Herkese selam. 18 yaşındayım, boyum 1.93 ve 135 kilo civarlarındayım. Son 1,5 aydır Fitness'a gidiyorum ve onun yanında yarım yamalak bir diyetle 7-8 kilo vermeyi başardım. Bir 1,5 ay daha fitnessa devam ettikten sonra üyeliğimi Mart ortasından Haziran'a kadar dondurmayı düşünüyorum. Çünkü aynı zamanda bir yandan da YKS öğrencisiyim ve son aylar kafamı sadece sınava vermeyi düşünüyorum. Sınavdan sonra ise üniversiteye kadar büyük ihtimalle bir işte çalışırım gibi düşünüyorum, öyle olunca gün boyu işte olacağımdan spora vakit kalmayacak gibi ama eğer çalışmazsam kesinlikle fitnessa devam etmeyi düşünüyorum.
Şimdi birkaç sorum olacaktı. Boyuma göre kilomun en kötü 100 olması gerektiğini düşünüyorum, o yüzden de en az 35-40 kilo gibi bir şey vermem gerekiyor gibi. Fakat internetten baktığımda belli bir kilodan sonra kilo verince deri sarkması oluştuğunu gördüm. Eğer fitnessa devam edersem bu sarkma büyük ihtimalle en aza inecektir fakat saydığım sebeplerden dolayı fitness yapamayıp sadece dengeli beslenme ve ufak sporlar yapıp (yürüyüş, mekik, squat vb.) Kilo verirsem herhangi bir sarkma yaşar mıyım? Nasıl ilerlemeliyim sizce?