Bende Barış beyin dediğini diyecektim, çok uzun süredir forum kullandığımı düşünüyorum farklı farklı. Bazı yöneticilerin forumlarda koyduğu kurallar veyahut hayata bakış açısı forum yönetimine ciddi şekilde yansıyor, çok belli ediyor forumlar arası fark moderasyon konusunda. Bazı moderatörler var çok ağır başlılar, hemen cezaya gidip inisiyatif almıyorlar kendini yukarıda görme ve ön yargı yok ama bazıları da hiç acımaz o tamamen moderatörün günlük haline ve kişiliğine yani şansınıza çok değişebiliyor. Bazen saat bile değiştiriyor mesela bazı saatler forumda yoğunluk oluyor moderatör sayısı da fazla oluyor raporlara hemen dönülüyor bazen de 30 dakika bekliyoruz. Allah herkesi iyi insanla karşılaştırsın sözü burada da geçerli. Bazı moderatörlere denk geldim aşırı sohbet sever bazıları da çok katı oluyor bazıları da rapor eden kişinin yazılarını ciddi bir şekilde inceliyor düşüncelerini okuyor resmen. Rapor sistemini ne kadar iyi kullandığınız da aşırı değiştiriyor durumu.
Moderatörlerin sabır ve sükûneti kişiliklerine göre çok değişiyor...
Bazı forumlarda ceza yemeniz için çabalamanız gerekir bazılarında da hiç gerekmiyor. Mesela zihniyet var farklı fikirleri inanılmaz sahipleniyor zihniyet var tek görüşlü hayatta değiştiremiyorsun onu genelde ben buna çok dikkat ediyorum. Hani hiçbir yerde kusursuzluk aramamak lazım elinden geleni yapması birinin benim için yeterli. Her insanın bir hayata bakış açısı ve duygusu var moderatörler robot değil ya. Madem moderatörün bana eşit davranmadığını hissediyorum ya bilet açarım ya da hesabımı kapatmaya çalışırdım konu açmak daha çok destek vermek demektir zaten. Bir sürü teknoloji forumu var ve hepsinin bir amacı var, kendinizi ait hissetmediğiniz, dışlandığınız ve sayılmadığınız yerde durmayın.