Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayarım bir gün kendi kendine siyah ekran olup fanlar son hız dönmeye başladı. Defalarca güç tuşuyla zorla kapatıp tekrar açmama, kablolarla oynamama rağmen bu sorun düzelmedi açıldıktan birkaç dakika sonra hep, ekran gitti fanlar uçuşa geçti. Son olarak RAM'lerimi tek tek deneyerek açtım ve zanlıyı buldum 2 ve 4. Slota taktığım RAM'lerden 4. Slotta olanı takmayınca bilgisayar normale dönüyor ama onu takınca bilgisayar açılmıyor artık, sorun nedir? (Şu anda tek RAM kullanıyorum)

Lexar Ares DT 32 GB RGB DDR5 LD5EU016G-R6400GDLA (2x16) 6400MHz CL32 1.4V Siyah RAM.

Tabii.

Şu anda hiçbirinde ekran gelmiyor. Halihazırda kullandığımı tekrar taktım tek başına 2. Slotta bu ekran geldi.

Eki Görüntüle 250923

Tekli modül arızaya düşmüş olabilir, demin sistem açıldı demiştiniz. O biraz yanılttı ama olabiliyor. Pin kısmında oksidasyon vs. Mevcut mu diğer arızalı modülün? Silgi ile vs. Silmek gerekebilir, oksidasyonu ancak o çözüyor. İzopropil işe yaramaz genelde.

Tekli modül arızaya düşmüş olabilir, demin sistem açıldı demiştiniz. O biraz yanılttı ama olabiliyor. Pin kısmında oksidasyon vs. Mevcut mu diğer arızalı modülün? Silgi ile vs. Silmek gerekebilir, oksidasyonu ancak o çözüyor. İzopropil işe yaramaz genelde.

Temiz duruyor, deneyeyim yine de.

image.webp

image.webp

Evet.

Burası ile ilgili bir durum yok sanırım.

Eki Görüntüle 250928

Sorun görünmüyor, 1x16 da kullanım sağlayabilirsiniz. Manuel ayarlama yapın, 6400 1:1 mod açılabilir. Tekli modül daha kolaydır. Muhtemelen bundan öncesinde düz EXPO açtığınızdan 6400 1:2 mod kullanıyordunuz. O tarzda kullanım çok uygun değil, bellek kontrolcünün bellek frekansının yarı frekansı durumda çalıştığı senaryodan söz ediyorum.

Silgi olayını deneyin, fayda etmezse garanti göndermek lazım ama kit şeklinde aldığınız için RAM'siz kalırsınız. İkisini de göndermeniz lazım öyle bir durumda, ben şahsen 1x16 6400 1:1 mod ayarlayıp kullanırdım. Tekli 16 GB Gaming için yetmediği senaryo yok şu anda 1080p ve 1440p.

Kasayı yana yatırıp öyle yap tüm testlerini. Ayrıca ekran kartını da bir sök, onun da uçlarına bak ve bazen ekran kartını takarken çok bastırmamak gerekebiliyor veya bazen tam tersi de olabiliyor, hassas bir noktası da olabilir. Ayrıca HDMI veya DP kablosu hangisini kullanıyorsan diğerine geçmeyi de dene. İşlemci soğutucunun vidalarını bir tur gevşetmek de belki işe yarayabilir, çok sıkı ise. Ekran kartsız görüntüyü anakarttan almayı da denedin mi hiç?

Kasayı yana yatırıp öyle yap tüm testlerini. Ayrıca ekran kartını da bir sök, onun da uçlarına bak ve bazen ekran kartını takarken çok bastırmamak gerekebiliyor veya bazen tam tersi de olabiliyor, hassas bir noktası da olabilir. Ayrıca HDMI veya DP kablosu hangisini kullanıyorsan diğerine geçmeyi de dene. İşlemci soğutucunun vidalarını bir tur gevşetmek de belki işe yarayabilir, çok sıkı ise. Ekran kartsız görüntüyü anakarttan almayı da denedin mi hiç?

Tek tek tüm slotlarda baktığı için tekli modül mort gibi duruyor, sadece 1 kere görüntü alabildi sanırım. Tüm slotlarda denedi, bu arızalı olan hariç diğeri görüntü veriyor. Dual kanaldan ziyade tekli modül sorunu gibi duruyor. Yan yatırıp bakabilir, bir de silgi olayını denesin. Fayda etmezse garanti yolu görünür ya da 1x16 kullanıma devam eder. Farklı bir sisteme takıp da denemek lazım bir de bu arızalı modülü, o zaman net anlaşılır. Eldeki imkanlarla tekli modül mort gibi ama.

Kasayı yana yatırıp öyle yap tüm testlerini. Ayrıca ekran kartını da bir sök, onun da uçlarına bak ve bazen ekran kartını takarken çok bastırmamak gerekebiliyor veya bazen tam tersi de olabiliyor, hassas bir noktası da olabilir. Ayrıca HDMI veya DP kablosu hangisini kullanıyorsan diğerine geçmeyi de dene. İşlemci soğutucunun vidalarını bir tur gevşetmek de belki işe yarayabilir, çok sıkı ise. Ekran kartsız görüntüyü anakarttan almayı da denedin mi hiç
Tüm denemelerimi kasayı tekrar düzelterek yaptım, ekran kartımın yuvasında oturduğunda kapanan pimi kırık ama sorun yoktu alttan destekte var.

Kardeşinin Bilgisayarında da deneyebilirim aslında yarın ama onunkide gitmesin 🙂

Tüm denemelerimi kasayı tekrar düzelterek yaptım, ekran kartımın yuvasında oturduğunda kapanan pimi kırık ama sorun yoktu alttan destekte var.

Kardeşinin Bilgisayarında da deneyebilirim aslında yarın ama onunkide gitmesin 🙂

Gitmez, öyle bir durum yok. Bu arızalı modülü yarın diğer sistemde deneyin A2 slotta. Görüntü vermezse modül arızaya düşmüştür. Silgi olayı şu an deneyin, fayda etmezse yarın diğer sistemde bakın tekli olarak yine. Diğer türlü garanti yolu görünür, kit halinde göndermen lazım ya da 1x16 6400 1:1 mod ayarlayıp kullanırsın. Forumdaki DDR5 rehberinden faydalanın, nasıl RAM ayarı yapacağınız rehberde yer alıyor.

Gitmez, öyle bir durum yok. Bu arızalı modülü yarın diğer sistemde deneyin A2 slotta. Görüntü vermezse modül arızaya düşmüştür. Silgi olayı şu an deneyin, fayda etmezse yarın diğer sistemde bakın tekli olarak yine. Diğer türlü garanti yolu görünür, kit halinde göndermen lazım ya da 1x16 6400 1:1 mod ayarlayıp kullanırsın. Forumdaki DDR5 rehberinden faydalanın, nasıl RAM ayarı yapacağınız rehberde yer alıyor.
Allah Allah , BIOS sayfasını kaydedip çıktım bilgisayarı açtım sonrasında geri kapattım silgiyle sildiğim rami takmak için değiştirdim ve başlattım açıldı bilgisayar.

Bir iki defa açıp kapatacağım.

Açılıyor şu an da , hali hazırda kullandığımı 4. Slota takayım mı PC kapatıp?

Taktım fakat açılmadı.

Sonuç olarak bir şekilde 2 Ramde ayrı ayrı çalışabiliyor ama beraber çalışmıyor.

Son düzenleme: