Hoacm benim FPS sorunum yok. 540Hz FPS oyunlarında alamam imkansız. %0.1 değerini 540 değerinde stabil tutacak bir işlemci yok. Bunun için en az oyunda 1500-1600 FPS almam gerek.

Valorant ve CS2 dışında olsaydı belki, RTX 5090 ve RTX 2060 bile aynı güçte bu oyunda fark yok. FPS olarak sadece bant genişliği farkı olur.

Bu yüzden sadece akıcılık ve mouse keskinliği istiyorum.

@Ayhan Dönmez hocam merhaba, test bitti sonuçları sizlerle paylaştım bakar mısınız?

Gayet iyi. Bu şekilde kullan. CapFrameX ile oyunları kayıt etmeyi öğren ve öyle incele sonuçları. Karşılaştırırsın RELAX ve NORM modlarını.

2200 FCLK sıkıntıya girebilir 1.3 SoC'ta, Predictive açman gerekebilir. O da latency ekleyen bir ayar Gear ile aynı mantıkta, benziyor.
@Ayhan Dönmez Hocam aşağıki ayarları uygulasam, bi sorun yaratırmı? Sistem ve overclock ayarlarına, kötü yönden etki edermi?

UCLK DIV1 MODE: [UCLK=MEMCLK]
Bank Swap Mode: [Swap APU]
Clock Spread Spectrum: [Disabled]
Legacy USB Support: [Auto]
Native ASPM: [Disabled]
CPU PCIE ASPM Mode Control: [Disabled]
PCIEX16(G5) Bandwidth Bifurcation Configuration: [PCIE X16 Mode]
HD Audio Controller: [Disabled]
Wi-Fi Controller: [Disabled]
Bluetooth Controller: [Disabled]
When system is in working state: [Aura Off]
When system is in sleep, hibernate or soft off states: [Aura Off]
USB power delivery in Soft Off state (S5): [Disabled]
PCIEX16(G5) Link Mode: [GEN 5]
Integrated Graphics: [Disabled]
Global C-state Control: [Disabled]
IOMMU: [Disabled]
Power Supply Idle Control: [Typical Current Idle]
SMEE: [Disabled]
DF Cstates: [Disabled]
TSME: [Disabled]
Auto Install ASUS Utilities: [Disabled]
Download and Install ASUS DriverHub: [Disabled]
Prochot VRAM thorting [Disabled]
PSS [Disabled]
App compality databese [Disabled]
ECC [Disabled]

@Ayhan Dönmez Hocam aşağıki ayarları uygulasam, bi sorun yaratırmı? Sistem ve overclock ayarlarına, kötü yönden etki edermi?

UCLK DIV1 MODE: [UCLK=MEMCLK]
Bank Swap Mode: [Swap APU]
Clock Spread Spectrum: [Disabled]
Legacy USB Support: [Auto]
Native ASPM: [Disabled]
CPU PCIE ASPM Mode Control: [Disabled]
PCIEX16(G5) Bandwidth Bifurcation Configuration: [PCIE X16 Mode]
HD Audio Controller: [Disabled]
Wi-Fi Controller: [Disabled]
Bluetooth Controller: [Disabled]
When system is in working state: [Aura Off]
When system is in sleep, hibernate or soft off states: [Aura Off]
USB power delivery in Soft Off state (S5): [Disabled]
PCIEX16(G5) Link Mode: [GEN 5]
Integrated Graphics: [Disabled]
IOMMU: [Disabled]
Power Supply Idle Control: [Typical Current Idle]
SMEE: [Disabled]
DF Cstates: [Disabled]
TSME: [Disabled]
Auto Install ASUS Utilities: [Disabled]
Download and Install ASUS DriverHub: [Disabled]
Prochot VRAM thorting [Disabled]
PSS [Disabled]
App compality databese [Disabled]
ECC [Disabled]

Bunu Enabled öneriyorlar PBO için. Sen PBO kullanıyorsun şu anda, statik Overclock kullanmıyorsun. Statik yaptığın vakit Global C-State Disabled alırsın. PBO kullanırken C-States Enabled olsun, bir de Windows güç planı dengelide kalsın. C-States bozma.

Bunu enabled öneriyorlar PBO için. Sen PBO kullanıyorsun şu anda, statik overclock kullanmıyorsun. Statik yaptığın vakit global C-state disabled alırsın. PBO kullanırken C-states enabled olsun, bir de Windows güç planı dengelide kalsın. C-states bozma.

Diğer ayarlar etki eder mi? Daha düşük gecikme için yapmak istiyorum.

Diğer ayarlar etki eder mi? Daha düşük gecikme için yapmak istiyorum.

Edebilir. Parazit azaltıyor, ihtiyacın olmayan her şeyi kapatmışsın. Bu şekilde kalsın. PBO kullandığın için C-State ayarı Enabled yap. Windows güç planı Dengeli dursun.

PBO Auto ise statik kullanmamış oluyorsun zaten. Core Performance Boost kapatırsan 4.7 GHz sabitliyor, ancak o statik OC mantığına girer. Statik dediğim sabit VCore, Core VID verip 5.2, 5.3, 5.4 GHz sabitleme işlemi 9800X3D'de. 5.5 GHz genelde 1.2-1.3v ister, 5.6 zaten golden silikon lazım. 9850X3D 5.6 olarak gelecek daha düşük voltajlarda. 1.35 üzerinde yanan 9800X3D'ler var watercool'da. 1.35 üzeri riskli o yüzden. PBO koruma mekanizması var, statikte bilinçsiz yaparsan çipi eline alırsın. 1.55v limit koymuşlar, 1.55 affetmez mesela. 3D'lerin voltaj tolerasyonu daha az diğerlerine göre.

PBO Auto ise statik kullanmamış oluyorsun zaten. Core Performance Boost kapatırsan 4.7 GHz sabitliyor, ancak o statik OC mantığına girer. Statik dediğim sabit Vcore, Core VID verip 5.2, 5.3, 5.4 GHz sabitleme işlemi 9800X3D'de. 5.5 GHz genelde 1.2-1.3v ister, 5.6 zaten golden silikon lazım. 9850X3D 5.6 olarak gelecek daha düşük voltajlarda. 1.35 üzerinde yanan 9800X3D'ler var Watercool'da. 1.35 üzeri riskli o yüzden. PBO koruma mekanizması var, statikte bilinçsiz yaparsan çipi eline alırsın. 1.55v limit koymuşlar, 1.55 affetmez mesela. 3D'lerin voltaj tolerasyonu daha az diğerlerine göre.

Ayarlar yapılı değil. Daha keskin hissediyorum.

Ayarlar yapılı değil. Daha keskin hissediyorum.

@Ayhan Dönmez hocam bgs ne işe yarar kapatsak, ne olur?

Son düzenleme: