Art The Clown

Üstün
Arkadaşlar, çocukluktan DEHB tanısı konuldu ve bu ilaca başladım ve derslerime katkısı oldu ama bir yandan da bana mutluluk veriyordu ve bunu araştırdım içinde amfetamin de var mış bu ilacın ve beyini direk uyardığı için bana mutluluk hissi de veriyormuş. Yıllarca kullandım artık bırakmanın vakti geldi dedim ve bıraktım 1-2 ay dayandım yoksunluk belirtileri yaşadım ama onun bana verdiği mutluluğu unutamıyordum ve vücudüm tekrar istmeye başladı ve yine başladım şimdi ilacı bıraktın tekrar nasıl yazdırdın diyeceksiniz. Onu anlatayım benim DEHB raporum vardı ve bu rapor bildiğiniz doktorların erişebileceği bir rapor olduğu için bana yazabiliyorlar ama dışardan birisi bu ilacı istediği zaman zevk için mi yoksa gerçekten ihtiyacı olduğu için mi teste sokuyorlar zaten ben çocukken bu testi bana yapmışlardı ve ilaca başlama gereği duyuldu şimdi de bırakamıyorum arkadaş kaç kere denedim beynim o mutluluğu arıyor yeniden istiyor özendirmek gibi olmasın ama olayı daha iyi anlamanız için bu verdiği mutluluğu söylemek zorundayım.

Arkadaşlar, çocukluktan DEHB tanısı konuldu ve bu ilaca başladım ve derslerime katkısı oldu ama bir yandan da bana mutluluk veriyordu ve bunu araştırdım içinde amfetamin de var mış bu ilacın ve beyini direk uyardığı için bana mutluluk hissi de veriyormuş. Yıllarca kullandım artık bırakmanın vakti geldi dedim ve bıraktım 1-2 ay dayandım yoksunluk belirtileri yaşadım ama onun bana verdiği mutluluğu unutamıyordum ve vücudüm tekrar istmeye başladı ve yine başladım şimdi ilacı bıraktın tekrar nasıl yazdırdın diyeceksiniz. Onu anlatayım benim DEHB raporum vardı ve bu rapor bildiğiniz doktorların erişebileceği bir rapor olduğu için bana yazabiliyorlar ama dışardan birisi bu ilacı istediği zaman zevk için mi yoksa gerçekten ihtiyacı olduğu için mi teste sokuyorlar zaten ben çocukken bu testi bana yapmışlardı ve ilaca başlama gereği duyuldu şimdi de bırakamıyorum arkadaş kaç kere denedim beynim o mutluluğu arıyor yeniden istiyor özendirmek gibi olmasın ama olayı daha iyi anlamanız için bu verdiği mutluluğu söylemek zorundayım.
Konu ile alakasız ama kaç mg kullanıyordunuz?

Çocukluk zamanlarım en azgın DEHB dönmeleriydi o zamanlar 54MG kullanıyordum şimdi 36MG kullanıyorum.
Bu ilaçlara ihtiyacınız kalmadığına doktor kanaat getirirse. İlk mg düşürürerek sonra azaltarak bıraktırıyor. Zaten bianda bırakılması tasvip edilen ilaçlar değildir.

Hocam butun bagimliliklar dozaji dusurerek cozume kavusur diye dusunuyorum. Benim tavsiyem 36 ile devam et. Sonra diyelim bunu 20 -10 mg'si var. Bu hafta 36 ile gittin. Obur hafta 20'yi kullan. Obur hafta 10'lugu kullan. 5 varsa son hafta 5'ligi kullan. Sonra en son dozajda diyelim ki haftada hergun atiyorsun. Pazartesi attin. Sali atma. Carsamba attin. Persembe atma. Cuma at. Cumartesi atma. Pazar at. Boyle boyle kurtulursun.

Hocam yani boyle bir dusunce yapisi ile birakabiliyorsunuz. Sigarayi yada burun acici spreyleri boyle biraktim. Gercekten dozajlari takip ederek insan birakabiliyor ama kendimizle samimi olmamiz ve uygulamamiz lazim. Alerji oluyorum diye durmadan Nazoster kullaniyordum. Boyle biraktim.

- Kırmızı reçeteli ilaçları bırakmanın zor olabileceğini anlıyorum ve bununla başa çıkmak için şu adımları izlemeyi düşünebilirsin:

1. Profesyonel Destek Al: Bir uzmana (psikiyatrist veya psikolog) başvur. Onlar, yoksunluk belirtilerini yönetmene ve bırakma sürecinde sana destek olmaya yardımcı olabilir.

2. İlaç Düzenini Gözden Geçir: Doktorunla birlikte mevcut ilaç düzenini gözden geçir. Bazen daha düşük dozda destekleyici ilaçlar veya alternatif tedavi yöntemleri (örneğin, terapiler) önerilebilir.

3. Yavaş Yavaş Bırakma: İlacın dozunu aniden azaltmak yerine, doktorunla belirleyeceğin bir planla aşamalı olarak bırakmayı düşün. Bu, yoksunluk belirtilerini hafifletebilir.

4. Destek Gruplarına Katıl: Benzer deneyimlere sahip bireylerle bir araya gelebileceğin destek gruplarını araştır. Deneyimlerini paylaşmak, yeniden başlama arzusunu hafifletebilir.

5. Sağlıklı Alışkanlıklar Edin: Düzenli egzersiz, dengeli beslenme ve yeterli uyku sağlamaya çalış. Bu, hem fiziksel hem de zihinsel sağlığını dengelemene yardımcı olabilir.

6. Yeni Hedefler Belirle: İlacın sağladığı hissiyatı başka bir şekilde elde etmeye çalış. Yeni hobiler, hedefler veya ilgi alanları bulmak, mutluluğunu artırabilir.

7. Beyin Dalgalarını Takip Et: Beyin dalgalarını düzenleyen meditasyon, yoga veya nefes egzersizleri gibi teknikler dene. Bu, rahatlamana ve duygusal dengenin sağlanmasına yardımcı olabilir.

8. İzlemeyi Sürdür: Bıraktıktan sonra ilerlemeni düzenli olarak takip et. Kendini iyi hissetmediğin ya da eski alışkanlıkların geri döneceği konusunda endişe duyuyorsan, bunu uzmanınla paylaş.

Unutma, bu süreç zordur ve sabır gerektirir. Kendine karşı nazik ol ve destek almaktan çekinme.