ALCYONEUS 39
Başarılı
Koü 2025.
Çok şaşırdım hocam. Bende Kocaeli Üniversite'sinde makine bölümü okuyorum. AutoCAD, SolidWorks tarzı programlar okulda bizim işimize hiçbir şekilde yaramıyor. Dediğiniz gibi öğrenci kendini geliştirmek isterse bu programları kullanabilir ki bu programlarda ucuz değil. Gerçekten pahalı programlar.
Ben 2025 yılında ortalama denebilecek bir meslek lisesinde Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri bölümünden mezun oldum ve biz en az 3-4 devre projesi ve ödevi için çizimde Proteus kullandık, elektropnömatik sistemler için de FluidSIM kullandık. Açıkçası MYO'larda bu programlar olmadan hala ilkel yöntemler kullanılıyorsa ve aranızda sene farkıyla böyle bir müfredat değişimi olduysa çok yazık meslek eğitimi için. KOÜ, Marmara, UÜ, SUBÜ gibi okulların MYO'ları bizde hep önerilirdi meslek lisesinin devamı olması için... İlginç.Çok şaşırdım hocam. Bende Kocaeli Üniversite'sinde makine bölümü okuyorum. AutoCAD, SolidWorks tarzı programlar okulda bizim işimize hiçbir şekilde yaramıyor. Dediğiniz gibi öğrenci kendini geliştirmek isterse bu programları kullanabilir ki bu programlarda ucuz değil. Gerçekten pahalı programlar.
Bu sene yurtta kaldım 4 farklı MYO'da okuyan 3 makine 1 elektrik öğrencisiydik fakat hiçbirimiz bilgisayara ihtiyaç duymadık. Bunun yanı sıra İÜ, Marmara Üniversitesi, SUBÜ, BTÜ'den arkadaşlarım da var onlarda da sistemin çok farklı olmadığını biliyorum.
Teknik resimleri bile teknik resim kağıdına kalemlerle çizdik, bilgisayarla işimiz olmadı. Aynı okulda okuyup bu kadar farklılık olmasına şaşırdım açıkçası.
Aslında eğitim olarak çok yanlış diyemem çünkü şu anda teknikerden fazla mühendis var. Bu işler daha çok mühendislerin işleri ve fabrikalar tekniker alacağına mühendis alıyor. Teknikerlerin sahadaki işi daha çok bilmesini istiyorlar. Bizim okulumuzda mesela bu doğrultuda 2. sınıfı tamamen İME'de geçirtiyor. Bu sayede aslında bölümümüz için daha önemli olan eğitimi alabiliyoruz.Ben 2025 yılında ortalama denebilecek bir meslek lisesinde Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri bölümünden mezun oldum ve biz en az 3-4 devre projesi ve ödevi için çizimde Proteus kullandık, elektropnömatik sistemler için de FluidSIM kullandık. Açıkçası MYO'larda bu programlar olmadan hala ilkel yöntemler kullanılıyorsa ve aranızda sene farkıyla böyle bir müfredat değişimi olduysa çok yazık meslek eğitimi için. KOÜ, Marmara, UÜ, SUBÜ gibi okulların MYO'ları bizde hep önerilirdi meslek lisesinin devamı olması için... İlginç.
Çok şaşırdım hocam. Bende Kocaeli üniversite'sinde makine bölümü okuyorum. AutoCAD, SolidWorks tarzı programlar okulda bizim işimize hiçbir şekilde yaramıyor. Dediğiniz gibi öğrenci kendini geliştirmek isterse bu programları kullanabilir ki bu programlarda ucuz değil. Gerçekten pahalı programlar.
Bu sene yurtta kaldım 4 farklı MYO'da okuyan 3 makine 1 elektrik öğrencisiydik fakat hiçbirimiz bilgisayara ihtiyaç duymadık. Bunun yanı sıra iü, Marmara Üniversitesi, subü, BTU'den arkadaşlarım da var onlarda da sistemin çok farklı olmadığını biliyorum.
Teknik resimleri bile teknik resim kağıdına kalemlerle çizdik, bilgisayarla işimiz olmadı. Aynı okulda okuyup bu kadar farklılık olmasına şaşırdım açıkçası.
Aile evinde değil yurtta kalacaksan laptop şart, iki bölümde de tasarım programları oluyor her şekilde iyi bir bilgisayara ihtiyacın oluyor. Oda arkadaşım SolidWorks, catıa, Fusion gibi programları kullanabiliyordu. Ben elektronik çıkışlıyım proteus 8.1, AutoCAD, microc ve C++ ile ilgili dersler alıp uygulamalarını yapıyorduk mecburen bilgisayar aldım. Elektrikçiler için de aynı şekilde onlar bizden daha fazla AutoCAD ile ilgileniyor ve bu zamanda bu tarz programları ön lisans dahi okusan bilmek alanında seni farklı kılar. Hatta sana şöyle bir şey anlatayım bizde hem devre hem yazılım kullanılıyordu yani önce proteus design Suite üzerinden devreyi çiziyorduk ardından farklı bir program üzerinden( hangi program ile kod yazdığımızı hatırlamıyorum çok kafa yormamıştım) yazdığımız kodu derleyip tasarladığımız devrenin içerisindeki mikro denetleyiciye yükleyip devrenin çalışmasını simüle ediyorduk. Tabii okulun kaynakları bir noktada yetersiz kaldığı için de programları kendimiz yükleyip odamızda dersimize çalışıyorduk yani bir noktada o bilgisayar olmadan olmuyor zaten bunların dışında sunum dersleri de var eğer aile evinde kalmayacaksan dizüstü bilgisayar almaya mecbur kalacaksın ya da başkalarından bilgisayar isteyeceksin başkaları da bilgisayarını vermeye güvenemiyor. Bu arada gittiğin okulun rahatlığına göre de hiç bilgisayar kullanmadan bölümden mezun olabilirsin daha doğrusu yine bilgisayarla işin olur ama bahsettiğim kadar olmaz biraz bilgisayarı kullanırsın yazılı sınavları verirsin ortalama bir not ile sadece dersi geçerek mezun olursun ama benim tavsiyem o programları kullanmayı öğrenmen olur özel sektörde sırf kendilerine etkisi olacak diye özel platformlarda bu programların kurslarını alanlar var mesela makine okuyup tasarım teknikeri olabilirsin ya da bilmeyip üretim kısmında çalışabilirsin.