Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Grey

Uzman
Herkese merhaba,

Yakın zamanda işlemci yükseltmesi yaptıktan sonra PBO Curve Optimizer ile undervolt işlemlerimi tamamladım. Hazır başlamışken RAM tarafına da el atmak istedim ve yaptığım araştırmalar sonucunda, voltaj artırmadan stabil kalabileceğim değerleri yakaladım. Şu an bir sorun gözükmüyor ancak farklı önerilere de açığım.

Kafama takılan ve yanıtını aradığım bir soru var: Kullandığım RAM'lerin A-die mı yoksa M-die mı olduğunu nasıl anlayabilirim? Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

Not: OCCT ile 30-40 dakikalık bir stres testi yaptım. Belleklerden biri maksimum 55.5°C, diğeri ise 59.0°C dereceyi gördü. Bu sıcaklıklar hakkında ne düşünüyorsunuz?

@Ayhan Dönmez hocam, yardımcı olursanız sevinirim.

2.webp

3.webp

ZenTimings_Screenshot_29552733.7743046.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Herkese merhaba,

Yakın zamanda işlemci yükseltmesi yaptıktan sonra PBO Curve Optimizer ile undervolt işlemlerimi tamamladım. Hazır başlamışken RAM tarafına da el atmak istedim ve yaptığım araştırmalar sonucunda, voltaj artırmadan stabil kalabileceğim değerleri yakaladım. Şu an bir sorun gözükmüyor ancak farklı önerilere de açığım.

Kafama takılan ve yanıtını aradığım bir soru var: Kullandığım RAM'lerin A-die mı yoksa M-die mı olduğunu nasıl anlayabilirim? Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

Not: OCCT ile 30-40 dakikalık bir stres testi yaptım. Belleklerden biri maksimum 55.5°C, diğeri ise 59.0°C dereceyi gördü. Bu sıcaklıklar hakkında ne düşünüyorsunuz?

@Ayhan Dönmez hocam, yardımcı olursanız sevinirim.

Eki Görüntüle 232204
Eki Görüntüle 232205
Eki Görüntüle 232206

tRFC değerinden anlaşılıyor. tCK 420 Boot ettiğine göre A-die olur. Emin olmak istiyorsan tCK 390 yaz, Boot ederse A-die olduğu kesinleşir. M-die nCK 160 ns altı genelde Boot etmez, sınır 145-150 ns. A-die sınır 115 ns.
Hocam 390 olmuyor ona eminim tam olacak gibi ama açmıyor isterseniz 270 sb deneyim.

400-270 uygun. Diğer Timing'leri en son ayarlattığım gibi gir, öyle kalsın. Neticede A-die olduğu kesinleşti. IC Quality kötü. Ya da içinden birkaçı açamıyor IC.

MEM VPP 1.95 dene, FCLK VDCI Mode ayarını Predictive aç. Nitro 2-3-1 dene önce. VSOC/NB AMD Overclocking seçip 1.3 yaz, VDDP 1.1 yaz. FCLK 2067 bırak. @Grey

1.95 sıkıntı çıkarmaz değil mi?

MEM VPP 1.95 dene, FCLK VDCI Mode ayarını Predictive aç. Nitro 2-3-1 dene önce. VSOC/NB AMD Overclocking seçip 1.3 yaz, VDDP 1.1 yaz. FCLK 2067 bırak. @Grey

MCR-PDM kapat, DRAM PDA ayarını Sequential olarak değiştir. Burst 1X-1X bırak.

O ayar vardır umarım :D

Dram Dq Drive Strength 34.0 Ohm bırak.

1.95 sıkıntı çıkarmaz değil mi?

O ayar vardır umarım :D

MEM VPP 1.95 dene, sorun olmaz. EXPO II profile dahil bazı modüllerin. DRAM Dq Drive Strength Pull Up ve Down 34 Ohm bırak.

''

MCR-PDM kapat, DRAM PDA ayarını Sequential olarak değiştir. Burst 1x-1x bırak.''

DRAM Dq Drive Strength 34.0 Ohm bırak.

MEM VPP 1.95 dene, sorun olmaz. EXPO II profile dahil bazı modüllerin. DRAM Dq Drive Strength Pull Up ve Down 34 Ohm bırak.

"

MCR-PDM kapat, DRAM PDA ayarını Sequential olarak değiştir. Burst 1X-1X bırak."

Deniyorum.

DRAM dq Drive strength pull up ve down 34 yoktu tek ayar vardı 34 yaptım deniyorum şimdi.

Deniyorum.

DRAM dq Drive strength pull up ve down 34 yoktu tek ayar vardı 34 yaptım deniyorum şimdi.

Hata devam ediyor 2.48

Dosya Ekleri

• 333333.webp
    333333.webp
    26,5 KB · Görüntüleme: 12
Son düzenleme: