Aynen bu kafayla devam et zırla o zaman ne diyeyim? Umarım sen de stresten kusar anlarsın demek istediğimi. Safi ergen.
Detaylar
Kim cevapladı?Tamam bazıları çabaladı gelişti kurtuldu diyelim. Çabalamasına rağmen başarısız olan ne yapsın? Standardımı düşüreceğime ya da paralı asker tutacağıma hiçbir şey yapmamayı yeğlerim.Dostum, ben de onu demeye çalışıyorum zaten. Bunların çoğu düzeltebileceği şeyler. Akıl sağlığı yerindeyse; kolu, bacağı sağlamsa ve tutuyorsa, sorun yok. Bir sabah uyandığında içtiği su steril değil diye enfeksiyon kapıp öleceği bir coğrafyada da yaşamıyor.
Genetik, aşırı anormal bir kusuru olmadığı sürece çirkinliğini düzeltebilir. Çenesi öndeyse geriye çektirir. Dişleri yamuksa düzeltir. Burnu bozuksa yaptırır. Jinekomastisi varsa jinekomasti ameliyatı olur.
Finansal gücü yoksa, kafasını çalıştırır internetten parasını kazanır. Yok, olmuyorsa üniversiteye girer okur. O da olmuyorsa kendi işini kurar, öyle çalışır. Ya da zorlar bir şekilde esnaf veya memur olmaya bakar.
Plankton beyni yoksa aptallığının önüne gayet de geçebilir. Günümüzde zeka eşiği çok aşağıda zaten, atacağı bir adım iki üç adımlık sıçrama yapacaktır.
Oturup bunlar var diye ağlamanın ve sal her şeyi demenin bir manası yok.
Hocam tamam iyi diyorsun da, denemedi diye 5-0 geride olacağına, dener 4-0 geride olur. Ayrıca ben bugüne kadar bir tane eleman görmedim ki yeteri kadar üstüne düştükten sonra sonuç alamasın. A'dan C'ye geçmek istiyor bu adam. A'da kalıp daha da paralanacağına, en azından B'ye geçmiş olur.Tamam bazıları çabaladı gelişti kurtuldu diyelim. Çabalamasına rağmen başarısız olan ne yapsın? Standardımı düşüreceğime ya da paralı asker tutacağıma hiçbir şey yapmamayı yeğlerim.
Avcılar ava çıkarken her zaman eli dolu gelecekler, her attığını vuracaklar diye bir kaide var mı? Yine de vurmak için deniyorlar sonuç olarak. Bir vuramıyor, iki vuramıyor, üçüncüde bir bakıyorsun eli dolu gelmiş. Bunun bir ton örneği var.
Uzaya gönderilen roketlerin amacı uzaya gitmek değil mi? O amacı gerçekleştirmek için kaç defa roketler atılıyor, başarısızlıklar oluyor. Başarılı olan roketler yarı yolda, gökyüzünün tam ortasında pat diye duruyorlar mı? Yoksa gidecekleri yere kadar son sürat devam mı ediyorlar?
Ya Nikola Tesla dediğimiz adam? Bugün herkes onu zamanının en iyi bilim adamlarından Edison ile kıyaslıyor. Oysaki bir zamanlar Tesla, Edison'un şirketinde çalışan orta seviye çalışanın biriydi. Statüsü düşüktü. Olduğu yerde kalmak istemedi, ideallerini gerçekleştirmek için bir kurşun atmayı, hatta Rus ruleti oynamayı tercih etti. Belki başaramayacaktı, belki millet ona deli veya zırva diyecekti, o yine de durmadı.
Spotify'ı yapan adamlar Napster'dan esinlendiler. Napster kopyası diye eleştirilere maruz kalacaklarını hiç mi düşünmedi mesela bu adamlar? "Zaten böyle bir uygulama var, tutmaz, salla gitsin" de demediler. Tutmasaydı ne olacaktı? Ne kaybedecekti adam? "Denemedim, ya deneseydim" demek yerine en azından "Denedim, olmadı" diyecekti.
Recep hoca bile bunun bir örneği. Adam sırf nato kafa nato mermer tiplere tepki gösterdi diye topa tutuldu, ağza alınmayacak eleştirilere hatta hakaretlere maruz kaldı. Twitter'da gündemlere falan çıktı. Onca gürültüden sonra gidip sessiz sedasız işine devam edebilirdi. Ama adam kalktı yeniden şirketini kurdu, hala sevdiği işi yapmaya devam ediyor. Konferanslara katılıyor, sağa gidiyor, sola gidiyor. Üretiyor, çalışıyor.
Ben demiyorum ki konu sahibini süper bir yolculuk bekliyor. İlla tökezlediği yerler olacak. Zaten mükemmel bir sonuç alabilmesi için çok şanslı olması lazım. Ama üstüne koyarak giderse başarılı olur, o potansiyel var bu adamda. Bugün Ronaldo dediğimiz adam süper bir kariyer elde etmişken bile antrenmanlarda sürekli dışarı şut çekiyor, ucube gibi vuruyor. Oturup pes ediyor mu? "Ulan ben dünyadaki en iyi topçulardan biriyim, ama antrenmanda bile dışarı vuruyorum, o zaman niye oynuyorum, bırakayım gitsin" diyor mu? Yoksa 39 yaşında her maça ilk defa çıkıyormuş gibi mi çıkıyor?
Demem o ki insanlar sürekli denemeye ve başarmaya eğilimli. Belki felsefik olarak içi boş görünebilir bazı insanlara bu durum, ama öyle. Sürekli bir şeyler denemek, üretmek zorunda. Bir yerde illaki hedefi tutturacak.
Yalnızlık zordur. Zor değil diyen yaşamamıştır, şu an yaşıyorum. Esenlikler dilerim.Muhtemelen hiçbir şey, yalnızlık pek de zor bir şey değil.
5 yıldır falan arkadaşım yokYalnızlık zordur. Zor değil diyen yaşamamıştır, şu an yaşıyorum. Esenlikler dilerim.
İnsanoğlu her şeye alışır.Yalnızlık zordur. Zor değil diyen yaşamamıştır, şu an yaşıyorum. Esenlikler dilerim.
Son düzenleyen: Moderatör:
Örnek Şekil A.
Benim ömür boyudur arkadaşım olmadı. Herkes benden nefret etti. Zaman zaman yalnızlık krizlerine girip saçma sapan web tanışma sitelerine kadar düşürdüm kendimi.
Alışamazsın.
DarkPassenger
Başarılı
Dostum, ben lisede sınıfta en başarılı öğrenciydim. Sınıftakilerle pek muhatap olmazdım açıkcası teneffüslerde dahi öğretmenlerimin yanına gider onlarla sohbet ederdim, sınıfta 40 kişi vardı 35'i benden nefret ediyordu 1 tane kız bana ilgi gösteriyordu baya samimiydik sonra sevgili olduk ama kısa sürede beni bıraktı ve o yıkımı hala yaşıyorum. Keşke bana yazdığında cevap vermeseymişim, kadınların ekseriyeti 2 yüzlü varlıklar seni ele geçirip egolarını tatmin edince bırakıyorlar. Sırf o kızdan dolayı başıma gelmeyen kalmadı.
Yeni konular
-
Play Store'daki sahte RetroArch uygulamasına dikkat edin!
- LeoTheLinuxEnthusiast6610
-
-
-
-
-
-
-
Yeni mesajlar
-
-
Play Store'daki sahte RetroArch uygulamasına dikkat edin!
- LeoTheLinuxEnthusiast6610
-
-
-