mqhkum

Becerikli
Küresel ısınma ciddileşiyor. Zamanında durdurabilecek miyiz? Durdurmazsak eylemlerimizin ne gibi sonuçları olur?

İpin ucu kaçtı artık durmaz. Etkileri ciddi anlamda görülmeye başlandı. Kışı yaşamaz olduk. Havalar soğumuyor bile. Dün Ocak ayının ortasında mont almadan dışarıda takılıyordum. Bu sene atkı, eldiven kullanmadım hiç. Mevsim geçişi diye bir şey kalmadı. Yazdan kışa, kıştan yaza geçiyoruz direkt.

İlerde muhtemelen kıtlık ve kuraklık olarak bunu daha ciddi hissedeceğiz. Ürünler azalacak. Temiz su azalacak. Hayvanlar üremeyecek. Duş alamayacağız. Konsantre yiyecekler tüketeceğiz. Lezzet ve keyif kavramlarını unutacağız. Hunharca tüketiyoruz. Kanser gibi dünyanın her yerini sardık. Unuttuğumuz bir şey var ki doğa bize muhtaç değil, biz ona muhtacız.

Geri dönüşü olmayan bir yoldayız artık. Göz göre göre ölüyoruz.

Durdurabileceğimiz sanmıyorum. Ciddi manada arkadaşların dediği gibi ipin ucu kaçtı. İklim değişiklikleri şu an bile çok fazla bence.

Dini anlamda değil ama genel anlamda katılıyorum. Sadece bu son zamanların ne kadar süreceği belirsiz. Git gide kendimizi yok oluşa sürüklememiz çok hızlı gerçekleşiyor. 50 yıl mı dayanırız, 1000 yıl mı dayanırız belli değil. Kime göre, neye göre ahir?

Küresel ısınma ile ilgili konuştuğumuz için şöyle söyleyeyim. Eğer yavaşlatabilirsek bir nebze dayanabiliriz. Ya da doğa bir şekilde nüfusumuzu doğal yollarla azaltır ve kendini yeniler. Böylece daha uzun süre dayanırız. Bilemeyiz.

İpin ucu kaçtı artık durmaz. Etkileri ciddi anlamda görülmeye başlandı. Kışı yaşamaz olduk. Havalar soğumuyor bile. Dün Ocak ayının ortasında mont almadan dışarıda takılıyordum. Bu sene atkı, eldiven kullanmadım hiç. Mevsim geçişi diye bir şey kalmadı. Yazdan kışa, kıştan yaza geçiyoruz direkt.

İlerde muhtemelen kıtlık ve kuraklık olarak bunu daha ciddi hissedeceğiz. Ürünler azalacak. Temiz su azalacak. Hayvanlar üremeyecek. Duş alamayacağız. Konsantre yiyecekler tüketeceğiz. Lezzet ve keyif kavramlarını unutacağız. Hunharca tüketiyoruz. Kanser gibi dünyanın her yerini sardık. Unuttuğumuz bir şey var ki doğa bize muhtaç değil, biz ona muhtacız.

Geri dönüşü olmayan bir yoldayız artık. Göz göre göre ölüyoruz.
Biz bunları görmeden ölelim de gerisini diğer nesiller düşünsün bu durumları ama konuya dönecek olursak bu nüfus ile ancak yavaşlatabiliriz.