- Makaleler
- 1
Hocam kafayı kırdım eski biosu yükledim. Tüm ayarları yeniden girdim yedekte aldım. Bu arada bios ayarlarının ekran görüntülerini de aldım belki başkasına lazım olur.
Biosa girmeye yine izin vermiyor. allah belalarını versin nasıl bir anakart nasıl bir yazılım bu.
Ram testi 5.23 de hata verdi. hwinfoda 53 dereceyi gördü. zaten o sırada hata geldi
Daha düşük hızlarda ayarlama yapabilir miyiz?. Yani çoık hız takıntım yok. olduğu kadar yeterli benim için
tüm bios görselini geminiye attım hocam. şunları yazdı sence doğru mu. benim için yüksek performasna gerek yok yani stabilite daha önemli. ayar düşürebiliriz
Bir de bunu yazdı
@uthRED Yapay zeka çok anlamıyor bu işlerden, absürt şeyler öneriyor. Böyle bakarsan anlarız. SoC 1.3, VDDP 1.1, VDD 1.52, VDDQ 1.45, VDD IO 1.4. Eğer bu hata vermez ise kalsın.
MCR açıkken PDM kapalı olursa mavi ekran veriyor, ama bu eski çipsetlerin sorunu. B850-X870'te bu sorun yok. MCR-PDM kapalı olması daha iyi uzun vade zaten, OC profillerde açık kalmazsa iyi olur.
@uthRED Bunları değişip bakarsın dediğim gibi. Hata varsa yeni değerler veririm.
Integrated Graphics kapalı kalmak zorunda, onu açık unuttuysan bu sıkıntıları yapabilir. Şimdi bellek mi yoksa bellek kontrolcü mü problem, onu çözmek lazım. Dediğim değişiklikler ile kendine gelmesi lazım. Clear CMOS sonrası sıfırdan girersin hızlıca değerleri.