@Ayhan Dönmez, yarın bir gün yeni bir deneme yapacağım özellikle trefi 65533 bir de tRFC 480 düşünüyorum(boot etmişti çünkü)yapacağım denerken önerdiğin bir şey var mı? Uzun uzun test etmek gibi.

Sende Mixed aktif, tRFC2 300, tRFCsb 180 bırakıldı diye hatırlıyorum. TRFC1 480 ile işin yok yani. Bunun altına genelde düşemezsin ama 65.535 tREFI yapmanı tavsiye ederim. Aynı şekilde 1.4V CL28 dene. Hata verirse DRAM Voltage 1.45 denersin, CL28 açacaktır. High Voltage modunu açman lazım 1.435 üzeri vermen için. 1.43 denesen belki o da geçer CL28.

Sende mixed aktif, tRFC2 300, trfcsb 180 bırakıldı diye hatırlıyorum. tRFC1 480 ile işin yok yani. Bunun altına genelde düşemezsin ama 65.535 trefı yapmanı tavsiye ederim. Aynı şekilde 1.4v CL28 dene. Hata verirse DRAM voltage 1.45 denersin, CL28 açacaktır. High voltage modunu açman lazım 1.435 üzeri vermen için. 1.43 denesen belki o da geçer CL28.

Evet abi dediğin doğru, CL 28 ve trefı deneyeceğim, Memtest Pro yapmam lazım değil mi?

@SalimBdk @Ayhan Dönmez dün arkadaşımın yeni toplamış olduğu PC'ye bayağı gevşek standart zamalama verdim ama aynı Salim bey gibi patladı. Bu patlama X870E MSI Edge kartta oldu. Yedeğine B650 Gigabyte Gaming AX kartı ile sorunsuz çalıştı.

AM5'e geçtiğimden beri bazı arayüz özellikleri hariç hiç üzmedi Gigabyte. AM5'te Gigabyte ve ASUS alınmalı sadece.

@SalimBdk @Ayhan Dönmez dün arkadaşımın yeni toplamış olduğu PC'ye bayağı gevşek standart zamalama verdim ama aynı Salim bey gibi patladı. Bu patlama X870E MSI Edge kartta oldu. Yedeğine B650 Gigabyte Gaming AX kartı ile sorunsuz çalıştı.

AM5'e geçtiğimden beri bazı arayüz özellikleri hariç hiç üzmedi Gigabyte. AM5'te Gigabyte ve ASUS alınmalı sadece.
Bios çöktü doğru mu giremedin

Ben suna kanaat getirdim msi bir tık fazla sıkıntı çıkarma oranı fazla diğerlerine göre

Aslında bunu anlamak bu kadar zor değil ama birisi ısrarla video çekip sponsorluk uğruna bu kartlar sorunsuzdur, sıfır sorun vardır. Sizler kullanmayı bilmiyorsunuz diyor. Olan son kullanıcıya oluyor sonunda, gerekli uyarıları yapsak da nafile. Bu ülke editörlerden çok çekti, halen daha çekmeye devam ediyor.

@ShadowLegion Bir yerden sonra tecrübeye bakıyor bu tarz işler, elimizin altından çok fazla sistem geçti, bir sürü sistem ayarladık. Bu kartlar net şekilde sorunlu.

@Ayhan Dönmez, sistem ilk defa reset attı ama nedenini tam çözemedik @ahmetmelihalemdar abi ile daisy chain kablodan şüphelendik ayarları girdiğimizden beri saatlerce oyun oynandı zaten 7 8 saat PC açık oluyor az önce The Last of Us oynarken başıma geldi oyun zaten sistemin bütün kaynaklarını emiyor.

Ekran kartı Kernel Power sebebi, PSU sipariş et en kısa sürede. Elindeki karttan olacaksın yoksa. 9070 XT senin tarzda kullanan görmedim Salim. O bağlantı şekli yanlış.

@ahmetmelihalemdar Salim'e A+ Tier bir PSU sipariş geçin. En kötü Vatan MSI 750W'lık Gen 5 modelleri indirime giriyor arada. Az araştırmak lazım. MSI genelde forumlarda önerilmiyor C Tier oluşu nedeniyle ama normal kullanıcıya fark olmaz. Bağlantı şekli, güç çıkışları uygun olanı sipariş edin.

Ekran kartı Kernel Power sebebi, PSU sipariş et en kısa sürede. Elindeki karttan olacaksın yoksa. 9070 XT senin tarzda kullanan görmedim Salim. O bağlantı şekli yanlış.

@ahmetmelihalemdar Salim'e A+ Tier bir PSU sipariş geçin. En kötü Vatan MSI 750W'lık Gen 5 modelleri indirime giriyor arada. Az araştırmak lazım. MSI genelde forumlarda önerilmiyor C Tier oluşu nedeniyle ama normal kullanıcıya fark olmaz. Bağlantı şekli, güç çıkışları uygun olanı sipariş edin.
Verdik abi. Raijintek Cratos 1000w. Persembe ye gelir. Gelene kadar da yüklenme karta dedim.
Muhtemelen anlık pik yaptı, tek 8 pin kaldıramadı gpu, reset attırdı diye düşündüm

Verdik abi. Raijintek Cratos 1000w. Persembe ye gelir. Gelene kadar da yüklenme karta dedim.
Muhtemelen anlık pik yaptı, tek 8 pin kaldıramadı gpu, reset attırdı diye düşündüm

Doğru düşündün, bu kart o şekilde kullanılmaz. Kartı eline alacak böyle devam ederse. Her şeyin sorumlusu da RAM olamaz. Kernel Power başı çeker ekran kartı ve PSU. :)