Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam ben SEO uzmanı değilim ki bunları bileyim.
İşte bunu bilmeyenler için o kural eklendi ya zaten. İnsanlara SEO dersi vermek yerine "Kardeşim forumumuzda kopyala yapıştır yapmayın." diye kural ekleniyor.

Buradaki 100 kullanıcadan en az 80 tanesi de bilmiyordur.
İmkansız. Çoğu kişi başka sayfadan kopyala yapıştır yapmaktan çekiniyor. Bir bilgilendirme için yapanlar da "kaynak" belirtiyor. Kaynak olduğu için arama motoru backlink'in farkına varıp SEO puanını kırmıyor.

• Beğendim
İfadeler: 143
Birisi yazınca sorun olmuyor da benim yazdığımda hemen bahane bulup cezayı basan moderatörler var. Bazı kişilere ayrıcalıkları tanıması hiç hoş değil. Ayrım yapmadan moderatörlüğü yapamıyorsa işi bırakıp gitsin. Benim fikrim bu.

Birisi yazınca sorun olmuyor da benim yazdığımda hemen bahane bulup cezayı basan moderatörler var. Bazı kişilere ayrıcalıkları tanıması hiç hoş değil. Ayrım yapmadan moderatörlüğü yapamıyorsa işi bırakıp gitsin. Benim fikrim bu.

İşte ben de sabahtan beri bunu anlatmaya çalışıyorum. Kurallar bazı kişilere varken bazı kişilere olmuyor. Sonra inisiyatif aldık diyorlar.

• Beğenmedim
İfadeler: 143
Kurallar herkese eşitse herkese uygulanacak. Ünvanı var diye es geçilmemeli.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşte ben de sabahtan beri bunu anlatmaya çalışıyorum. Kurallar bazı kişilere varken bazı kişilere olmuyor. Sonra inisiyatif aldık diyorlar.

Bazıların toleransı fazla olabiliyor. Bu sebeple moderatör alımı yapılırken kişilik testi eklenmeli. Bu tip kişiler moderatörlük yapmamalı.

Basit mantık önce burada açarsan silinmez, sonra burada açarsan silinir.

Olay sen açtın silindi o açtı silinmedi değil. Sen önce farklı yere açtın silindi o önce buraya açtı silinmedi. Burada tanışıklık bir durum yok.

Moderatörler o anlık keyfine göre iş yapıyorlar mı tabii ki yapıyorlar, adamın keyifsiz zamanına denk gelirsen ceza alabilir misin tabii ki de alabilirsin ama senin yaşadığın durumda moderatörün keyfinden kaynaklanan bir durum yok.

Kural açık ya birebir aynı konuyu açma ya da önce buraya aç. Hangi taraftan cevap umuyorsan önce oraya açarsın öbürüne de az biraz değiştirir açarsın bu kadar basit.

Saçma mı, evet saçma. Sonuçta burada yardım alıp veriyoruz ama bu siteler para da kazandığı için SEO aramalarda öne çıkmak için önemli bu sebeple de açacaksan önce bizde açacaksın diyorlar. Açmıyorsan da bizi bozma diye de siliyorlar.

Olay zaten benim konum silindi diye patlamadı, sadece son nokta o oldu. Neyse ben artık bu konuda daha fazla bir şey demeyeceğim.
Yönetici bey zaten gerekli cevabı verdi.

Uyarı verip vermemek de moderasyon inisiyatifindedir.

Demek ki istediklerine ceza veriyorlar istemediklerine vermiyorlar soran olursa da inisiyatif aldık, beğenmediysen başka foruma git diyorlar.
@Recep Baltaş bu moderatörler ile işiniz zor :)

Belirlenmiş bir kural varsa uygulanır, kişiye özel kural değiştirilmez. Uyarı verip vermemek de moderasyon inisiyatifindedir, yani silinecek bir şey varsa yine de silinir. Kurallara uymak yerine kendi kurallarınızı yazacaksanız tek bir forumu kullanmayı deneyebilirsiniz.
Ne demek moderatörlerin inisiyatifinde? O zaman ağalık düzenine döner. Liyakatlli davranmak zorundasınız.

Olayı herkes anlamak istediği gibi anlamış. Moderatörler gördüğü hatayı düzeltmek ile mükellef, uyarı vermek konusunda inisiyatif kullanabilir. Kaldı ki her yapılan hataya uyarı verilseydi, diğer sevmediğiniz forumlardan bir fark kalmazdı. Uyarının mantığı da şu şekilde işler, bir üye hata yaptıysa ilkinde uyarı verilmeyebilir (inisiyatif kısmı burada devreye girer) ama aynı hatayı sürekli yapmaya devam ediyorsa uyarı verilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.