Dopamin hormon dengesini en iyi şekilde bozan 2 oyundur Valorant ve LoL. Valorant'ı bıraktıktan 1 hafta sonra hayat kalitem arttı. Video izlerken odaklanma problemi yaşamıyordum artık. Kim bilir LoL ne derece büyük problem yaratıyordur.
Çok oyun ve özellikle tiktok, reels gibi şeyler dopamin hormonunu çok büyük etkiliyor bunlar bırakılırsa hayattan aldığın zevki ve odaklanma seviyenin nasıl arttığını gerçekten görebilirsin eski insanların daha mutlu daha enerjik olmasının nedeni de bu.

MOBA'da genel olarak dususun onue gecemiyorsun. DotA, DotA 2, LoL, bir zamanlar populer olan ama su an adi bile duyulmayan birkac MOBA oyunu daha vardi. Oyunun gelisimi de bir sure sonra sacma sapan yere sapiyor. DotA 2 bence inanilmaz oyun ama eski haliyle daglar kadar fark var. Yeni nesil zorlaniyor diye oyunu kolaylastirdikca kolaylastirdilar haliyle DotA'nin o zorlu strateji mantigi da kayboldu.

Aman azalmasin. LoL'ün toksik kitlesi başka oyunlara falan kaymasin sakin. Valorant ve LoL iyidir devam gençler. Akıl sağlığına faydali diye duydum.

Yeni gelenler oynayamıyor. Karmaşık geliyor. Bir de çok fazla online oyun var. CS de çok düştü. Skiller para etmese oynayan yok.

LoL ve Valorant'ı bıraktım stres seviyem azaldı. Herkese tavsiye ederim. Hikayeli oyun oynayın.

Herhalde millette bu durumu fark ettiki oyuncu sayısı azalmış.

Geç bile kalındı. TC kimlikle girilmesi gereken bir oyun ve bizimkisi gibi mentali patlak olan bir ülkede takım oyunu olan bütün oyunlar delirtir. MMORPG çıkartırsa Riot yeniden şahlanır bana göre.