Yer
İstanbul
Herkese selam. 18 yaşındayım, boyum 1.93 ve 135 kilo civarlarındayım. Son 1,5 aydır Fitness'a gidiyorum ve onun yanında yarım yamalak bir diyetle 7-8 kilo vermeyi başardım. Bir 1,5 ay daha fitnessa devam ettikten sonra üyeliğimi Mart ortasından Haziran'a kadar dondurmayı düşünüyorum. Çünkü aynı zamanda bir yandan da YKS öğrencisiyim ve son aylar kafamı sadece sınava vermeyi düşünüyorum. Sınavdan sonra ise üniversiteye kadar büyük ihtimalle bir işte çalışırım gibi düşünüyorum, öyle olunca gün boyu işte olacağımdan spora vakit kalmayacak gibi ama eğer çalışmazsam kesinlikle fitnessa devam etmeyi düşünüyorum.

Şimdi birkaç sorum olacaktı. Boyuma göre kilomun en kötü 100 olması gerektiğini düşünüyorum, o yüzden de en az 35-40 kilo gibi bir şey vermem gerekiyor gibi. Fakat internetten baktığımda belli bir kilodan sonra kilo verince deri sarkması oluştuğunu gördüm. Eğer fitnessa devam edersem bu sarkma büyük ihtimalle en aza inecektir fakat saydığım sebeplerden dolayı fitness yapamayıp sadece dengeli beslenme ve ufak sporlar yapıp (yürüyüş, mekik, squat vb.) Kilo verirsem herhangi bir sarkma yaşar mıyım? Nasıl ilerlemeliyim sizce?

Boyun uzun olduğundan o kadar dramatik bir deri sarkması olmaz 100 kilo civarlarında olursan.
Günlük ort. 500 kalori açığı ile uzun sürede verirseniz deri sarkması olmaz. Muratabigf gibi 1 ayda 25-30 kilo verirseniz güzel bir deri sarkması olur. Onları aldırıp pilavınıza katarsınız. Mis gibi olur. Çok ekonomik.
1 kilo vermek için 7700 kalori açığı oluşturmak gerekiyor. Günde 500 kalori açığı verse bir ayda 2-3 kilo anca verir.

Boyun uzun olduğundan o kadar dramatik bir deri sarkması olmaz 100 kilo civarlarında olursan.

1 kilo vermek için 7700 kalori açığı oluşturmak gerekiyor. Günde 500 kalori açığı verse bir ayda 2-3 kilo anca verir.

Önerilen ve sağlıklı olan 500 kalori. Çok düşük olduğunu ben de biliyorum. Bunu kendim bile uygulamıyorum. Günlük almam gereken kalorinin yarısından daha az alıp üstüne her gün 1 saat bisiklet sürerek 15 kilo verdim.

Günlük ort. 500 kalori açığı ile uzun sürede verirseniz deri sarkması olmaz. Muratabigf gibi 1 ayda 25-30 kilo verirseniz güzel bir deri sarkması olur. Onları aldırıp pilavınıza katarsınız. Mis gibi olur. Çok ekonomik.
Hocam fazlası olsa sorun olur mu? Genellikle doyduğumu hissediyorum ama abur cubur zaafım olduğu için o biraz zorluyordu. Onu da kökten kesmeyi planlıyorum.

Hocam zaten 2-2.5 sene öncesinde 105 kilo civarlarındaydım. Bu süre zarfında bayağı almış bulundum. Ayda kaç kilo olacak şekilde gitsem iyidir?

Ne kadar sürede 35 kilo vermek istediğine göre değişir. Aşırı sağlıksız bir şekilde 2.5-3 ayda 35 kilo verilebilir. Kilonuzu sabit tutabilmek için gereken günlük kalori 4250. 3 ayda 35 kilo vermeniz için günlük 3000 kalori açık bırakmanız gerek. Bu şekilde yaptığınız zamanda vücudun dengesi altüst olur.

Hocam fazlası olsa sorun olur mu? Genellikle doyduğumu hissediyorum ama abur cubur zaafım olduğu için o biraz zorluyordu. Onu da kökten kesmeyi planlıyorum.

Mümkünse haftada bir tüketmeye çalışın.

Ne kadar sürede 35 kilo vermek istediğine göre değişir. Aşırı sağlıksız bir şekilde 2.5-3 ayda 35 kilo verilebilir. Kilonuzu sabit tutabilmek için gereken günlük kalori 4250. 3 ayda 35 kilo vermesi için günlük 3000 kalori eksik alması gerekir. Bu şekilde yaptığınız zamanda vücudun dengesi altüst olur.
Hocam biraz kalıplı olduğum için 100'ün altı kötü durur diye tam 100 olarak belirledim. 7-8 ayda versem bile benim için idealdir. Sonraki sonbahara kadar diyebilirim yani. Genel olarak evde ne pişerse onu yiyen birisiyim, dışarıdan ara sıra beslenirim. Sizce inciğine cıncığına kadar günlük aldığım karbonhidrat, protein vs. kontrol edeyim mi yoksa sadece kalori hesabı mı yapayım?

Hocam biraz kalıplı olduğum için 100'ün altı kötü durur diye tam 100 olarak belirledim. 7-8 ayda versem bile benim için idealdir. Sonraki sonbahara kadar diyebilirim yani. Genel olarak evde ne pişerse onu yiyen birisiyim, dışarıdan ara sıra beslenirim. Sizce inciğine cıncığına kadar günlük aldığım karbonhidrat, protein vs. kontrol edeyim mi yoksa sadece kalori hesabı mı yapayım?

Hepsini kontrol etmeniz daha iyi olur. Kalori İhtiyacını Hesapla - Fit Yemek

8 ayda 100 Kilo'ya düşmeniz için günlük ortalama 1100-1200 kalori açığı bırakmanız gerekiyor. Mümkünse ailenize yemekleri biraz daha sağlıklı yapmalarını söyleyebilirsiniz. Daha az yağlı vb.

Hocam yemek yiyerek kilo verilmez. Karnınızın guruldadığını yer yer hissetmeniz lazım. Günde iki öğün beslenin sağlıklı şeyler yiyin yanında da bol bol su için. Ancak böyle kilo verirsiniz. Gerçi kendinizi bir anda böyle bir disipline sokarsanız 2. günde pes edersiniz. O yüzden çok da acımasız olmayın biraz daha ılımlı olun kendinizi yavaş yavaş alıştırın bu düzene.

Hocam yemek yiyerek kilo verilmez. Karnınızın guruldadığını yer yer hissetmeniz lazım. Günde iki öğün beslenin sağlıklı şeyler yiyin yanında da bol bol su için. Ancak böyle kilo verirsiniz. Gerçi kendinizi bir anda böyle bir disipline sokarsanız 2. günde pes edersiniz. O yüzden çok da acımasız olmayın biraz daha ılımlı olun kendinizi yavaş yavaş alıştırın bu düzene.

İlk başlarda sadece akşam yemeği yiyip öğlenleri soda içiyordum. 2.5-3 ay devam ettikten sonra biraz esnettim. Obezlere zorbalık yapar gibi vücudumu zorbaladım.