayarların? Belki SoC 1.3 altı tolere etmiyordur. SoC sabit tutup Timing denedin mi?

Son hali böyle.

@Ayhan Dönmez 2 DPC kart yerine 1 DPC tercih etseydin. Ne demek oluyor DPC ne demek? ChatGPT 1 DPC dedide anlam veremedim.

Eki Görüntüle 217853

Tools içerisinde, AGESA'yı gösterme ayarını aç. Tam olarak hangisi boot etmedi ayarların? Belki SoC 1.3 altı tolere etmiyordur. SoC sabit tutup timing denedin mi?

SoC hiç değişmedim sadece resimde çizdiklerinizi yaptım boot etmedi.

@Ayhan Dönmez 2 DPC kart yerine 1 DPC tercih etseydin. Ne demek oluyor DPC ne demek? ChatGPT 1 DPC dedide anlam veremedim.

SoC hiç değişmedim sadece resimde çizdiklerinizi yaptım boot etmedi.

Yaptım dediğinizi.

22.webp