thesnakeee

Başarılı
Merhaba arkadaşlar,

Şöyle bir sorunum var sistemi yeni topladım ilk kez bi occt testi yapayım dedim.

Boşta 40-41 derecede olan sistem OCCT testini başlattığım andan itibaren 100 dereceye çıkıyor ve 98-100 derecenin altına inmiyor.
Test bittiği an saniyesinde 40 dereceye geri iniyor.

İşlemci i7-14700K
Sıvı soğutma Deepcool LE720
Kasa Asus TUF GT502

Bunun böyle olması normal mi sorun nedir?

Fan ayarlarından dolayı oluyor olabilir mi?

Şimdiden teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_4.webp
    Screenshot_4.webp
    109,9 KB · Görüntüleme: 148
  • Screenshot_3.webp
    Screenshot_3.webp
    109,6 KB · Görüntüleme: 151
  • Screenshot_5.webp
    Screenshot_5.webp
    33,3 KB · Görüntüleme: 120
  • Screenshot_1.webp
    Screenshot_1.webp
    113,6 KB · Görüntüleme: 113
  • Screenshot_2.webp
    Screenshot_2.webp
    110,8 KB · Görüntüleme: 120
  • Screenshot_6.webp
    Screenshot_6.webp
    16,3 KB · Görüntüleme: 104
  • Screenshot_9.webp
    Screenshot_9.webp
    19,5 KB · Görüntüleme: 99
  • Screenshot_8.webp
    Screenshot_8.webp
    20,3 KB · Görüntüleme: 91
  • Screenshot_10.webp
    Screenshot_10.webp
    20,7 KB · Görüntüleme: 151
Merhaba arkadaşlar,

Şöyle bir sorunum var sistemi yeni topladım ilk kez bir OCCT testi yapayım dedim.

Boşta 40-41 derecede olan sistem OCCT testini başlattığım andan itibaren 100 dereceye çıkıyor ve 98-100 derecenin altına inmiyor.
Test bittiği an saniyesinde 40 dereceye geri iniyor.

İşlemci i7-14700K
Sıvı soğutma DeepCool LE720.
Kasa ASUS TUF GT502.

Bunun böyle olması normal mi sorun nedir?

Fan ayarlarından dolayı oluyor olabilir mi?

Şimdiden teşekkür ederim.

Hocam MSI Center uygulamasından çok anlamam ama bazen sıvı soğutma pompasının deviri düşebiliyor onun sürekli sabit kalması lazım. Onu bir kontrol ederseniz iyi olur.

Çekilen güç için o sıcaklıklar normal, bir sorun yok.
Hocam 100 dereceye çıkması normal mi? Bu tehlikeli diye biliyorum internetteki testlere bakıyorum 80-85 derece herkesin testleri.
Ofiste i9 14900ks ve asus rog strix LC III 360 sıvı soğutmayla 10 dk testte 80 derecenin üstüne çıkmadı.
Bir gariplik var bence
Hocam MSI Center uygulamasından çok anlamam ama bazen sıvı soğutma pompasının deviri düşebiliyor onun sürekli sabit kalması lazım. Onu bir kontrol ederseniz iyi olur.
bakacağım hocam bios modda da deniyorum aynı manuel ayarlıyorum yine aynı bi değişme olmuyordu ama devir düşüyorsa ne yapmam gerekiyor?

Normal ama bu işlemciye böyle ağır testler yapmanı önermem çünkü 13. ve 14.nesil Intel işlemcilerin durumu sakat. Bir an önce BIOS güncellemesi yap o işlemciye yoksa bozulma ihtimali var.

Hocam 100 dereceye çıkması normal mi? Bu tehlikeli diye biliyorum internetteki testlere bakıyorum 80-85 derece herkesin testleri.
Ofiste i9 14900KS ve ASUS ROG STRIX LC III 360 sıvı soğutmayla 10 dk testte 80 derecenin üstüne çıkmadı.
Bir gariplik var bence.

Tehlikeden kastınız işlemcinin yanması ise yeni nesil işlemciler de belli bir sıcaklıktan sonra PC kendini kapatır zaten.

Bakacağım hocam BIOS modda da deniyorum aynı manuel ayarlıyorum yine aynı bir değişme olmuyordu ama devir düşüyorsa ne yapmam gerekiyor?

Hocam pompa deviri normalde %100 olarak gelir zaten ama otomatikte veya manuel olarak düşükse fan Control gibi 3. parti uygulamalardan %100 veya %100 çok gürültülü çalışıyorsa %65'in altına inmeyecek şekilde sabit bir RPM değeri vermeniz gerekebilir.

Ama anakartınızda CPU pompası için ayrı bir giriş yoksa sıvı soğutucu pompanız CPU fan olarak görülebilir ona dikkat edin.

Boş da böyleyse tahminimce fan ayarların da bir sorun olabilir. Ama baktığım kadarıyla aşırı güç çekiyor.
Yok hocam boşta 40-41 derece hep. Euro Truck Simulator oynadım bi tek 55-60 dereceyi geçmiyor. Fan ayarlarım hem otomatik hem manuel denedim derece değişmedi
Normal ama bu işlemciye böyle ağır testler yapmanı önermem çünkü 13. ve 14.nesil Intel işlemcilerin durumu sakat. Bir an önce BIOS güncellemesi yap o işlemciye yoksa bozulma ihtimali var.
Sistemi kurduğumda beta sürüm vardı bi altını kurmuştum bios güncellemesi gelmiş tekrar güncelleyeceğim
Hocam pompa deviri normalde %100 olarak gelir zaten ama otomatikte veya manuel olarak düşükse fan Control gibi 3. parti uygulamalardan %100 veya %100 çok gürültülü çalışıyorsa %65'in altına inmeyecek şekilde sabit bir RPM değeri vermeniz gerekebilir.

Ama anakartınızda CPU pompası için ayrı bir giriş yoksa sıvı soğutucu pompanız CPU fan olarak görülebilir ona dikkat edin.
anakart msi pro z790-a her kabloyu doğru taktım diye düşünüyorum ama cpu fan ve cpu Pump kablosunu tekrar kontrol edeceğim

Ofiste i9 14900ks ve asus rog strix LC III 360 sıvı soğutmayla 10 dk testte 80 derecenin üstüne çıkmadı.
Bir gariplik var bence

bakacağım hocam bios modda da deniyorum aynı manuel ayarlıyorum yine aynı bi değişme olmuyordu ama devir düşüyorsa ne yapmam gerekiyor?

Deepcool LE720, 250Watt TDP değerine kadar çıkabilen işlemcileri soğutabiliyormuş. i7-14700K ise normalde 125Watt TDP değeri var fakat maksimum turbo frekansında 253 Watt'a kadar çıkıyormuş.

Sanırım tam olarak yetmiyor o soğutucu tüm çekirdekler %100 kullanıma girdiğinde, o yüzden 100 dereceye çıkıyor. Ama gündelik kullanımda yeterli olur.

ASUS ise 300Watt TDP değerine çıkan işlemciler için yeterliymiş.

Son düzenleme: